|
Eli Ballım tatlısı?
-
-
Hocam merhabalar geçtiğimiz hafta İstanbul'da Dilay Marmara Et Restoranı'nda "Eli Ballım" tatlısını deneme fırsatını yakaladım. Aynı zamanda tatlının, "En Ballım" olarak da adlandırıldığına şahit oldum. Lezzet olarak gerçekten efsane olduğunu söyleyebilirim. Hele benim gibi antep fıstığı manyağıysanız kesinlikle bayılacağınız bir tatlı. Restoranda cevizli olan da mevcuttu.
Neyse; çok beğendiğim için internette ufak bir araştırma yaptım ve bu tatlının aslında Rus Pastası olduğunu öğrendim. İnternette "Marlenka" ve "Medovik" isimleri ile birçok çeşidine ulaşabilirsiniz. Anladığım kadarıyla normalde soğuk olarak da servis ediliyor fakat tatlıyı ısıttığınız zaman arasındaki krema eriyor ve pastaya akışkan görüntüsünü veriyor. Gönderimin altına pastanın değişik fotoğraflarını bırakıyorum. :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X