Şimdi Ara

pikap ses problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • tamamen hobi amaçlı olarak pikap dinlemekteyim. Ion Audio MaxLP Speakerli pikabım vaar dün sesler bir anda dağıldı cızırtı başladı. Sesi kısınca cızırtıdan müzik hiç duyulmuyor.

    açıkcası hoparlörü bozuldu sandım çünkü ufak yiğen arada oynuyor pikapın ses tuşu ve hoparlöleri ile vuruyor falan. Ama iğneyi temizleyince bir süre düzeldi sonra gene başladı 1 yılı geçti alalı iğne değişimi gerekiyor olabilir mi? internette heryerde karşıma çıkan universal iğnelerden alsam plaklara çok zarar verir mi?



  • Sorun iğne gibi görünüyor anlattıklarınıza göre , anlayan birine kontrol ettirmenizde fayda var. Klişe olacak belki ama özellikle antika değeri taşıyan eski plaklarınız var ise ion pikapla onlara yazık etmeyin yeni basımları dinleyin. İğne yapıları nedeniyle plaklara zarar veren pikaplar bunlar.
  • mustyblack kullanıcısına yanıt
    cevap için teşekkürler. Genelde yeni basım plaklar kullanıyorum bir kaç tane eski plağım var antika değeri var mıdır bilmiyorum ama ara ara onlarıda dinliyorum. Öğrenmem gereken çok şey var anlaşılan. Bakalım yakınlarda pikaptan anlayan biryerler bulabilecek miyim.
  • iğneyi anca değiştirme şansım oldu. Bu arada ürünün 1 hoparlöründen ses az geldiğini fark ettim. İğneen sonra rahatsız eden cızırtıdan kurtuldum ama hoparlörün biri diğerine göre daha fazla ses veriyor.

    cihazda balans ayarı yok. Hoparlörü farklı kaynakta denedim sağlam. Sorun sağ sol hoparlöre sesi dağıtan noktada. Aynı cihazı iki bağlantı noktasınada değdiriyorum ama ses yüksekliği ve kalitesi bariz farklı.

    soru şu ses beğendiğim noktadan çıktı alıp iki tarafıda oradan bağlasam bas tiz problemi olur mu? Gerçi şuan 80/20 gibi bir dengede ses çıkıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.