Şimdi Ara

Kimlik avı saldırıları ülkemizde giderek artıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Günlük hayatta işletim sistemi tabanlı elektronik cihazların kullanımı arttıkça siber saldırıların sayısı da katlanarak artıyor. Son dönemde en sık rastlanan zararlı yazılımlar fidye yazılımları ve kimlik avı platformları oldu. Ülkemizde kimlik avı saldırılarında önemli bir artış var.



    Giderek artıyor



    Kimlik avı saldırıları yasal bir web sitesi gibi görünerek gerçekte, banka kartı ayrıntılarını, kişisel bilgileri ve benzeri diğer hassas verileri çalma amaçlı oluşturulmuş platformlar üzerinden yapılıyor. Kullanıcı gerçeğini aratmayan görünüme aldanarak kimlik veya kredi kartı gibi bilgilerini girdiğinde ise iş işten geçmiş oluyor.



    Kaspersky tarafından yılın ilk çeyreğinde yapılan araştırmalara göre ülkemizde kimlik avı saldırılarının sayısı 3 milyonu geçti. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 40 civarında bir artış yaşandığı ifade ediliyor.



    Ayrıca Bkz.Giriş seviyesine 3 arka kameralı HTC Desire 19s geliyor



    Kimlik avı saldırılarını ifade eden rakamlar yükselişteyken Türkiye’de finansal kötü amaçlı yazılımlardan etkilenen kullanıcıların oranında ise düşüş görülüyor: 2019’un ilk çeyreğiyle üçüncü çeyreği kıyaslandığında bu tehditle karşılaşan kullanıcıların oranında yüzde 34’lük bir düşüş yaşandığı dikkat çekiyor. Bunun en büyük sebebi ise bankacılık Truva atlarının yerine fidye yazılımları, kripto-madencilik yazılımları ve parola hırsızlığı yönteminin daha fazla tercih edilmesi



    Daha elverişli bir ortam sunması sayesinde mobil platformlar siber suçlular için tercih sebebi olduğundan, finansal tehditlerin kurbanı sıklıkla mobil kullanıcılar oluyor.



    Kaspersky’nin kullanıcılara önerileri ise mutlaka bir güvenlik yazılımı kullanılması, işletim sistemlerinde güncellemelerin mutlaka kurulması, güvenilmeyen kişilerden gelen gönderilerin açılmaması, güvenilmeyen sitelere girilmemesi şeklinde sıralanıyor.








  • kimlik avı yapılmasına gerek yok ki, 2016 yılında milyonlarca insanın bilgileri tek bi site üzerinden indirilebiliyordu ne çabuk unuttuk?:D

  • Refah oranı yüksek ülkelerde denesinler böyle şeyleri ne çalacaklar yoksa borçlarımızı mı? :d

  • illaki o bilgileri hala saklayanlar vardır, çok yazık adreslerimiz telefon numaralarımız her şey bilmediğimiz insanların elinde hala daha.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu mevzu neydi ben hatırlayamadım, biraz daha bilgi verirmisiniz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: NeverIand

    illaki o bilgileri hala saklayanlar vardır, çok yazık adreslerimiz telefon numaralarımız her şey bilmediğimiz insanların elinde hala daha.
    Şuan hala keyfe keder milletin bilgilerini sızdıran devlet memurları var. Geçen arabamın ilanını malum siteye koydum. Birisi plakadan benim telefonu öğrenmiş. Nasıl öğrendin diye sorduğumda akrabam trafikte diye cevap verdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3qzotix 3 kullanıcısına yanıt
    Cimere yazin, uyarı almadan akillanmazlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hırsızların eli kesilse memlekette sağlam adam kalmayacak neredeyse. Herkes kendi çapında az veya çok hırsızlık yapıyor ve bazıları belki bunu o kadar içselleştirmiş ki düşünmüyor bile!

  • sniper23 kullanıcısına yanıt
    her gün biraz daha yerin dibine giriyoruz, bu bedevi sevdalıları yüzünden


    binali gibi birini teknoloji bakanlığı yaptığı bir dönemin, liyakatsız bir yönetimin meyveleri
  • deniz_sea kullanıcısına yanıt
    ben demeden yanıtlanmış ayrıca mernis hack yazıpta ulaşabilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.