Şimdi Ara

Sıfır araç teslim alma raconu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
2
Favori
29.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam,

    27-28 yaşına geldik. Çok şükür nasip oldu. Geçtiğimiz hafta sıfır bir araç siparişi verdik. Ancak hayatımızda ilk kez böyle bir şey yaptığımız için cahiliz açıkçası. Bilenler bilmeyen arkadaşları aydınlatması açısından biraz bahsedebilir mi?

    - Aracı teslim alırken bayi çalışanına ufak bir ikram verilir mi?
    - İlk yakıt alımında pompacıya bahşiş verilir mi?
    - Teslim alırken nelere dikkat edilir?

    Hadi bakalım. Hem sohbet olsun hem cahiller aydınlansın



  • Öncelikle hayırlı olsun kazasız belasız kullanmanız dileğiyle. Dediğiniz gibi basip oldu iki kez sıfır araç aldım, ; aracı teslim almadan önce birisi aracı anlatacak size , hem ona hem de teslim alırken yardımcı olan satış temsilcisine verdim. Ayrıca ilk yakıt alımında da akıllı pompacı abi pompa vermiyor de koparır zaten :) ve ya hayırlı olsun yapar sen de sağolasın der bikaç bişey verirsin. Ben hepsine verdim sonucta üçe beşe bakmamak lazım o kadar para verip araba alıyosunuz.
    Tüm araçlarımı sıfır aldım, asla başkasının kullandığı arabayı almam, arabamı da başkasına kullandırmam.
    Sıfır araç almak bir sanattır, özel ritüelleri vardır. O nedenle ben 6-7 kişilik ekibimle gider özel dans, alkış, efekt vs. ile teslim alırım. Anahtarı teslim eden arkadaşa 25 yıllık chivas, trafikte muameleleri halleden arkadaşa verilmek üzere davidoff horizon parfüm ve ilk yakıt alış şerefine ponpacıya Tommy den tshirt veririm.
  • Sıfır araç hiç almadım lakin para kolay kazanılmıyor kimseye bahşiş falan vermem
  • Öncelikle hayırlı olsun kazasız belasız kullanmanız dileğiyle. Dediğiniz gibi basip oldu iki kez sıfır araç aldım, ; aracı teslim almadan önce birisi aracı anlatacak size , hem ona hem de teslim alırken yardımcı olan satış temsilcisine verdim. Ayrıca ilk yakıt alımında da akıllı pompacı abi pompa vermiyor de koparır zaten :) ve ya hayırlı olsun yapar sen de sağolasın der bikaç bişey verirsin. Ben hepsine verdim sonucta üçe beşe bakmamak lazım o kadar para verip araba alıyosunuz.
  • Bayi görevlisine gerek yok. Zaten sattığı arabaya göre primini alıyor. Pompacıda karar senin duruma göre hareket edersin. Aracı teslim almadan, en azından bayi görevlisinden boya makinesiyle araca bakmayı talep edebilirsin.
  • ben pompacıya sigara alıyorum, arabayı teslim alırken özeliklerini tanıtan bayi çalışanı için 50-100 bişey ateşliyorum.
  • sene 2008. o zaman maltepe'de volkswagen erel'den 2008 model sıfır km volkswagen jetta aldıydık. aracı babamla teslim aldık, kapıda satış danışmanı çocuk anlattı babam cebimden 20'lik toslamıştı.

    sonra hemen e5'teki shell'e girip depoyu fullemiştik. pompacı başımızda abi hayırlı olsun demişti anlamıştı, ona da bir 20'lik toslamıştı.

    tabi kişiden kişiye değişir. ben olsam vermezdim. babam bana göre biraz daha bonkör birisi

    teslim alırken genelde aracın başında bütün özelliklerini anlatıp gösteriyorlar size. bütün aksamlarını test ediyorsunuz. ama adam gibi anlatmıyorlar bence, en iyisi kullanım kılavuzuna bakmak.

