Şimdi Ara

Twitter artık iki faktörlü kimlik doğrulaması için telefon numarası istemeyecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Mikro blog sitesi Twitter'dan kullanıcı güvenliği açısından önemli bir açıklama geldi. Şirketin yaptığı duyuruya göre kullanıcılar, iki faktörlü kimlik doğrulama sistemini kullanabilmek için artık siseme telefon numaralarını girmek zorunda kalmayacaklar.



    Ayrıca Bkz.Trump, 2013 yılından beri Mac Pro modelleri üreten Apple fabrikasını yeniymiş gibi açtı



    SIM kart sahtekarlığı yapılamayacak



    Twitter 2017 yılında platforma, iki faktörlü kimlik doğrulaması için kod üreten uygulamaları kullanma desteği ekledi. Ancak şimdiye kadar, kullanıcıların bir kimlik doğrulaması yöntemi olarak Twitter hesaplarına telefon numarası eklemesi gerekiyordu. Bugünden başlayarak artık Twitter'a bir telefon numarası vermeden hesabınızı iki faktörlü kimlik doğrulamasıyla güvence altına alabilmeniz mümkün olacak.




    Daha net açıklayacak olursak, artık Twitter hesabınızda iki faktörlü kimlik doğrulama özelliğini aktif duruma getirirseniz, size SMS yerine Authy veya Google Authenticator gibi bir mobil güvenlik uygulamaları kanalıyla doğrulama kodları gelecek. Bu sayede de SIM kart sahtekarlıkları yapılarak hesabınıza erişim engellenmiş olacak. Zira bu tür bir sahtekarlık bizzat Twitter CEO'su Jack Dorsey'in başına gelmiş ve daha sonra iki faktörlü kimlik doğrulama sisteminin elden geçirileceği açıklanmıştı.







  • Bence yerinde bir uygulama, eskisinden daha güvenli
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.