Şimdi Ara

Aküm bitik şarj olmuyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Aracım 3 gün yattı dün araçla işim oldu çalıştırayım dedim baktım gösterge ışıkları yanıyor ama motor çalışmıyor. Tanıdık 2-3 kişi yardım etti aracı vurdurduk öyle çalıştırdık işimi hallettim eve geldim. Sabah dedim tekrar çalıştırayım aracı da pazartesi elektrikçiye kadar dayansın dedim baktım yine akü bitik. Her neyse sabah arkadaşı aradım akü takviye kablosuyla takviye ettik benim aracı 40 dakika kadar aracı çalıştırdım. Sonra aracı stop ettirdim baktım yine araç çalışmıyor. Aküyü mü değişmek lazım acaba başına gelen oldu mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kutsal Libido -- 24 Kasım 2019; 15:7:56 >



  • Akünün hücrelerinde saf su miktarı azaldıysa şarj tutma kabiliyeti düşmüş olabilir. Hele 40dk şarjla kurtulması çok zor. Eğer akünün canlanma ihtimali varsa son olarak şunu deneyin: akü bakım kapaklarını açıp su seviyelerine bakın, her bir gözde metal plakaların üzerini aşacak kadar su bulunmalı. Eksik olana saf akü suyu ekleyip bir gece oto elektrikçide şarja bırakın. Akü ölmediyse bu şekilde kurtulur. Yok akü ömrünü tamamladıysa zaten bugün olmasa birkaç gün içinde yine sabahları marş basmayacaktır. Zayıf akü soğuk havada pes eder...
  • mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    Dün sabah arkadaşımı aradım, oto elektrikçiye gitmek için tekrar takviye kablosuyla takviye yaptık öylece çıktım gittim oto elektrikçiye. Akü ölçümünü yaptı, baktı bunun değişmesi gerek dedi. Aküyü değiştirdik. 2 yıl da garantili en azından kafam rahat şimdi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.