Şimdi Ara

General Mobile, Amazon anlaşmasıyla İngiltere pazarına girdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Kasım ayının başından itibaren General Mobile’ın İkitelli fabrikasından çıkan akıllı telefonlar, Amazon ile ortaklık sonucu ortaya atılan “Amazon Prime İş Modeli” kapsamında İngiltere’de satışa sunulmaya başladı.



    2018 yılında 100 milyon TL yatırım ile 2,4 milyon adet üretim kapasitesine sahip İstanbul İkitelli Organize Sanayi Bölgesi içerisinde kurulan General Mobile fabrikası, bu yıl yapılan 50 milyonluk ek yatırım ile 4,2 milyon adet üretim kapasitesine ulaşmıştı





    General Mobile Genel Müdür Yardımcısı Şevket Karadayı tarafından Amazon işbirliği konusunda yapılan açıklamada şu sözler kullanıldı: “Amazon ile olan stratejik işbirliğimiz sayesinde ürünlerimizi ulaşılabilir fiyatlarla İngiltere’deki kullanıcılarla da buluşturuyoruz. Bu anlamda İngiltere’yle birlikte uluslararası arenada 36 ülkede faaliyet göstermeye başladık. Hedefimiz, globalde de güçlü bir oyuncu olarak faaliyette bulunduğumuz ülke sayısını 45’e çıkarmak.”



    Ayrıca Bkz.Türkiye’nin en çok ARGE yapan 250 şirketi



    Karadayı tarafından yapılan ve firmanın büyüme stratejisine de değinen açıklama, şöyle devam etti: “İhracat yaptığımız bazı ülkelerde kısa sürede ilk beş markadan biri olma başarısını gösterdik. Uluslararası pazarlardaki büyüme stratejimizle, hem bir Türk markası olarak ürünlerimizi dünyanın birçok ülkesinde tüketicilerle buluşturmak hem de Türkiye’nin ihracatına katma değer sağlamak istiyoruz.”




  • General Mobile malesef :

    Google catisi altinda Android BETA programina yillardir giremiyor! Android 10 BETA programina katilan nice marka ve modeller varken General Mobile gitti bir baskasinin emegini gasp etti. Rezalet ortaya cikinca da ozurler denildi is tekilifgi edildi ve saglandi . Hazirlayan kullanici bile sok oldu . BETA Android 10 telefon ahize mikrofon ses problemi vardi kendisi ayrica yamayarak cozmus ve tabuiki kendi emegi ooldugu icin de ayrica imzasini da ilistirmis logosunu filan! GEneral Mobile deki Android ONE ekibi anlasilan araklamis hemde birebir ve elbette kendi OEM uygulama ve boot logosu gibi basit seviyede de olsa ozellestirmelerini de sonradan eklemisti . Rezalet ciktiktan sonra General Mobile Google DRive uzerinden paylastigi araklanmis imaj dosyalarini sildi .

    Olayi basit bir Credit eklememis diye gecistirme algisinda idiler kendi akillarinca . Yine olmadi ... Bu sefer bircok emegi olan xda uyesine is teklifi edildi ...


    Suan sanirim BETA olan bircok sey bu yabanci gelistirici sayesindedir


    Turk YAzilimcilari ne halt ediyor General Mobile de ayrica merak ediyorum

    https://tr.linkedin.com/in/emirhan-aydin-b14b0688


    Olayi hatirlamak isteyenlere veya bilmeyenlere :
    https://www.xda-developers.com/general-mobile-android-q-beta/





    General Mobile ile sonradan meseleyi ise alarak bulmustur ilgili xda uyesinin profili de su :

    erfanoabdi
    https://forum.xda-developers.com/member.php?u=6298645




    Tekrardan baktim : VErilen guncellemeler cok eski ve TEK! Geri kalanlar da BETA surecindekiler! Arada bazilari icin 1 YILLIK verilmeyen guncellemleri de gormekteyiz! BU tam bir rezalettir!


