Şimdi Ara

KabloNet Modem > Router > Ethernet Switch > Acces point düzeninde bir ağ sistemi çalışır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba,

    Aşağıdaki fotoğraflarda detaylıca izah ettiğim şekilde bir ev ağı kurmaya çalışmaktayım. Henüz taşınmadım lakin ethernet kabloları aşağıdaki düzene göre tadilat öncesi zeminden geçirerek hazırlamıştım. Normalde Modemden direk ethernet switche kablo çekecektim fakat forumda okuduğum kadarıyla türksatın kendi verdiği modemin wifi gücü zayıfmış vede 2 ethernet portu benim için yeterli değildi.

    Bende elimdeki telekomdan kalma zyxel modemi, kablonetin modemine bağlayarak evin bir tarafında wifi yi zyxel üzerinden vermek istedim.

    Ardındanda zyxelden bir ethernet kablosunu ethernet switche ulaştırıp, buradan access point ile evin diğer köşesine wifi vermek istedim. Keza ethernet switch üzerinden televizyon ve bilgisayar+kayıt cihazıda bağlı olacak.

    Ekde şematik ve yerleşim planlı, kullanılacak ürünlerin isimleriyle birlikte düzen mevcut. Ek olarak elimde Asus DSL-N14U modemde var fakat zyxelin çekimi daha iyi.

    Bu düzende bu sistem verimli çalışırmı ve çalışabilmesi için yapmam gereken ayar-düzenlemeler nelerdir fikrinizi almak istedim.

    Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.


    KabloNet Modem > Router > Ethernet Switch > Acces point düzeninde bir ağ sistemi çalışır mı ?

    KabloNet Modem > Router > Ethernet Switch > Acces point düzeninde bir ağ sistemi çalışır mı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xreleave -- 10 Kasım 2019; 12:26:11 >







  • router modemlerde DHCP kapalı olsun kablonet modem onlara ip verir... o routerlardada elle ip verisin en kötü...
  • Sistem donanım olarak çalışır ancak Netmaster-Zyxel ve TPlink Archer-c1200 arayüzlerinin doğru yapılandırılması lazım.
    Yerinde olsaydım Oda6'dan Oda4'e ikinci bir hat daha çekerdim hazır kablo çekmişken ancak arada ETH Switch'in olması sorun olmaz yine de sistem çalışır şu durumda.

    Şimdi 2 seçenek var :
    1-Netmaster sadece modem (bridge mod) olarak görev yapacak ~~~~ Zyxel router ve Tplink Access point olacak.Oda6/Kablo 1--- Zyxel'e bağlanacak.
    2-Netmaster modem+router olarak görev yapacak ~~~~Zyxel ve Tplink access point olacak.Oda6/Kablo1--- Netmaster'a bağlanacak.(Subnetleri ayarlarken dikkat etmek lazım).

    Bu senaryolardan birisini seçip ona göre hazırlık yapılmalı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.