Şimdi Ara

NASA'nın Orion kapsülünü taşıyan uçak, 'enteresan tasarımıyla' dikkat çekiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • NASA'nın Ay ve Mars'a astronot taşımak için geliştirdiği Orion uzay kapsülü çok yakında ilk resmi görevine çıkacak. Orion'un artık son testlerini gerçekleştiren NASA, geçtiğimiz günlerde kapsülü dünyanın en büyük vakum odasının yer aldığı Plum Brook İstasyonu'na götürdü. Orion'u yeni evine taşıyan 'Super Guppy' isimli enteresan uçak ise tasarımıyla görenleri şaşırttı.





    Dünyanın belki de en ilginç görünümlü uçaklarından birisi olan Super Guppy yaklaşık 50 yıldır NASA'nın kargolarını taşıyor. Uzay ajansının büyük kargoları için özel olarak tasarlanan uçakla ilgili NASA şu ifadeleri kullanmış:



    "Elbette daha güçlü uçaklar var ancak bu uçakların hiçbiri Super Guppy'nin iç ölçülerine sahip değil.  Tam 7,6 metre çapında ve 34 metre uzunluğunda bir kargo haznesine sahip olan Super Guppy, diğer kargo uçaklarının içine sığdırılması mümkün olmayan yükleri rahatlıkla taşıyabiliyor."





    Ohio'ya taşınan Orion uzay kapsülü, önümüzdeki iki ay içerisinde dünyanın en büyük vakum odasında bir takım testlerden geçirilecek. Kapsülün burada uzay boşluğununun ekstrem şartlarını en iyi şekilde simule eden ortamlarda çalıştırılması ve -185 santigrad derece gibi sıcaklıklara maruz bırakılması bekleniyor. Orion'un tüm testleri başarıyla geçmesi halinde büyük bir kilometre taşı da geride bırakılmış olacak.



    Ayrıca Bkz.NASA'nın 12 milyar dolar harcadığı dev Mars roketi bekleneni veremiyor



    Orion'un ilk resmi uçuşu Artemis 1 şu anda Kasım 2020 için ayarlanmış durumda. Ancak NASA'nın önümüzdeki aylarda bu uçuşu ertelemesi bekleniyor. Orion'u taşıyacak olan SLS roketinin problemli geliştirme süreci bildiğiniz gibi bir süredir NASA'nın başını yiyordu. Son olarak geçtiğimiz aylarda ABD Sayıştay'ı tarafından yürütülen bir soruşturmada SLS'nin 2021'den önce havalanmasının mümkün olmadığı belirtilmişti. SLS'nin sıkıntılı geliştirme süreciyle ilgili daha fazla bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.








  • yandan aynı çupra

  • O değilde onden bakınca hidrosefali hastalığa yakalanmış uçak gibi..

  • zdniz Z kullanıcısına yanıt
    Komik değil, benzetme de hiç hoş değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NASA'nın Orion kapsülünü taşıyan uçak, 'enteresan tasarımıyla' dikkat çekiyor
  • baya ilginç bir tasarım olmuş :D

  • E bu bildiğin Beluga

  • Balina uçak yutmuş gibi ...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.