Şimdi Ara

Sıfırdan TYT Matematik nasıl çalışılır?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
7.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Konu başlığı epey genel oldu, üzgünüm. Denemelerde ortalama 20 net yapan birisi olarak TYT matematiğe nasıl başlamalıyım. Genel sıkıntım süre üzerine, soruların çoğunu yapabilmeme rağmen en basit bir probleme dakikalarımı harcamak epey problem yaratıyor. Sıfırdan çalışmanın daha oturaklı olacağını düşündüm, ancak hangi konudan başlamam gerektiğini bilmiyorum. Ne yapmalıyım?

    Not: 12 TM'yim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Hocam eğer TYT Matematiğin cebir kısmı diyebileceğimiz( üslü-köklü sayılar, eşitsizlikler vb.) konularında eksiğiniz yoksa baştan seri bir şekilde temizleyebilirsiniz. Problem kısmı için oran- orantı ve denklemler kısmını daha fazla detaylı ve daha fazla soru çözerek bitirebilirsiniz. Zaman konusu ise artık tamamen soruyu anlayıp, pratik çözümler üretebilmekte. Bu pratikliği de çok soru çözerek kazanabilirsiniz.
  • İşin acı tarafı hangi konuda eksiğim olup olmadığını bile bilmiyorum. Denemede soru çıktığında vaktim yettiğince soruları çözüyorum. Temelimin iyi olduğunu düşünüyorum, zira sıfır çalışmayla 20 net yapabiliyorsam muhtemelen açıklaması budur. Fakat dediğim gibi neye çalışmam gerektiğinin farkında bile değilim.

    Sanıyorum ki bir yol haritasına ihtiyacım var.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • flean kullanıcısına yanıt
    O zaman yapılacak en iyi şey erken yol almak olacaktır efendim. Kendinize bir soru bankası edinin, ardından youtube'dan size uygun bir hoca bulun ve tüm konuları temizlemeye başlayın. Temeliniz sağlamsa zaten bildiğiniz, aşina olduğunuz konuları daha rahat ve daha hızlı geçebilirsiniz. Bu kitabı bitirdikten sonra eğer hala kendinizi eksik hissediyorsanız daha üst seviye bir kaynak alın onuda temizleyin, ardından branş denemelerine geçebilirsiniz. Tabi her gün belirli bir sayıda problem çözmenizde fayda var diye düşünüyorum.
  • yeni nesilden önce karekök mps 1 ve 2 ardından karekök tyt taraftarıyım çok güçlendirir sizi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sarriball2 kullanıcısına yanıt
    Elimde 345 ve Nego var, ne düşünüyorsunuz, kaynaklarımı değiştirmeli miyim?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tavsiyeleriniz için teşekkürler hocam. Uygulamaya çalışacağım. Hedefim ocağa kadar konuları temizleyip denemelere başlamak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • flean kullanıcısına yanıt
    Rica ederim efendim, kolay gelsin.
  • karekök tyt çöz ayt ye sapasağlam geçersin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elinizde 345 varsa çözüp denemelere geçmeniz daha iyi ama 1 kitap daha alacaksanız çözüm 3d veya bilgi sarmal alabilirsiniz . Her konu için konu anlatım dinlemek yerine direkt soru bankalarına geçin , çok yanlışınızın çıktığı konularda konu anlatım videolarını dinleyin .
  • karekök mps antremanla mat gibi kitap bitirin
    ilyas güneş-345 kullanarak devam edin ve denemelere geçin
  • Wjéasz kullanıcısına yanıt
    Konu anlatım üzerine 345 çözsem nasıl olur. Soruları genelde pek zorlamıyor, ardından gerekirse üzerine bir kaynak daha alabilirim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Lexiles kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam teşekkürler, şimdiye kadar beni en çok rahatlatan yorum sizinki oldu. Ayrıca bir konu anlatımı öneriniz varsa açığım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flean -- 11 Kasım 2019; 17:58:7 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • flean kullanıcısına yanıt
    Video süreleri kısa olan kanalları 1.5'ta izleyebilirsiniz ben konuyu hatırlıyorsam direkt teste geçiyorum yanlışım çok çıkmazsa video izlemiyorum ama konuyu hatırlamıyorsam hocalara geldikten hızlıca izleyip gerekli yerleri not alıyorum sizde böyle yapabilirsiniz .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.