Şimdi Ara

Eyeliner Nasıl Çekilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Makyaj, her kadının gerçekleştirdiği bir işlemdir. Dışarıdan oldukça kolay görünse de özü pek de böyle değildir. Birden fazla işlem ve püf nokta gerektiren makyaja maalesef ki her kadının eli de yatkın olmamaktadır. Bu yüzden özel bir günde, düğünde ya da normal bir günde kendini ekstra güzel ve iyi hissetmek isteyen kadınlar, bu isteklerini gerçekleştirirken oldukça zorlanmaktadır. Ancak her şeyi kolay bir yolunun bulunduğu günümüzde, bu makyaj işine de kolaylık üretmek ve pratiklik kazandırmak amacı ile çeşitli yollar bulunmuştur. Bu yolların başında ise, yaptıkları makyajları videoya çekip adım adım anlatmak gelmektedir. Makyajın altın noktası olan eyeliner ise bu kolaylık ve pratiklik kazandırma çalışmalarındaki en zor noktadır. Çünkü kadınlar en çok eyeliner sürerken zorlanmaktadır.

    Eyeliner ( aylaynır) Nedir?

    Eyeliner, göz pınarından başlayıp kenarlara kadar çizgiler çekerek gözü belirginleştirmeye yarayan bir göz kalemidir.

    Eyeliner nasıl sürülür?
    Eyeliner, birden fazla çeşidi olan bir makyaj malzemesidir, İlk defa kullanacaklar ile pek tecrübeli olmayanların kalem formunda olan eyelinerleri tercih etmeleri ise daha doğrudur. Çünkü bu eyelinerde kontrol daha kolaydır. Eyeliner sürerken ilk adım gözün bitiş çizgisine bir nokta koyup belirginleştirmektir. Daha sonra ise belirlenen o noktadan istenilen yüksekliğe kadar bir çizgi çekmek gereklidir. Daha sonra bu çizginin ucundan başlanarak göz pınarına kadar yeni bir çizgi çekip bu çizgilerin içerisinde kalan alanın doldurulması, yeterli olacaktır.
    • Eyeliner kullanır iken tek bir renge bağlı kalıp sürekli onu kullanmak doğru değildir. Belki de sürekli kullanılan renkten tamamen farklı bir renk, bireyi daha fazla açacaktır.
    • Eyeliner sürerken ellerin titrememesi de oldukça önemlidir. Bu nedenle elin sabitlenmesi, eyelinerin de öyle çekilmesi gereklidir.
    • Yakın gösteren, büyüteçli bir ayna kullanmak eyeliner sürmeyi kolaylaştıracaktır.
    • Baz kullanılması hem eyelineri kalıcı kılacak, hem de olası pot ve taşmaları önleyecektir. Baz veya far kullanmak, eyeliner öncesi gereklidir.
    • Likit ya da kalem eyeliner kullanmayanlar, eyeliner fırçası ile sürme işlemini gerçekleştirebilirler.
    • Eyeliner sürmeyi kolaylaştırmanın en yaygın yolu, eyeliner çerçevesini belirleyen noktalar kullanmaktır. Eğer istediğiniz gibi eyeliner süremiyorsanız, noktalar ile çerçeve belirleyin.
    • Eyeliner sürürken, cildin el yardımı ile gerginleştirilmesi kesinlikle yanlıştır. Bu cildin esnekliğini ortadan kaldırmaktadır. Bu türde bir yanlışta bulunmayın.
    • Eyeliner bir süre sonra silinmekte ya da dağılmaktadır. Bu tür durumlarda kapatıcı ya da nemlendirici ile müdahale edilerek kötü görüntü giderilebilir.
    Kalem eyeliner nasıl sürülür?
    Daha önce eyeliner tecrübesi olmayan ya da tecrübesi olup yatkınlığı olmayan bireyler çin en uygun eyeliner, kalem eyelinerdir. En düzgün, pürüzsüz kolay çizgiler bu eyeliner ile çekilebilmektedir. Düz ve ince bir çizgi şeklinde eyeliner çekmenin yolu ise, tek çizgi yerine kirpik dibine yapılacak ufak dokunuşlar ve bu dokunuşların birleştirilmesi ile mümkün hale gelebilmektedir.
    İnce eyeliner nasıl çekilir?
    Kalem eyeliner, çok ince uçlu modellerinin de bulunmasına karşılık, genel olarak kalın uçludur ve bu da kalın eyeliner çekmeyi daha mümkün kılmaktadır. Bu sebeple ince çizgiler, likit eyeliner ile daha kolay çekilebilmektedir. Zaten iyi bir eyeliner çekmenin en doğru yolu, önce inceden başlamaktır. Çünkü önce ince çizilen bir eyeliner, isteğe göre kalınlaştırılabilir ancak kalın olan bir eyeliner inceltilemez.
    Krem ve jel eyeliner
    Krem ve jel eyelinerlar, kendiliğinden sürülemeyen ve ek bir fırçaya ihtiyaç duyulan eyeliner türleridir. Bu eyelinerlar, likit eyelinera göre daha kolay sürülebilmekte ve daha kolay kontrol edilebilmektedir. Dumanlı göz makyajı yapmak isteyen bireyler de, sürüldüğü ilk an kolay dağılabilen bu eyelinerları daha yoğun olarak kullanmaktadır.
    Eyeliner Çekmek İçin Her Gün Uğraşmayın!
    Aylin Çetinkaya yönetiminde yapılan kalıcı makyaj uygulaması eyeliner işlemi ile her gün eyeliner çekmeye son! Kalıcı makyaj uzmanı Aylin Çetinkaya, sizin istediğiniz formda eyeliner çekecek ve uzun bir süre boyunca her gün eyeliner çekmek zorunda kalmayacaksınız!

    Buradan uzmanımız Aylin hanımdan randevu talep edebilirsiniz:https://www.aylincetinkaya.com/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alexanderjahovic -- 23 Kasım 2019; 16:54:48 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.