Şimdi Ara

USA Amazon'dan lens almak mantıklı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar,
    Amazon.com dan Samyang veya Rokinon marka 12mm F2.0 Fujifilm X serisi uyumlu lens alma aşamasındayım. Tr'deki fiyatları 2600TL civarı oradan gelirse eğer max 1800tl ye geliyor. Burada ikinci elleri ise 1600TL civarında. Amazon vergi ödemesini geri yapıyor diye biliyordum fakat sanırım artık yapmıyormuş(bir arkadaşım öyle söyledi bilgisi olanlar yazsın lütfen). Lensi beğendim ve incelemelerini de okudum. Güzel bir lense benziyor. Geniş açı fakat tek eksisi manuel lens olması.
    Almadan önceki aşamada size sorayım istedim. Bu lens ile pişman olur muyum? Amazon ile uğraşmadan temiz ikinci el olarak buradan mı alsam?

    Lütfen fikirlerinizi yazın.


    Lensin linki aşağıda:
    https://www.amazon.com/gp/product/B00JD4TA9G/ref=ox_sc_act_title_1?smid=ATVPDKIKX0DER&psc=1


    Not: Rokinon ile Samyang aynı firmaymış, ikisinin birbirinden farkı yok.

    Teşekkürler







  • Bu lensi geçen sene incelemiştim epey. Yorumlar ve fotoğraf kalitesi oldukça iyi. İkinci elleri 1200-1300 civarlarındaydı,yine o fiyatlara bulunabilirse ikinci el düşünülebilir,diğer türlü amazondan almak daha mantıklı. Ayrıca zor satılan bir model,alıp beğenmezseniz elden çıkarması biraz yavaş olur diye düşünüyorum. Çok kullanacağınız bir lens olacaksa,manuel netleme yüzünden lens soğuma ihtimalinizi de düşünün derim.Ama geniş açı olduğu için zoom halksı kısa bayağı.

    Amazon yanlış hesaplanan vergileri geri ödüyordu zaten,diğer türlü vergi iadesi diye birşey söz konusu değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emphire -- 27 Kasım 2019; 18:18:59 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emphire

    Bu lensi geçen sene incelemiştim epey. Yorumlar ve fotoğraf kalitesi oldukça iyi. İkinci elleri 1200-1300 civarlarındaydı,yine o fiyatlara bulunabilirse ikinci el düşünülebilir,diğer türlü amazondan almak daha mantıklı. Ayrıca zor satılan bir model,alıp beğenmezseniz elden çıkarması biraz yavaş olur diye düşünüyorum. Çok kullanacağınız bir lens olacaksa,manuel netleme yüzünden lens soğuma ihtimalinizi de düşünün derim.Ama geniş açı olduğu için zoom halksı kısa bayağı.

    Amazon yanlış hesaplanan vergileri geri ödüyordu zaten,diğer türlü vergi iadesi diye birşey söz konusu değil.
    Sanırım siz kullanmadınız, manuel kullanım lens gerçekten iyiyse sıkıntı değil. Genelde manzara, bina vs çekiyorum ama sokak için de de kullanmak istiyorum. Geçen sene 1200tl ise bu sene 1500,1600 normal fiyat o zaman. Kararsız kaldım. Zor satılması sıkıntı elbette. İnsan alırken ister istemez satılmasını da hesaba katmak zorunda kalıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • iwd35 İ kullanıcısına yanıt
    Aynen ben kullanmadım.Geçen sene a6300üm vardı.O zaman geniş açı için bu lensi araştırmıştım epey. Almak içinde bir kaç kişiyle konuşmuştum hatta.O yüzden biraz bilgim var.

    Sony'nin 10-20 f4 lensi 3-4 bin civarındaydı,bu da lens de 1200 civarındaydı. Zoom yok ama optik kalitesi sony lense göre çok iyiydi.Bir de f2 avantajı var ve küçük bir lens olması avantajları.
  • Emphire kullanıcısına yanıt
    Evet fuji de 8-16mm f2.8(8500tl civarı) ve 10-24mm f4 (4500tl civarı) var yine 14mm f2.8 falan var onun fiyatını bilmiyorum ama 4000tl civarıdır. Bu fiyatlara çıkmam mümkün değil o nedenle ucuz işimi görecek bişey arıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lensin teknik özellikleri oldukça iyi. Manuel olmasını ise dert etmeyin aksine böylesi geniş açılarda, eğer amacınız manzara ise, manuel olması daha da iyidir. Çünkü manzara fotoğrafçılığı durgun çekimdir, öncesinde tonla hazırlık yapma imkanınız vardır. Tripod kurulur, deklanşör kablosu takılır, makinadan AEB ayarlanır, LCD ekrandan görüntü yakınlaştırılarak gerekirse elle netleme yapılır hatta söz konusu lenste olduğu üzere gövdede bulunan hiperfokal ölçekler kullanılarak bile çekim yapılabilir.

    Öte yandan elde çekimlerde manuel netleme biraz zorlayabilir, hele sokak fotoğrafçılığı da işin içine girecekse.
  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam bilgileriniz için. M42 vintage lenslerden de kullanıyorum fakat onların kullanımı biraz daha zor. Anladığım kadarıyla bunun gibi güncel lenslerin manuel kullanımı daha kolay.
  • sokak için kullanılacaksa manuel lensi tavsiye etmem. Manzara için manuel otomatik fark etmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dağılın kullanıcısına yanıt
    Açıkcası çok kararsız kaldım. Fujifilm 16-50mm f3.5-5.6 vardı elimde, sattım ve 18-55mm f2.8-4 almak istiyordum. Fakat acaba Samyang 12mm f2 mi alsam diye düşündüm. Hala kararsızlıklar yaşıyorum. Meikon su altı kabım(housing) var ve sadece 18-55mm ile çalışıyor, 18-55mm kit lens diye geçiyor aslında ama f değeri güzel ve keskin bir lens. Diğer kit lensler gibi değil. Birkaç gün içinde karar vermem lazım zira elimde manuel diğer m42 lensler var onlarla idare ediyorum. (Jupiter37a 135mm f3.5 ve Helios 77m-4 50mm f1.8).
    Yorumlarınız bekliyorum.

    Syg.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iwd35 -- 29 Kasım 2019; 18:4:58 >
  • iwd35 İ kullanıcısına yanıt
    İyi bir kit lens her işi görüyor ve pratik. Kişisel kullanımınız hangi yöndeyse ona göre karar vermekte fayda var.

    Benim şahsen geniş açıya pek ihtiyacım olmuyor. Bende de sony 16-50 f2.8 var. FF karşılığı 24-75 oluyor.Yani hemen her ihtiyacı karşılıyor.Optik kalitesini de çok yeterli buluyorum.Ömürlük bir lens açıkçası.

    Sürekli geniş açı çekiyorsanız,geniş açı lensin iyi olmasında fayda var.Eğer açık diyaframa ihtiyacınız yoksa,kaliteli bir kit lenste her ihtiyacı karşılıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.