Şimdi Ara

İşletim sistemli modem! 'Keenetic Extra DSL incelemesi'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
207
Cevap
7
Favori
12.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Ben Keenetic markasına aşina değildim açıkçası. 2010 yılında kurulmuş şirketin hakkında kısmında “Premium internet erişimi ve çözümleri sunmak amacıyla kuruldu” şeklinde bir ifade geçiyor, hedef ve ürünlerinin konumunu hemen hemen anlatıyor bu cümle. Test masamızdaki ürün bir modem, Keenetic Extra DSL olarak geçiyor, model kodu KN-2111.
     
    İşletim sistemli modem! 'Keenetic Extra DSL incelemesi' 

    Türkiye piyasasına yeni giren ürünlerin kutularının, içeriklerinin İngilizce kaldığına çoğu kez şahit oldum ama Keenetic Extra DSL’nın kutusu, yazılımı, mobil yazılımı hemen hemen her şeyi Türkçeye çevirmiş, lokalizasyonu yapmış, ilk puanı buradan verdim. Kutudan cihazın kendisi, adaptörü, splitter, kısa bir RJ-45 kablosu ve hat kabloları çıkıyor. Bu arada ürün 3 yıl garantili.
     
    İşletim sistemli modem! 'Keenetic Extra DSL incelemesi' 

    Beyaz gri bir tasarıma sahip, küçük bir cihaz. Koyduğunuz yerde sırıtacak bir tarzda değil, antenleri biraz yapılı, çıkarılamayan antenler, bunları istediğiniz gibi yönlendirebiliyorsunuz. Altında duvara sabitleyebilmeniz için gerekli yuvalar ve bilgilendirme etiketi var.
     
    İşletim sistemli modem! 'Keenetic Extra DSL incelemesi' 

    4 tane RJ-45 portu, bunlar Gigabit değil 100Mbit destekli portlar, yönetilebilir portlar. Kullanım senaryosuna tercihi değiştirebilir bir konu, bilginiz olsun. Sağında USB 2.0 portu var. Buraya bir yazıcı takabilirsiniz, ağdakiler kullanır veya
     
    İşletim sistemli modem! 'Keenetic Extra DSL incelemesi' 
     
    USB bellek, taşınabilir disk takarsınız, mesela ben 2.5 inç 1TB diskimi taktım, FTP üzerinden, bir medya sunucusu gibi kullanırsınız cihazı, 12MB/saniye civarı teorik bir aktarım hızana sahip, kullanacağınız depolama birimine göre pratik hızı değişir. 3G/4G dongle bağlayabilirsiniz, hücresel veri üzerinden bağlantı yedeği oluşturabilirsiniz, altyapı interneti kesildiğinde hücresel veri üzerinden kendi devam ediyor. Torrent de destekli cihaz, Torrent deyince akla hep illegal içerikler geliyor ama bu aslında paylaşımlı bir dosya indirme sistemi, bunu iyiye veya kötüye kullanmak sizin elinizde, destekli cihazın bir mesuliyeti yok, detaylarını göstereceğim.
     
    İşletim sistemli modem! 'Keenetic Extra DSL incelemesi' 
     
    İçini açtığımızda MediaTek EN7513T adlı bir yongayla karşılaşıyoruz, çalışma frekansı ve 128MB belleği segmenti için normal düzeyde. Yonga sonuçta cihazın kalbi, stabilitesini büyük ölçüde belirliyor, hatta stabilite arıyorsanız yola önce yonga araştırmasıyla çıkmak lazım.
     
    İşletim sistemli modem! 'Keenetic Extra DSL incelemesi' 

    802.11ac standardında bir modem Keenetic Extra DSL. VDSL2 ve ADSL2+ destekli, evinizde 50Mbit/100Mbit bir fiber internetiniz vardır mesela, uygun. 2.4GHz bandında 300, 5GHz bandında 867Mbit’e kadar teorik desteği mevcut. Antenler 4x5dBi kurulumunda, yönlendirilebilir antenler, amfili antenler. Amacı menzili genişletmek. MU-MIMO destekli, özetle cihaz başına bir sinyal hattı sağlıyor, bu da teorik olarak daha stabil bir bağlantı ortamı oluşturuyor.
     