    Ingiltere gibi ulkelerde aylik guvenlik guncellemelerini bile veremeyen Android ONE cihazlairn tutulmasini zor bekliyorum. Yeni yabanci gelistirici ile meseleyi cozduler mi bilinmez! Sonucta General Mobile yabanci! Turkiye'ye yabanci ...

    ISte Go ovulen yazilim guncellemelerine ait paylasimlar :
    https://www.generalmobile.com/tr/destek/yazilim-guncellestirme


    OTA dosyalari da yok! ...

    https://www.generalmobile.com/tr/destek/yazilim-guncelleme-plani

    Gorulecegi uzere destek sonlansa da imaj dosyalarini saklamalari yayinlamalari gerekirdi! AMA o da YOK!


    Google a bakiyoruz yillar onceki bitmisler dahi imaj dosyalari yayinlanmaktadir! Iste :
    https://developers.google.com/android/images


    Hatta General Mobile Binary imaj dosyalarini dfa paylasmalidir! KAynak kodlarinin yaninda ! Google gibi iste :
    https://developers.google.com/android/drivers




    Bunlar olduktan sonra custom rom isinden tutunda mevcut orjinal yazilim atabilme durumu imkani olsun! Yani elinde biraz eskimis te olsa bazi cihazlarina yazilim dahi atamayacak insanlar!

    Tam bir rezalet!


    Ingiltere'de nasil tutunacaklar merak ediyorum! Ingiltere'de Wileyfox tan esinlenerek urettigi bircok Anroid ONE cihazi yine Ingiltere de Wileyfox sirketin boslugunu doldurabilecek mi GEneral Mobile ?

    Hizmet anlayisi vs ile pek sanmiyorum ...




    Parcalarinin kalitesizligi uzerine DH de General Mobile Istanbul Basakkssehir deki fabrikada calisan bir gorevli tek tek anlatmisti tum detaylari ile . Yani CInden gelen parcalar kalitesiz ve montaj esnasinda da ozensizlik varmis bir de maaslar ideal degilmis. YEtersiz personel ile hedeflenen gunluk uretim kapasitesini yakalamak icin kalite kontrolu cok sikintili imis ...
    erfanoabdi kullanıcı adlı kullanıcı ile konuşmuşluğum hatta oluşturduğu toola yardım etmişliğim bile vardır ve contributor listesinde ismim bile vardır(herhangi bir sürümün contributor listesine girerseniz görebilirsiniz. örneğin https://termbin.com/35rz). olay tamamen xda medyasının ve troll ergenlerin olayı abartmasından ibarettir. ortada sadece gplv3 lisansına uygun olmayan bir kullanım vardı ve hepsi düzeltildi. medyanın galeyanına gelip kafam kadar mesajlarınızla bir şey kanıtlayamazsınız.

    ekleme olarak imaj dosyaları burada bulunuyor. websitesini kullanmaktan bile acizsiniz.
    https://www.generalmobile.com/tr/destek/yazilim-guncellestirme
  • şimdi ingiltere düşünsün

  • Yurtdışında tutmaz. Buradada GM ucuz diye alıyor millet. Yurtdışında adamlar çok rahat son çıkan telefonu maaşlarının 1 hafta bile etmeyen kısmıyla alabiliyor.
  • #ÇekenVarÇekemeyenVar bak bu doğru. Bizimkiler çekti biraz da İngilizler çeksin.

  • Basarilarinin devamini dileriz. GM nispeten sağlam adimlar ile yuruyor.

  • Bazı arkadaşlar bilmiyor da gm gerçekten bir çok ülkede ilk 5 hatta 3 içinde. Türkiye de ucuz diye satıyor diyen olmuş ingiltere fiyatı 155 sterlin yani 1142 tl yani Türkiye den ucuz,rakı da olduğu gibi kendi ürettiğimizi en pahalı kendimize satıyoruz.