    2012'de sıfır km hyundai ix35 almıştık, hyundai hunko bize aracın anahtarı cebindeyken bagaj kapağı düğmesine basınca bagajın açılacağından bahsetmemişti. ben de genelde arabayı kilitlediğim zaman bagaj düğmesinden kontrol ederdim eskiden. hemen galeriye gidip bagaj kapağı kilidinin çalışmadığını anlattım. meğer keyless go'lu araçlarda böyleymiş arabayı kilitledin diyelim, bagaj düğmesi keyless go'lu araçlarda aracın yakınındayken düğmeye basarsan açılıyor. uzaklaştığında bagaj otomatik kilitleniyor. daha sonra aracın yanına cebimde anahtarsız gittim bagaj kapağı bu sefer açılmamıştı. şimdiki aracımda da aynı sistem var ama artık öğrendik tabi
  • Sanki Bana Pele kullanıcısına yanıt
    Öncelikle hayırlı olsun

    En son aşama aracı alıp çıkacakken “anahtarı kime teslim edeyim” ayağına bir bahşiş bekleniyor genelde bayilerde

    İlk yakıtı alırken taşıt tanıma sistemi plaka yeni olduğu için biraz bekletiyor o ara pompacılar yeni olduğunu anlıyor aracın, onlarda “pompa çıkmıyor takıldı, yakıt gelmiyor” ayağına bahşiş bekleyebiliyor istasyonlarda
  • Kimseye beş kuruş vermedik, pompacı pompa çıkmıyor ayağı yaptı o pompayı ben çıkartırım sen merak etme dedim.
  • quote:

    Pinti insanlar nasıl da sıfır araba alıyorlar ve hain hatıralarını anlatıyorlardı

    Çghb2
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fenercrew

    Öncelikle hayırlı olsun

    En son aşama aracı alıp çıkacakken “anahtarı kime teslim edeyim” ayağına bir bahşiş bekleniyor genelde bayilerde

    İlk yakıtı alırken taşıt tanıma sistemi plaka yeni olduğu için biraz bekletiyor o ara pompacılar yeni olduğunu anlıyor aracın, onlarda “pompa çıkmıyor takıldı, yakıt gelmiyor” ayağına bahşiş bekleyebiliyor istasyonlarda
    Anahtar olayı iyiymiş. Hanıma sözüm var, bayiden benzinliğe kadar sen götüreceksin dedim. O uğraşsın
  • memleketin sorunu zaten bedavacılık ,onların hepsi maaş alıyor kuruş vermeyin.
  • Bahşiş kadar saçma bir şey yok,vermem verdirmem,bahşiş bekleyen kişi maaş almıyor mu işini yapmak için. 0 araba aldın diye milletin cebine para koymak zorunda değilsin duymazdan geleceksin geçip gideceksin.
  • Defalarca sıfır araç aldım. Nasip olursa haftaya yeni aracımı teslim alacağım. Satış temsilcisine bahşiş falan verilmez. Bahşiş, anahtarı teslim alırken arabayı hazırlayan, temizleyen, silen çalışana verilir. Pompacıya şu ana kadar hiç bahşiş vermedim.
  • Dün cliomu teslim almaya gittim ama 1 saat geç teslim edildi. Satış temsilcisi beni, aracı teslim edecek kişinin yanına götürdü. Adam anahtarlık verdi, 2 tane daha ver dedim, sonra aracın kartlı olduğunu hatırlayıp 2 tane de kılıf isteyip aldım
    Adam aracı çıkarırken zırt pırt paspas koydum, hayırlı olsun deyip durdu, ben de 'abi zaten paspas ve trafik seti koyulacak dendi bana' diyerek olayı anlamadım tam kapalı galeriden çıkarken araba çıkmıyor dedi, problem mi var diyerek olayı hala çözememeye devam ederken; sakal işareti yapınca baştan söylesene abi diyerek 50tl verdim. Güvenliğe de 25tl verdim. Benzinlikteki dayı bu araba 0, benzinli olduğuna eminsin değil mi? diye sordu evet benzinli dedim ama 70tllik benzin aldığım için adam züğürt olduğumu anladı, istemedi daha önce 0 olarak sadece şirket araçlarını direk teslim aldığım için böyle muhabbetlerin olduğunu hiç bilmiyordum.
  • bahşiş vermek yerine o parayla ekspertiz yaptırın araca hocam, gemide falan zarar görüp yeniden boyama yapılmış olabilir...
  • Pompacı direkt istiyor. Ama vermedim. Fakir fukara sevindirmek daha mantıklı. Al bi paket çikolata çocuklara dağıt hayır olsun.
  • Kasmana gerek yok. Arkadaşlar seni yönlendirirler zaten :). Sana kalmış ister verirsin ister vermezsin.