    İşletim sistemli modem! 'Keenetic Extra DSL incelemesi' 

    Kuruluma geçelim. İsterseniz masaüstünden isterseniz Keenetic mobil uygulamasından yapabilirsiniz, Android’de de iOS’ta da var uygulaması. Dil seçiyorsunuz, Türkçe var ve şimdiden söyleyeyim, çevrilmemiş yer kalmamış, çeviri kalitesini de beğendim. Kendi parolanızı oluşturuyorsunuz, internete bağlantı şeklini seçiyorsunuz, internet tamam ama IPTV de isterseniz seçin burada, MAC ve IP ayarları, ardından bağlantı türü, burası bu kadar. Cihaz bir modem ama isterseniz bir Wi-Fi adaptörü, bir sinyal tekrarlayıcı veya Access point, erişim noktası olarak da kullanılabiliyor.
     
    İşletim sistemli modem! 'Keenetic Extra DSL incelemesi' 

    Anasayfada temel bilgiler var, ağ trafiği görüntülenebiliyor. İnternet ana sekmesin altında kablolu, 3G/4G modem, DSL bağlantısı gibi alt sekmeler var, burada herhalde en çok WISP işinize yarayabilir. Kablosuz ağda cihaz listesi ve o anki bağlantı hızlarını görebiliyorsunuz, istenen bir misafir varsa misafir ağı da kurabilirsiniz ama istenmeyeni varsa buradan engellenebiliyor. Modüler Wi-Fi sistemi şu oluyor, Mesh Wi-Fi olarak bildiğimiz şeyin Keenetic’in farklı modem ve router’larıyla oluşturulabilen hali diyebiliriz, alt model veya üst model fark etmez, Mesh kurulum yapabiliyorsunuz.
     
    İşletim sistemli modem! 'Keenetic Extra DSL incelemesi' 

    Keenetic’in üzerinde durduğu önemli bir husus da şu, cihazları WPA3 şifreleme protokolünü destekliyor, 2018’de geliştirme süreci tamamlanmış, 128-bit bir şifreleme demek bu. WPA2 2004’den beri hayatımızda ve KRACK saldırıları adlı bir sitede WPA2 protokolüne, bu protokolü kullanan Wi-Fi ağlarına sızmanın yolları gösteriliyor. WPA3 için henüz böyle bir açık gösterilmiş değil, dolayısıyla WPA3 destekli bir cihazla güvenli tarafta olmakta fayda var, Keenetic de ülkemizde WPA3 destekli ilk cihazları sunmuş oldu.
     
    İşletim sistemli modem! 'Keenetic Extra DSL incelemesi' 

    IntelliQoS kullandığınız uygulamaya, yazılıma göre, mesela oyuna göre data paketlerini önceliğe alabiliyor, teorik olarak ping sürelerini düşürmeyi amaçlıyor. Ağ kurallarında, SafeDNS, AdGuard DNS var, ülkemizde ihtiyaç oluyor açıkçası. Güvenlik duvarı var, Port yönlendirme var, Routing var. Sistem ayarlarında KeeneticOS işletim sisteminin sürümünü görüyorsunuz, isterseniz güncellemelerini otomatik yapabiliyor, bulut tabanlı bir sistem var orada.

    Cihazın rakiplerine göre en önemli özelliği modüler yazılım, yazılımsal olarak istediğiniz özelliği ekleyip çıkarabiliyorsunuz, rakiplerine göre fark oluşturan bir özellik. IP-IP Tünelleme, NetFlow Monitörü, PPTP VPN Sunucusu gibi ekstralar; Trafik Şekillendirme, Medya Sunucusu, İndirme İstasyonu gibi daha çok kullanabileceğiniz uygulamalar teker teker, ihtiyaca göre kurulabiliyor, cihaz sadece istediğiniz şeylerin yükünü taşıyor yani.
     
