Şimdi Ara

Fiber İnternet Yayınını Elektrik Hattı Üzerinden Taşıma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    Superonline fiber İnternet kullanıcısıyım, bağlandığında speedtest ile yaptığım testlerde şunu farkettim. Nasıl çözebilirim yardımınızı rica ediyorum.

    Altyapı durumu şöyle,
    1.fiber yatak odasına geliyor.modemi yattığım yerde yayın yapan bir modem istemediğimden, tplink 1200 mbps elektrik hattı üzerinden salona taşıdım.
    2.cihazın kaliteli olduğunu düşünüyorum dolayısı ile bu kadar kayıp neden olur anlayamadım.
    3.Farklı odalardan aşağı yukarı aynı sonuçları aldım.
    Fiberi direkt modeme bağlandığımda, speedtest ile 15 mbps hattımı 18-19 mbps hızlarında test sonucu ile bitirebilirken, tpli K ile içeriye taşıdığımda hız 7-8 mbps hıza düşüyor.
    4.bu kadar kayıp normal mi?
    Farklı nasıl bir altyapı sağlarım önerileriniz nedir?
    Ya dabu tplink de bir ayar var mıdır bununla ilgili?
    5.duvar delme diğer odaya cıkan odadan ethetnet uzatma işine girmek istemiyorum.

    Ne dersiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Kablo sorunu hemen hemen herkesin problemi, ama ne yazık ki hiç bir ek cihaz kablo ile alınan hızları sağlamıyor. Ancak 5 Ghz destekli cihazlar için bu durum neredeyse geçerli değil incelemeni istediğim bir video var
    https://www.youtube.com/watch?v=LOdroZyHNvM

    Eğerki ciddi anlamda internetini taşımak istediğin noktada hızlı bir bağlantı istiyorsan 5Ghz destekli bir modem ve salona ise 5Ghz destekli Router yada acces point alarak kabloluya yakın bir sonuç alabilirsin.

    Lakin unutmaman gereken durum kablosuz olarak 2.4 Ghz de düşük bağlantı, 5Ghz de ise daha yüksek bağlantı hızı alacaksın yanı ağına bağlanacak cihazında 5ghz destekliyor olması gerekmekte ama kablosuz bağlantını kabloluya çevirecek isen o zaman problem yok.

    Son olarak eğer ki 7 - 8Mbt hız yeterli geliyor ise yatırım yapma gereği duymayabilirsin.




  • Powerline doğrudan prize takılı olmalı uzak kablosuna takılı olmamalı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: luzumsuzdur

    Powerline doğrudan prize takılı olmalı uzak kablosuna takılı olmamalı.
    Son mesajı anlayamadım, baya yüksek bir meblağ ödeyerek bu tplink cihazı almıştım. Fiberin çıktığı Ethernet ucuna powerline cihazını direkt bağladığım için aldığım yerde bir kayıp olduğunu zannetmiyorum.
    Zaten bu araştırma salondaki cihazlardaki hız ne kadar, iptv cihazı neden kesintisiz bağlanmıyor, bir araştırayım durumu ile ortaya çıktı. Gördüm ki, kapasite 10 mbps birden düşüyor.
    Testi diğer salondaki powerline a direkt Ethernet bağlayıp bilgisayar üzerinden yaptığım speed test testinde gördüm.

    Özetle fiber kabloya doğrudan modemi bağladığım cihazdan çıkan Etherneti de powerline a versem bu hız düşecek.
    Bu cihazları kullanan varsa kayıp durumlarını yazabilir mi?

    Farklı bir yapı olarak bugün şunu deneyeceğim, fiber kutudan direkt başka bir elektrik altyapısı olan katima fiber sonlandirip (bir alt kat, fiber kutuya yakın olan kat) oranın elektrik şebekesi ile powerline i kullanacağım bakalım ne olacak.

    Önerilerinizi bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Drift D kullanıcısına yanıt
    Aynı cihaz bendede var demek istediğim cihaz doğrudan duvardaki prize takılı olmalı,uzatma kablosu üzerindeki prizlere takılı olmamalı eğer bu şekilde takılı ise ve düşük hız alıyorsanız elektrik hattı temiz değildir yahut kablo kesitleri düşüktür.Versiyon iki ise yazılımı güncelleyin.Bende bir var yeni yazılımda sadece ıgmp desteği geliyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fiber hattı neden yatak odasına bağlamışlar ki? Kimse dememiş mi bu nasıl iş diye :)
    Neyse, powerline dedikleri bu sistemden %100 verim beklemeyin. En temiz çözüm fiber tesisatını taşımak. Eğer bu mümkün değilse ont cihazından, salona koymak istediğiniz router’a sıva altı ya da süpürgelikten ethernet kablosu çekmek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neden olacak Türkiye deki is yapmadan para kazanalım ustalarinin sonucu bir durum.santral yatak odalarının altında olduğu için direkt 10 katı bu şekilde çıkmışlar.