    İlk şirket aracını teslim almaya gitmiştim, fiat doblo. pompacı pompa depoda kaldı dedi, bende anlamadın nasıl olur dedim indim aşağı bakıyorum. Abi hayırlı olsun yeni araç dedi, şirket aracı kusura bakma dedim, abi hayırlı olsun diye diretince sen bilirsin koparır götürürüm pompayı dedim bindim araca.

    İkinci şirket aracında da; amarok otomatik. Aracı vardı, arabayı otoparktan çıkarıcaz dur arabayı çıkarayım dedi. Gerek yok kullanabiliyorum dedim, yok yok yukarıda teslim edeyim sana dedi, iyi bakalım dedim oturdum yanına. İndik hayırlı olsun sağol falan filan. Abi yeni araba bir harçlık dedi. Şirket aracı işlemleri siz yaptınız zaten ben harçlık veremem dedim vermedim.
  • Sıfır araç almak nasip olmadı ama bu beleşçilik işçilerine sinir oluyorum. Zaten maaşını primini alıyorlar. Şahsen onun yerine ihtiyacı olan birine yardım ya da çocuk sevindirmenin daha mantıklı olduğunu düşünüyorum.

    Her insan farklı düşünebilir, içinden gelen verir ama yüzsüzlük yapıp ısrarla istemek garip. Direk terslemek lazım(ilk istendiğinde değil, inatla istemeye devam ederse).
  • Bayiye amuda kalkarak girmen lazım. 5 metre amuda yürüyemiyorsan arabayı teslim etmiyorlar genelde. Ama bazı bayi çalışanları 100 şınava verebilir, onu bir sor.
  • 2 kere sıfır araç aldım.Her araçta boya ölçme cihazımla boyasını ölçtüm ne olur olmaz kafam rahat oluyor tavsiyem 200-300 tl cihaz alın sizde ölçün kafanız rahat olsun

    Biri forumun sevmediği doğuş oto.

    Doğuş oto kurumsal kimse senden para talep etmiyor ben sadece lastikleri şişiren genç çocuğa para verdim oda istemedi kendim verdim o kadar.Arabayı anlatan adam gayet detaylı anlatıp uğurladı.

    İkinci aracım corolla oldu onu da toyota kar dan aldım kurumsallıktan uzak.

    Aracı teslim edecek adam ilk başta direk örtü çıkmıyor diye zaten para istedi orada adam dan soğdum 10 TL verdim parayı beğenmedi ki adam arabayı anlatmadan kısacık özet geçip bizi gönderdi aracın yol bilgisayarını vs kendim öğrendim.

    Tam çıkıyoruz dışarıda aracın resmini çekiyorum hatıra olsun diye adam geldi abi dur senide çekeyim hatıra olsun dedi çekti adam başımdan gitmiyor para bekliyor onada verdim 10 TL

    Adamlar para almadan başımdan ayrılmadı bende basıp kaçtım hemen

    Konu kesinlikle 10-20 tl değil ama zorla para istenmesi hiç hoş değil 20 vereceksem 10 lira veriyorum böyle olunca

    Pompacı aracın sıfır olduğunu anlıyor soruyor.
    Pompacı : abi sıfır mı hayırlı olsun
    Ben : Ah be abi nerde aracı servise bıraktım geçici verdiler sıfırmıymış ?
    Pompacı : Döner arkasına başka müşteriye gider



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 22 Kasım 2019; 11:20:5 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.