    İşletim sistemli modem! 'Keenetic Extra DSL incelemesi' 

    Gerçek dünya testlerine geçelim. Keenetic Extra DSL ’yae bir NAS bağladım ve masaüstü sisteminden video dosyaları aktardım. Portlar gereği 2.4GHz de olsa 5GHz de olsa 100mbit yani 10-11MB/saniye sularında seyretti. Intel AC-9560’lı bir dizüstüyle, cihazla aynı odada, 2.4GHz bandında 60Mbit civarı, 5GHz bandında 250-300Mbit sularında gezdi.
     
    İşletim sistemli modem! 'Keenetic Extra DSL incelemesi' 
     
    Bu arada, cihaz tek bir SSID ile geliyor, aynı 2.4GHz ve 5GHz aynı ad altında, cihaz sinyal gücüne göre sizi bu bantlar arasında gezdiriyor, Mesh Wi-Fi sistemleri gibi otomatik bir süreç işliyor orada. Dizüstüyü alıp 75 metre karelik evin diğer ucuna götürünce sinyali yarı yarıya koruyabildi, 5GHz bandında 100-130Mbit sularında gezdi.
     
    İşletim sistemli modem! 'Keenetic Extra DSL incelemesi' 

    Keenetic Extra DSL. Bu videonun çekildiği tarih itibarıyla fiyatı 550TL civarında. Öne çıkan özellikleri şunlar, amfili antenler, yönetilebilir portlar, KeeneticOS modüler yazılım, Torrent desteği ve WPA3 güvenlik protokolü, her şeyden öte WPA3 avantajı benim güvenlik anlamında ilgimi çekti. Artık cihazı, özeliklerini, hızını, menzile göre hızını biliyorsunuz, biz detaylarına indik, bundan sonra tercih sizin.
     



  • WIFI6 yani AX olmamasi kotu . Bundan sonra anca WIFI6 li seyler dikkat cekicidir...

    MTK islemciliymis :) ... MTK kaynak kodlarini vermede cok cimri KITLIK yapiyor... Pratikte pek bir esneklik dahi sunamayacak. Kendi arayuzu ile nereye kadar olacak ki ?

    Reklam engelleme VPN vs esnekligi bizlere birakabilecek mi ?

    Akilli ev cihazlari ile iletisimde kopmalar oluyor mu ?


    Yani sadece WIFI5 yani AC ile elde edilen beklenen hizlara ne kadar erisebiliyor cevresel faktorler de ideal vs olsa bilelere odaklanilmamali sadece ...

    Google Nest vs hepsiyle sorunsuz mu ?
    Firma tamamen internet ve guvenligi uzerine calismis. Portlarin gigabit olmamasi kafa karistirabilir ama pratikte iss nin verdigi 1 gigabit internet hizinin karsiligi 100m/s oldugundan mantikli bir cozum olmus. Local agda hiz icin gigabit router yada switch kullanin demis.
    Fiyat konusu tartisilir ayni fiyat bandinda rakipleri daha fazla suslu urunler satiyor ama firmanin sundugu wpa3 te yabana atilmamasi gerek diye dusunuyorum.
    Cihaz guzel olsada bu fiyattan alamiyoruz bir cogumuz hem marka kapali kutu elimize alip bakamiyoruz kullanan kimse yok cevrede hemde gigabit portu yok ve rami dusuk rakiplerine gore .
    Ultra modelide cok pahali guzel bi indirim sart benim gibi arayip cihaz bulamayanlar icin gozumuzu karartip alamiyoruz . Ayrica meditek cpu lu stabilitesi hakkinda suphelerim var kapali kutu hic bisey bilmiyoruz . Video incelemeler haricinde

    Fiyat politikasi cok fahis ve yanlis Turkiye nin ekonomik sartlarinda . beni ise alin bunyenizde pazarlama ve fiyat politikasi uzerine satislariniz patlar Turkiye network piyasasinda

