Şimdi Ara

Avrupa'da en ucuz yolda üniversite okumak mümkün mü?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba ben meslek lisesi mezunuyum. bu sene sayisal alanından 320 puan aldim Tercih yaptm ama taşra bir üniversite çıktı puanım %5 civari daha düşük olacak gelecek sene.

    Ben yurtdışında çoğu ülkedeki üniversite prosedürlerini araştırdım. 10.000 lira civari bir param var fakat Euro ya çevirince çerez parası oluyor maalesef.Ailemin durumu da çok iyi değil arkadaşlar. Olabildiğince kendim yapmaya çalışmalıyım bu işi.

    Üniversite sıralamasında ilk500 e giren bir üniversitede Computer Science okumayi düsünüyorum. Danisman firmalarla konustum bana almanya yı önerdi . Eğitim "ücretsiz" olmasi sebebiyle. Konsolosluk ise öyle demiyor. Almanya sınırlarina girebilmek için 64.600 Türk lirasi gibi parayı bankaya yatirmamiz gerekiyor. Arkadaslar yaklasik 3 aydır internetten arastiriyorum fakat size danismak istedim giden arkadaslar vs varsa yardimci olarak onur verirler bana.

    Sizce bir an önce işe mi girmeliyim ? Asgari ücretle çalışacağım ve tam 3 sene sonra parayi çıkaracağım. 22 Yaşında olacağım bütün arkadaşlarım mezun olmuş olacak.1 senede vize beklesem 23 yasinda olacagim.

    Yoksa Türkiye de okuduktan sonra master için okul mu kovalamaliyim ? Mezun olduktan sonra iş garantim kesinlikle olmayacak. Okulum çok iyi değil.

    Şimdiden, teşekkürler.



  • Hangi ülke olursa olsun living expenses housing ve daha birçok masraftan dolayi sizden öğrenci vizesi için bankada bir miktar para göstermenizi ister ülkeden ülkeye bu miktar değişse de en az 15 20k euro hatta daha da fazla çoğu ülke için bu miktarı göstermeniz bile yeterli olmayacak çünkü bu bir yıllık masraflar her sene yenilemeniz bekleniyor yeni belgelerle okuduğunuz süreç boyunca çoğu avrupa ülkesine şuanda belirli sebepler yüzünden gitmeniz çok zor bunların başını maddiyat çekiyor sizin için eğitimin düşük ücretli olduğu yerlerde bile farklı masraflarını ve uğraşmanız gereken şeyler olacak gittiğiniz yerde çalışırsanız o da yeterli olmayacaktır çünkü legal olarak campus içi belirli saatler veriyorlar tamamen sizi gecindirebilecek bir durum değil illegal de çalışmanız avrupada zor halletseniz bile eğitim vs derken oldukça zor olacaktır moral bozmak amacıyla söylemiyorum sizi gerçekten bilgilendirmek amacıyla yazıyorum gidip yarım sene bir sene zar zor geçinip geri donmektense erken karar vermek bunları düşünüp daha önemli çok fazla yurtdışı hayali olan insan var zenginse orta halli bir üniversitede okumak gerçekten çok basit zaten
    Belirtmeliyim ki yurtdışında üniversite kayıtları başvuruları daha erken süreçte bitiyor ki her şeyi halletmeniz için aşırı bir zamanınız yok suan burs almaya çalışabilirsiniz fakat o da zor yüksek miktarlar bulmak her şeyi karşılamak için ve gerçekten güçlü akademik veya başka alanda başarı göstermeniz gerek
    O zaman yüksek lisans için giderim derseniz çok daha pahali olacaktır haberiniz olsun kısa bir sürede o kadar yüksek miktarlar toplamak okurken oldukça zor biraz saçma bir olay çıkıyor böyle olunca da

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Edit: Benden önce daha kapsamlı belirtilmiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zihtumreth -- 23 Kasım 2019; 15:52:47 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.