Şimdi Ara

Xerox’tan dev HP hamlesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Geçtiğimiz hafta kötü giden mali tablolar sonrasında iş gücünün yüzde 16’sını kesme kararı alan HP Inc. sürpriz bir teklifle karşı karşıya. Baskı ve dijital doküman sektörünün ünlü ismi Xerox kesenin ağzını açtı.



    Kaçınılmaz son



    Kuruluşu 80 yıl öncesine dayanan ve Silikon Vadisi’nin temellerini atan firmalardan birisi olan HP’nin satılma noktasına kadar gelmiş olması elbette üzücü ancak şu da bir gerçek ki sektörde gerekli adımları atamadığınız zaman son da kaçınılmaz oluyor.



    Uzun yıllar teknoloji sektöründe altın yıllarını yaşayan HP, bilgisayar pazarında olduğu kadar baskı teknolojileri sektöründe de liderlik kovaladı. Ayrıca PDA döneminde de HP pek çok ürünle pazar pay aradı. 2010 yılında ise Palm şirketi satın alınarak WebOS işletim sistemi geliştirildi ve modern akıllı telefon pazarına ilk adım atıldı ancak ne olduysa bundan sonra oldu.



    Ayrıca Bkz.MLPerf Inference yapay zekâ benchmark testi için ilk sonuçlar gelmeye başladı



    Silikon Vadisi’nin yıldızı olarak gösterilen CEO Mark Hurd firmayı bilgisayar pazarının lideri haline getirmişti ancak ani gelişen bir cinsel taciz olayında pek çok kaynak suçunun olmadığını belirtmesine rağmen yönetim kurulu istifasını istedi.



    Yerine gelen Leo Apotheker ise ağırlık noktasını bilgisayar pazarı olarak koyunca webOS platformuna yol göründü. WebOS tabanlı tablet ve akıllı telefon planları rafa kalktı. Üretim sonlandırıldı ve cihazları satın alanlar hayal kırıklığına uğradı.





    Bu dönemde HP firmasında hızlı bir düşüş başladı. Satışlarda sıkıntı yaşanmamasına rağmen son dönemde gelişen olaylar ve belirsizlik dönemi yaklaşık 30 milyar dolarlık bir pazar payını sildi. Binlerce HP çalışanı işsiz kaldı. Sonrasında ise Apotheker de kovuldu.



    Yerine gelen en iyi kadın yöneticilerden Meg Whitman şirketi biraz toparladı ancak her sektörde büyüyen rekabet zorlayıcı bir hal almıştı. Tek bir holding olarak yürümenin imkânsız olduğu görülünce son kullanıcı ürünlerini pazarlayacak HP Inc. ve kurumsal pazara hitap edecek HPE ortaya çıktı.



    Bugüne geldiğimizde ise HP Inc. iştirakinde sıkıntıların bitmediğini görüyoruz. 28 milyar dolarlık bir değerlemesi olmasına karşın firmanın çeşitli kurum ve kuruluşlara 20 milyar dolar civarında bir borcu var. Gelirlerde büyük düşüşler yaşanmadı ancak özellikle baskı sektöründe satışlarda düşüş yaşanıyor. Firma 2022 yılına kadar iş gücünün yüzde 16’sını kesecek.



    Xerox işte tam bu noktada devreye girmiş durumda. HP’nin üstü kapalı olarak doğruladığı görüşmelerde Xerox’un 30 milyar dolar civarında bir meblağı gözden çıkardığı ifade ediliyor. Xerox rakibini borçları ile birlikte satın alacak.



    Bir aksilik olmazsa yakın zamanda Xerox dünyanın en büyük bilgisayar ve baskı teknolojileri üreticisi ünvanını alacak. Bu birleşme ile firma yılda 2 milyar dolara yakın tasarruf elde etmeyi planlıyor.




  • Guzel firsat daha kaciyor. Yanlis hayallere milyar dolarlar sacmaya devam etsin sayin buyuklerimiz...

  • Birinin ayağına basan cinsel taciz suçu ile suçlanıyor her ne hikmetse hemen!!!

  • Apuk spuk şeylere para verilir araba markalarında ki gibi bu fırsatı da yakalayamazlar.Demek istediğim böyle bir şirket satın alına bilir ve yerli milli hale getirilir.Saab zamanında ölü paraya satıldı onu satın almış olsak şuan üretim başlamıştı hp için konuşmuyorum ama böyle fırsatlar kovalanip tanınmış bilindik markalar satın alınmalı devlet tarafından. Marka kullanılmasa bile mevcut patentler bir ömür yeter.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz de suriyeli kardeşlerimize 40 milyar doları hiç etmiştik sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.