    Extra dsl 200 250 tl
    Gigabit 350 tl
    Ultra 400 450 tl
    Gibi..
    Ayrica dsl ozelligi haric ultra ve gigabit modelleriniz olmali . Ben alinca dsl olarak kullanmayacam ve bosuna dsl icin para odeyecem .zaten cinden geliyor uretim maliyetleri belli cihazlar bunlar .oyle 3 4 kati oranla fiyatlarla benim malim bu alan alsin derseniz satilmaz . Ne olur soyleyim size benim gibi hepsiburadada bakar kapar fiyati yuksek diyip . Yine bilindik markalara gider alir . Bu katilikla olmaz bu is yazilim var bizde demeyin isletim sistemsiz cihaz zaten yok hepsi bir isletim sistemi ile calisiyor

    Bunlar Olursa satar yoksa okur gecer herkes bilinen markalari tercih eder
    Valla Keenetic'in ürünleri iyiye benziyor benzemesine de gerçek bir kullanıcı yorumu bulabilirsek internette mükemmel olacak. Şu an için hep sponsorlu reklamlar gibi tüm incelemeler. Ayrıca Keenetic'e de yazdım şirket ileriye dönük bize ne güven verebilir açıkçası şirketle ilgili herhangi detaylı bilgi yok kendi sitelerinde de. Gidip görüp inceleyebileceğimiz bir yer de mevcut değil sadece internet üzerinden siparişe açık. Bir de 2010 yılında kurulmuş bir firmanın neden modemlerini biz yeni yeni duyuyoruz, çinli ortağı hangi firma mesela bu firmanın? Altı üstü iki modem alacaksın şirket vergi levhasını da isteseydin demeyin artık kimsenin parasını çarçur edecek durumu yok, ben de optimal seçeneği arıyorum benim uzun yıllar üzmeyecek ve kaliteli olacak o yüzden soruyorum.

    Son 1 aydır modem araştırıyorum sıyırma aşamasına geldim tüm incelemeler reklam tüm incelemeler sponsorlu, Yabancı güvenilir incelemelerin yapıldığı modemler de ateş pahası. Ülkemizde herkes fanboy, gerçek bir son kullanıcı deneyimi aradığımda da bulduğum ürünler ilgi çekici veya benim aradığım özelliklerde değil.

    modem tavsiyesi istedim forumda, bir kaç kişi dışında kimse yazmadı, o da sadece iyi veya değil gibi cevaplar yani sonuç, seçenek daraltamıyor işin içinden çıkamıyorum. Altı üstü iki modem dsl destekli arıyorum, çekim gücü iyi olsun kopma hızda düşme vb. durumlar olmasın.VPN istemci, torrent vb. olursa da tadından yenmez.
  • Firmanın gigabit portlu DSL ürünü yok. İlginç.

  • Firma tamamen internet ve guvenligi uzerine calismis. Portlarin gigabit olmamasi kafa karistirabilir ama pratikte iss nin verdigi 1 gigabit internet hizinin karsiligi 100m/s oldugundan mantikli bir cozum olmus. Local agda hiz icin gigabit router yada switch kullanin demis.
    Fiyat konusu tartisilir ayni fiyat bandinda rakipleri daha fazla suslu urunler satiyor ama firmanin sundugu wpa3 te yabana atilmamasi gerek diye dusunuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her modemin kendi içinde genellikle linux tabanlı olan bir işletim sistemi bulunur. Bizim farketmiyor olmamız olmadığı anlamına gelmiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:


    4 tane RJ-45 portu, bunlar Gigabit değil 100Mbit destekli portlar, yönetilebilir portlar. Kullanım senaryosuna tercihi değiştirebilir bir konu, bilginiz olsun. Sağında USB 2.0 portu var. Buraya bir yazıcı takabilirsiniz, ağdakiler kullanır veya USB bellek, taşınabilir disk takarsınız, mesela ben 2.5 inç 1TB diskimi taktım, FTP üzerinden, bir medya sunucusu gibi kullanırsınız cihazı, 12MB/saniye civarı teorik bir aktarım hızana sahip, kullanacağınız depolama birimine göre pratik hızı değişir.