    Ben bu cihazı nasıl upgrade edebilirim peki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tl-pa8030p? İsehttps://www.tp-link.com/tr/support/download/tl-pa8030p-kit/ link burda versiyon seçimini doğru yapınız.Cihaz altında yazar hangi versiyon olduğu.Ayrıca kullanım uygulamasıda mevcut sitede hız düzelmezse vdsl baglantı düşürme mi ne vardı.Topraklamayı kullanmıyordu hız düşüyordu birde onu deneyin belki prizlerin bağlantıları yanlıştır malum toprağı nötre bağlıyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luzumsuzdur -- 28 Kasım 2019; 19:2:8 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • elektrik tesisatının kalitesine bakar + grup prize takarsan hız kaybına sebeb oluyor bilesin...
  • Bugünkü topolojim ve sonuçları şöyle ;

    Apartmandaki bodrum katında fiber switch'i buldum.(Cisco ME 3400 serisi fiber switch) Biraz inceledim ama vakit darlığından, switch üzerinde katlara dağıtılan portların gigabit olup olmadığını ya da , farklı bir gigabit port olup olmadığını kontrol edemedim. Düşüncem şu , zaten internet hızım 15 mbps olduğundan , 100 veya 1000 olması benim sonuçlarımı çok etkilemeyecek. (Herhalde yok artık dedirtecek şekilde 10 mbps bir dizilim yapmış olamazlar, yoksa ben 10 üstü hızları göremezdim diye düşünüyorum.)

    Switch'den direkt daireye cat 6 utp dizilimli yeni bir kablo çektirdim ve modemde bu kabloyu sonlandırdım.Modemin arkasından aldığım hız, bu aksiyonu almama değer bir durum olduğunu gösteriyordu. Yaklaşık 25 mbps civarında bir hız aldım.Ortalama yaptığım 5 denemede, 20 mbps hızın altına düşmediğini gözlemledim.

    Daha sonra modemin arkasından yeni bir ethernet kablosu ile, modemin olduğu yeni odadan, bir başka odaya tplink powerline ile elektrik üzerinden hattı taşıdım. Buradaki hız birkaç mbps arttı ama ortalamada yine 20 mbps değerlerini kaybetmeden kullanıyor duruma geldim.(Powerline prizinin diğer ucundan aynı şekilde cat 6 tipi kablo ile doğrudan desktop pc'de sonlandırma yaptım.)

    Üst kata eski yöntemm olan tp link range extender cihazı ile wifi üzerinden sinyali yakalayıp, üst katın internetini şuan bu şekilde veriyorum. Hızım ortalama 10 mbps.Özetle kayıp aşağı yukarı 5 mbps düzeyinde.

    Dün itibari ile Zyxel wre6602 ile 5 ghz sinyali ile ne kadar daha kayıpsız bu yayını yukarı kata sağlayabilirim diye bir test yapayım dedim.

    Tüm hevesim kaçma noktasına geldi.Bir kez daha bu işi tp link markasını nne kadar doğru ve kullanıcı dostu yaptığını gözlemlemiş oldum. İndirime girdi diye aldığım zyxel ürününü birkaç saatte ancak kurabildim. Tam bir kullanıcı düşmanı yönetim arayüzü ve kesinlikle wps ile değil ethernet ile manuel şekilde ip vererek bilgisayarımı bağlayarak konfigure ettiğim bu rezalet ürünü , bugün iade edeceğim ve yerine paraya kıyarak tekrar tp link alacağım 5 ghz kapasite verebilen bir ürün ile.

    Şimdilik gözlemlerim ve deneyimlerim bu şekilde.umarım 15'den çok fazla kayıp vermeden yeni bir wifi extender ile üst kata internet kullanımı getirebilirim.

    Buradan Zyxel Türkiye yöneticilerine sesleniyorum. 40 fırın ekmek yemeniz gerekiyor. Bu ürünlerle mümkün değil bir pazar payı elde etmeniz. Bilesiniz.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.