Şimdi Ara

Karar Resmi Gazete'de: Depolardaki akaryakıtın kalitesi takip edilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), “Depolardaki Akaryakıt Kalitesinin İzlenmesi Sistemine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Kurul Kararı”nı açıkladı. Karar, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.



    Buna göre, piyasaya arz edilmek üzere tanklarda bekletilen akaryakıtların kalitesi izlenecek.  Karar kapsamında akaryakıtların kalite ve miktarına ilişkin aykırılıkların belirlenebilmesi amacıyla ulusal marker ölçümü yapılacak, akaryakıtların teknik düzenlemelere uygunluğu denetlenecek, ulusal marker stok kontrolü gerçekleştirilecek ve stok izleme sistemi kapsamında ölçüm sistemleri kontrol edilecek.



    Ayrıca Bkz.Tesla Cybertruck elektrikli pickup, ilginç tasarımı ve 800 km menziliyle geldi



    Aynı tesiste farklı lisans sahiplerine ait ulusal marker bulunması durumunda ise stok tespit işlemleri her lisans sahibi için ayrı ayrı yapılacak. Söz konusu kararın 1 Ocak’ta yürürlüğe gireceği açıklandı. Geçtiğimiz yıl da akaryakıt şirketlerine sattıkları katkılı yakıtların içeriğiyle ilgili Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna (EPDK) bilgi verme zorunluluğu getirilmişti.



    Ulusal Marker nedir?



    Türkiye'de ticari olarak satışı gerçekleştirilecek benzin, motorin türleri ve biyodizele, yüksek teknoloji ürünü, çıplak gözle görülmeyen, taklit edilemeyen, formülü gizli ve yakıtın niteliğini bozmayacak bir işaretleyici - renklendirici kimyasal madde enjekte ediliyor. Buna akaryakıtta ulusal marker uygulaması deniyor.



    Kurul kararına buradaki linkten ulaşabilirsiniz.








  • bende başlığı okuyunca bizim arabaların depoları zannettim. dedim olmayan şeyi nasıl takip edecekler. sonra haberi okudum rahatladım. bizlik bişey değilmiş.

  • o zaman kalite kontrol vergisine hazır olun
  • Alacak bir hava vergisi kaldı diyoruz ama devlet soymayı iyi biliyor arkadaş.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • allahşakına bi gün istanbul trafiğinde dolaşında şu kapkara fabrika bacası gibi duman atan 20 yıllık kamyonetleri toplayın. nefes alamıyoruz yollarda. bunlar nasıl geçiyor muayeneden çok merak ediyorum

  • Kaçakçıların gözü yaşlı

  • Marker, Dead Space.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Evet insan önce bizlik olmadığını düşünüyor, sonra bir bakıyoruz nur topu gibi yeni bir vergi ile yapamadıkları denetimin parasını alır olmuşlar..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.