    Direk Google çeviriden kopyala yapıştır yapmışsınız diyecektim ki imla kuralına da dikkat edilmediğini fark ettim. Türkçemizi dikkatli kullanalım lütfen. Şu alıntıladığım kısım 3-4 sefer okunduktan sonra ancak anlaşılmaya başlıyor.

  • Biyturs_OnSr kullanıcısına yanıt
    evet devrik cümleler, cümle içerisinde diğer konulara atıfta bulunmalar. Yazarlarda ve editörlerde bu tür tarz da denilen kendilerine özgü bir anlatım şekli zamanla oluşabiliyor. Özellikle de yabancı dilden çeviri yapanlarda ve uzun süre yabancı dil konuşanlarda daha çok görülmekte.

  • .
    Stabil mi wifi si zayiflama vs yapiyormu
    Fiber internette baglanabilirmi wan sifresi ile
    Ayrica islemcisi stabilmi ?
    Ayrica teknik destegi vs nasil bir marka ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan1216 -- 23 Kasım 2019; 16:11:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tür cihazlarda neden gigabit olmaz ki? Yani, sadece dış hatta çıkmak için kullanılmıyor ki artık. Yazıcılar, NAS'lar, medya oynatıcılar, tv'ler vb bir çok çevre birimi, son kullanıcı ürünü bireysel/ev içi kullanıma girdi. Dosya boyutları büyüdü, medya kalitesi yükseldi.

  • Sitenizin video oynatıcısından kaynaklı bir sorun galiba renkler çok patlamış şekilde oynatıyor. Aynı videoya mobilden veya Youtube'dan baktığımda böyle bir sıkıntı yok.

  • Modem değişikliği yapabilmek için WAN şifresini bilmek gerekiyor bunu da bilmemin bir yolu yok galiba.

  • serkan1216 kullanıcısına yanıt
    Bende WAN şifremi öğrenebilmenin yollarını aradım ama mümkün değil sanırım. Wan şifremi bilmeden modem değişikliği yapamam.

  • WIFI6 yani AX olmamasi kotu . Bundan sonra anca WIFI6 li seyler dikkat cekicidir...

    MTK islemciliymis :) ... MTK kaynak kodlarini vermede cok cimri KITLIK yapiyor... Pratikte pek bir esneklik dahi sunamayacak. Kendi arayuzu ile nereye kadar olacak ki ?

    Reklam engelleme VPN vs esnekligi bizlere birakabilecek mi ?

    Akilli ev cihazlari ile iletisimde kopmalar oluyor mu ?


    Yani sadece WIFI5 yani AC ile elde edilen beklenen hizlara ne kadar erisebiliyor cevresel faktorler de ideal vs olsa bilelere odaklanilmamali sadece ...

    Google Nest vs hepsiyle sorunsuz mu ?

  • Eğer yanlış anlamadıysam MAC adresi klon yaparak şifreye ihtiyaç olmadan fiber bağlantısı yapmak mümkün görünüyor.
  • Bütün güncel modem ve routerlar WAN üzerinden internete bağlanabilirler.

  • Kablo internet dışında internet kullanıyorsanız PPPoE kullanıcı adı ve şifresini vermek zorundalar. Kablonet kullanıyorsanız modemi bridge mod(köprü modu) alıp başka modem veya router bağlayarak kullanabilirsiniz.

  • Merhaba Değerli Donanım Haber takipçileri;

    Keenetic Türkiye ekibi olarak her türlü sorularınıza, görüşlerinize, öneri ve düşüncelerinize yardımcı olmak için bu büyük forumda yerimizi almaktan mutluluk duymaktayız.

    Keenetic olarak ileri düzeyde, nitelikli, premium ürünleri ülkemizde kullanıcıları ile buluşturarak fark yaratan bir marka olma hedefindeyiz. En büyük özelliğimiz üstün donanımın yanı sıra Moskova da bulunan yazılım geliştirme merkez ofisimiz ile modüler KeeneticOS işletim sistemi sayesinde kusursuz bir şekilde optimize edilmiştir.

