Şimdi Ara

İkinci El Ürünlere Sıfır Ürün Fiyatı İsteyenler Ne Zaman Bitecek ? (SS'li)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Artık gına getiren, muhtemelen çoğu kişinin yaşadığı olaylardan bahsetmek istiyorum. İkinci el piyasası veya bizim çakal satıcılarımız. Baştan söyleyeyim ölücü değilim, sadece bir ürünün değerinde alınıp/satılmasının taraftarıyım. Sıfırı 3000 lira olan telefonu aylarca kullanıp 2700 liraya satmaya çalışmak veya 3000 liraya alıp, kullandıktan sonra mağazada 3500 liraya satıldığını görüp 3200 liraya satmaya çalışmak sizce normal bir durum mu, yoksa çakallık mıdır ? Son olarak biraz önce yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum. Konservatuvara hazırlandığım için bir piyanoya ihtiyacım var. İkinci ellerine bakmak istedim. 3 Yıl önce tanıtılmış, 2 yıldır kullanılan ve şu anda üretimi olmayan üstüne yeni bir modeli tanıtılmış bir ilan gördüm. Şu an yeni çıkarılan üst modelinin sıfırı nakit 7000 liraya satılıyor. Arkadaş o kadar kullanmış, garantisiz ürüne 6000 lira fiyat çekmiş. Biraz sitem ettim engel yedim . Sizce bizim ülkemizin satıcıları mı çakal ? Yoksa benim bildiğim usül mü yanlış ?


    İkinci El Ürünlere Sıfır Ürün Fiyatı İsteyenler Ne Zaman Bitecek ? (SS'li)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrcomposer -- 17 Kasım 2019; 3:53:17 >







  • sistem acımasız abi yapcak bişey yok
    cbr250 var satcam fiyatı öldürüyolar alırken indiriyorlar satarken yükseltiyorlar nefret ediyorum bu tiplerden yaptıklarımı ve masraflarımı yazıyorum anlamıyor yine kafasında bi fiyat var ölü fiyat tutturmuş o da o çıldırdım ya harbiden
  • Benim bildigim piyanolar 20-30k+ olmuyor mu genelde?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: made off hit her

    Benim bildigim piyanolar 20-30k+ olmuyor mu genelde?
    Teknolojiden piyanolar da nasiplendi. Akustik piyano sesinin kaydedilip dijital ortama aktarılmasıyla dijital piyanolar ortaya çıktı yıllar yıllar önce. 5 bin liradan başlayarak başlangıç düzeyinde bulunuyor dijital olarak. Akustik olarak dediğiniz fiyatlar aşağı yukarı geçerli, çin malı olanlar bile 15 binlerden kapıyı açıyor sıfır olacak ise.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ride Or Die

    sistem acımasız abi yapcak bişey yok
    cbr250 var satcam fiyatı öldürüyolar alırken indiriyorlar satarken yükseltiyorlar nefret ediyorum bu tiplerden yaptıklarımı ve masraflarımı yazıyorum anlamıyor yine kafasında bi fiyat var ölü fiyat tutturmuş o da o çıldırdım ya harbiden
  • Kadın akıllı bir hamle yapmış. Çünkü bu konuda sen haksızsın. Eminim kendiside biliyordur sıfır fiyatlarının ne olduğunu. Şimdi sen şu duruma ne diyeceksin ? Ben sahibinden sitesinde sıfır ürün fiyatı en düşük 2.300 TL olan ürünü, 2 sene daha garantisi olan, tertemiz ve bir kusuru olmayan ürünü 1.400 e satmaya çalışıyorum. Ve gerizekalı ölücü olan, ki neredeyse herkes ölücü olmuş, gelip bana "500 TL olur mu" diyen bile var. Bugüne kadar çok ürün sattım, ve inan bana şu ilanı 1.400 değil de 1900 e açsaydım, salağın biri gelir bu sefer 1400 olur mu diye sorardı illa ki. Ama işte yapmıyorum çünkü bu sefer de senin gibi biri gelebilir karşıma. Acelem yok ve bu fiyata satılacağına eminim.
    İkinci El Ürünlere Sıfır Ürün Fiyatı İsteyenler Ne Zaman Bitecek ? (SS'li)




  • Geçende biri kendi ürününü 1600 TL indirim yaparak satmış...Sanırım sıfır fiyatı 3400 olan bir ürün için. Elaman bana dadandı gibi bir şey oldu. Hani benim ürüne göz dikmiş indirim olur mu diye, ama belli yani ters bir iş var. Ben de yazdım "gayet uygun fiyat verdim zaten" üzerine hemen yazdı "kardeşim ben 1600 tl indirim yaptım bana göre uygun değil"

    Ne yapalım yani bu konuda sidik mi yarıştıralım ? Ben de 2300 tl olan ürün için 900 tl değil de 1700 tl indirim yapıp +100 tl indirim yaparak bu alacak arkadaşa göre daha mı uygun olayım. Bunlar nasıl mantıklar ya :)
  • Kız iktisatçı galiba sen de karl marx’ın teorilerini incele deseydin keşke