  • valla yurtdışında adamlar öyle burdaki yeni yetmeler gibi hemen ilk çıkanı almıyor, bir çoklarının elinde ip5-6-7'ler var halen.. ucuz diye GM'i de alırlar emin ol. Hem Xiaomi pazarda nasıl yükseldi? bu işler adım adım olur. GM hiç kullanmadım ama yürekten destekliyorum başarılarını...

  • routemaster kullanıcısına yanıt
    Tamam, bu zor durumdan çıkmanın en güzel yolu ihracat yapmak değil midir? Hem de zengin bir ülkeye onların fiyatından. Keşke Türkiye'de hiç satmasalar da tamamen yurt dışına çalışsalar. Bizim yabancının parasına ihtiyacımız var en yeni telefonlara değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • General Mobile mı kendisi dökülen telefon değilmi. Gm5 var Telefonun açma kapama tuşu başmamaya başladı dokulmeye de başladı. Ömrü olan bir tuş ilk defa görüyorum. 1 TL bile olsa asla GM almam bidaha. Yeminliyim.

  • Kurumsal firma olucaklarsa eğer 'adam' gibi şu kaynak kodlarını yayınlasalar ya!
  • İhracat ihracattır. En azından diğer firmalar gibi yerlerinde saymıyorlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • GM9 PRO HD bence güzel bir telefon. Tek eksiği NFC olmaması. Çıtayı biraz daha yükseltebilir ve android one ortaklığını daha hızlı ve daha stabil güncellemeler ile çok değil 1 adım ileri taşırlar ise iyi iş yaparlar. Tek dileğim marka isimlerini Türkçe bir isim ile revize etmeleri.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ne kadar komik bir haber.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Helal olsun. Vizyoner bir atılım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nexus can N kullanıcısına yanıt
    Ne komik bir yorum . . .

  • General Mobile bilindigi uzere New York merkezli bir sirkettir!

    Ne kadar kaliteli bir urun ve yazilimsal destek sunacaklar Ingilizlere merak ediyorum ... Ozellikle imaj dosyalarini yayinlamaktan kacinmalari ile meshurlar !


    Bir ara Android 10 BETASI ni gidip xda dkai bir gelistiricinin ucretsiz paylastigi imajlari aynen birebir almalari rezaleti de birkac ay oncesine aittir :) ! ...

    Rezalet aciga cikti credit anca sonrasinda eklendi ! ... Daha da sonrasi o xda uyesi gelistiricisinin custom Android 10 imaji dahil olmak uzere General Mobile ile anlasti !


    Anlasilan Turk Android ONE ekibi ici KOF bos veya vasifsiz veya maaslari dusuk vs birseyi hazirlayamadilar! ... Surekli gec yayinliyorlar! Sozlerini de tutamiyorlar. En kotusu cok gec vermeleri ve sorunlara dolu! ...

    Donanimsal olarak ta kalitesoz bilesenleri kullanmalari yani kullanilms tum yedek parcalari parlatip temizleyip yeni cihazlara bizlere KAKALAMASI ...

    Benim gibi General Mobile cihaz sahibi olanlar cok iyi bilir her acidan da ...

  • iPhone 5,6 veya 7 ucuz telefon değil ki. Hepside zamanının en pahalı telefonları. Bence ucuz telefon alıyorlar yerine telefonlarını sık sık değiştirmeden uzun süre kullanıyorlar demen daha doğru olur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bizdeki bir baltaya sap olamayan kazmalar, burda gelip Türk bir şirketi karalamaya kalkıyor. Çok komik. Destek olmuyorsunuz köstek olmayın bari.

  • Türkiye'de vergi avantajı ile satamayan firmanın ABD ye girmesidir. Bu arada ABD'de adam ürünü beğenmezse çat diye iade eder; bizdeki gibi git dava et demeye yüreğiniz yemez... Uyaralım da sonra GM ye dava şoku haberi okumayalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.