    Bu sayede kullanıcılar gereksiz donanım kaynaklarına ekstra ücret ödemek zorunda kalmadan veya alternatif güncelleme kurulumlarını düşünmeden ihtiyaçları olan bileşenleri ve uygulamaları kendi başlarına diledikleri gibi seçme imkanına sahiptir.

    Bu işlevsellik, giriş seviyesi cihazlarımızdan en son model cihaza kadar tüm cihazlarımız için geçerlidir.

    Keenetic, Yerel ağ ve Internet iletişim teknolojilerinde; son kullanıcının ihtiyaçlarını önceleyerek Ev ve işletmelerin en üst kalitede çözüm sunmayı amaçlamaktadır.

    Firmamız ile ilgili detaylı bilgi yada destek almak isterseniz DH forum sitesinde bulunanhttps://forum.donanimhaber.com/ev-ve-is-yerleri-icin-fark-yaratan-keenetic-modem-routerlar-artik-turkiye-de--140476590-3 ilgili linkten erişebileceğiniz forum kanalımızda yada destek (@) keenetic.com.tr adresinden bizlere ulaşabilirsiniz.

  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Merhaba Smart1978,
    WiFi6 teknolojisini destekleyen ürünler yol planımızda bulunmaktadır en kısa zamanda kullanıcılarımız ile buluşturmayı hedeflemekteyiz. modüler KeeneticOS yazılımı sayesinde kullanıcı taleplerine yada son teknolojiyi en hızlı şekilde kullanıcıları ile buluşturabilmekteyiz. örneğin ülkemizde aynı anda en alt seviyeden en üst seviyedeki cihazlarımıza kadar WPA3 Kablosuz şifreleme teknolojisi ile buluşturan ilk ve tek Router / Modem markasıyız. KeeneticOS işletim sistemini diğer modem / router yazılımları ile bir tutamayız modüler işletim sistemi ve MTK chipset ile ürünlerimizi sürekli olarak geliştirmekte ve son teknoloji ile buluşturmaktayız. Mesh teknolojisini bütün modellerinde destekleyen ve model kısıtlaması bulunmayan tek marka olmamız KeeneticOS işletim sistemini diğer yazılımlardan farklı olduğunu ortaya koymaktadır. Üstün donanım ile kusursuz işletim sistemi sayesinde maksimum performans minimum problem ile ürünlerimizi rahatlıkla kullanabilirsiniz.

  • serkan1216 kullanıcısına yanıt
    Merhaba Serkan1216,

    Bütün cihazlarımız stabil olarak çalışmakta olup antenlerde bulunan amplifier sayesinde zayıf sinyalleri güçlendirerek kusursuz bir WiFi kablosuz performans sağlamaktadır. WAN şifresini bilmeniz halinde fiber internet hizmeti alabilmektesiniz. MTK işlemci ve en kaliteli donanım + KeeneticOS yazılımı sayesinde stabil olarak sorunsuz yüksek performans sağlayabilmekteyiz.

    Keenetic Türkiye full operasyon olarak ülkemizde hizmet vermeye başlamıştır Çağrı merkezi, teknik destek ve depo vb. ürünlerimizin 3 yıl garantisi bulunmakta olup servisimize gelen ürünlerde her iki yönde de kargo maliyeti firmamız tarafından karşılanmaktadır.

  • ipli jeton kullanıcısına yanıt
    Merhaba İpli Jeton,

    KeeneticOS modüler işletim sistemi diğer işletim sistemlerinden çok farklı özellikler sunmakta olup sürekli olarak geliştirilmesi, yaşanabilen problemlere anında müdahale edilerek cihazların daha stabil çalışmasını sağlamak ile birlikte en güncel teknolojiyi müşterileri ile bulut yazılım sayesinde anında buluşturabilmektedir.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.