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gorkem.IX -- 17 Kasım 2019; 4:12:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adam ister kardeşim senin işine gelirse alırsın ama bu fiyatı isteyemezsin diyemezsin
    ederinin çok üstünde istiyorsa zaten satamaz

    en gıcık olduğum söz "o fiyat etmez" sözüdür ,almayacaksan alma kardeşim ama sana mı kalmış edip etmeyeceği ?
    dediğim gibi fazla istenmişse satamaz ve elinde kalır

    madem sıfır fiyatı daha uygun ,git sıfırını al o zaman sana zorla mal mı satıyorlar ?
  • satış yaparken yenisin yarısı civarı fiyat yazarım tabii ne sattığınla ilgili biraz olay. Çok yüksek fiyat yazan birine sitem etmek yerine hiç yazmasan daha iyiydi bence
  • ölücü kaynadığı için insanlar pazarlık payı bırakarak fiyat koymak zorunda kalıyorlar maalesef. bence pazarlık yapsaydınız 5-5.5'a bırakırdı
  • Adam öylesine koymuştur, sen niye bu kadar dert ettin ki? Boş yapmaktansa git sıfırını al, alamıyorsan da cebine uygun 2. El bekle. İnsanları rahatsız etmeye hakkın yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Begenmiyorsan alma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lautreamont

    Kadın akıllı bir hamle yapmış. Çünkü bu konuda sen haksızsın. Eminim kendiside biliyordur sıfır fiyatlarının ne olduğunu. Şimdi sen şu duruma ne diyeceksin ? Ben sahibinden sitesinde sıfır ürün fiyatı en düşük 2.300 TL olan ürünü, 2 sene daha garantisi olan, tertemiz ve bir kusuru olmayan ürünü 1.400 e satmaya çalışıyorum. Ve gerizekalı ölücü olan, ki neredeyse herkes ölücü olmuş, gelip bana "500 TL olur mu" diyen bile var. Bugüne kadar çok ürün sattım, ve inan bana şu ilanı 1.400 değil de 1900 e açsaydım, salağın biri gelir bu sefer 1400 olur mu diye sorardı illa ki. Ama işte yapmıyorum çünkü bu sefer de senin gibi biri gelebilir karşıma. Acelem yok ve bu fiyata satılacağına eminim.
    Sizin durum için 1700 yazılıp 1400 e bırakılabilir ama gidip de 2000 isteyip de pazarlık olmaz vs. derseniz sorun olur. Yani ''benim belirlediğim fiyat'' değil mesele, x'lik ürünün yıllarca kullanıldıktan sonra x etmeyeceğinin bilinmemesi.





    @Gorkem.IX

    Lanet olası kapitaller


    @C.CEMİL

    Hocam satamıyor zaten, açıklamaya da yazmış ki sıfırı 8000 lira şu anda x mağazasında. Hani dediğim gibi ben 6000 yazsa bile 3000 e koparmaya çalışmıyorum onu ölücülük gibi bir amacım yok fakat insanlar da o ürünün ne kadar edeceğini bilmeli, kullanıp aldığı fiyattan satmaya çalışmamalı, bu olsa olsa çakallık olur başka hiçbir şey değil. İnsanlarda ikinci el kültürü doğru olmadığı için sıfırlar daha cazip zaten.

    @lawbreaker

    Çok çok fazla gördüm, en son birine tosladık




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kangaetemo

    ölücü kaynadığı için insanlar pazarlık payı bırakarak fiyat koymak zorunda kalıyorlar maalesef. bence pazarlık yapsaydınız 5-5.5'a bırakırdı
    Açıklamaya sıfırı 8000 yazmış bırakır mı sizce ?


    @srcn1905

    Onlar da beni rahatsız ediyor davranışları ve zihniyetleriyle onu napıcaz ?

    @prenssabahattin

    Almıyorum zaten de bizim oralarda bir laf vardır. Alan olmayınca satanı öpeyim diye. Bilmem anlatabildim mi ?




  • İnceledinmi peki ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu nasil 169tl ye aldım ikeadan bu arada orjinalini
    İkinci El Ürünlere Sıfır Ürün Fiyatı İsteyenler Ne Zaman Bitecek ? (SS'li)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burada bence konu sahibi haksiz. Piyasa serbest piyasa istedigin fiyati bicmekte ozgursun, keza kimse kimseye zorla urun satmiyor. Fiyati uymuyorsa almak zorunda degilsin. Kimseye cok pahali ya bu urun diye sitem de edemezsin, sonucta kendi mali. Urun satan herkes bilir ki piyasa olucu kayniyor. Kadin 4000'den baslatsa 3000 olmaz mi diyen insan cok cikar. Kadin ciddi alici gorse fiyat kirar zaten. Olmamis sayin konu sahibi, olmamis ne yazikki
  • belki alıcı bulurum diye bekliyordur
  • O Kadın tanışabilmek için piyanonun p sini bilmeden onu alacak insan valtdır bu ülkede neden ucuza satsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.