Şimdi Ara

iPhone 11 Pro Max, DXOMARK’ta Xiaomi’nin 500 dolarlık telefonunu geçemedi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
4.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Kamera karşılaştırma platformu DXOMARK, Apple’ın 3 arka kameralı yeni telefonu iPhone 11 Pro Max’i test eti. iPhone 11 Pro Max beklentilerin altında puan elde etti. iPhone 11 Pro Max’in arka kamerası 117 puan aldı. Telefona fotoğraf çekim kalitesi için 124 puan, video kayıt kalitesi için 102 puan verildi.



    Ayrıca Bkz.Xiaomi Mi CC9 Pro, DxOmark'da en yüksek puanı aldı



    DXOMARK’ın akıllı telefon kameraları sıralamasında ilk sırada 121’er puan ile Huawei Mate 30 Pro ve Xiaomi Mi CC9 Pro Premium modelleri bulunuyor. Ardından 117 puan ile iPhone 11 Pro Max, Galaxy Note 10+, ve Note 10+ 5G modelleri geliyor.





    Yurt dışında 1100 dolar, Türkiye’de 12000 TL fiyat etiketine sahip iPhone 11 Pro Max, Xiaomi’nin 500 dolarlık telefonunun gerisinde kaldı. Huawei ve Samsung’un amiral gemisi modellerini geçemedi. DXOMARK telefonların hoparlörünü de kıyaslıyor. Hoparlör testinde iPhone 11 Pro Max 71 puan alarak Huawei Mate 20 X ve iPhone Xs Max'in gerisinde kaldı. Telefonun selfie puanı ise henüz açıklanmadı.










  • Eşim (10999), oğlum (7999) ve ben (11999) Apple ekosistemindeyiz.
    Bir birimizle mükemmel iletişim kurabiliyoruz. Peki başkalarıyla ?
    Yıllardır satın aldığım (19,99, 7,99, 12,99) kullandığım uygulamaları çöpe atıp sıfırdan uygulama mı alayım (bedava)? Alıştığım bütün düzeni bırakıp karmaşa içine mi gireyim? (Tercih meslesi) Hayatla uğraşmak yerine çocuk gibi telefonu çalıştırmaya mı uğraşayım? (Ağır bir yorum. Androide karşı önyargı veya lag sorunu olan eski tip Android deneyimi.)

    Oğlumun hangi uygulamayı ne kadar kullandığını görebiliyorum, nerede olduğunu görebiliyorum, hangi uygulamaları kullanmasına izin vereceğimi seçebiliyorum. zararlı web sitesi ve uygulamalardan koruyabiliyorum, hangi uygulamayı yükleyebileceğine karar verebiliyorum. Benim satın aldığım uygulamaları hepimiz kullanabiliyoruz. (19,99, 34,99 vs.) Apple Music gibi abonelikleri (40,99, 34,99 vs.) ortak kullanabiliyoruz. Fotoğraf,video,dosya, link, vs herşeyi çok ama çok rahat paylaşabliyoruz. Zararlı yazılım derdimiz yok, Güncelleme derdimiz yok. (iphone 6sı olan arkadaşım Watch 4ünü güncelleyemiyor. Neden mi? Apple diyorki yeni Iphone al.10999)
    iPhone kullanmak ilk çıktığı zamanlar Cool olmaydı ama artık herkeste var. (min 2 sene veya yukarısı modeller) Kimsenin Cool olma derdi yok aşın artık bunu. iPhone kullanmak artık bir sosyal statü göstergesi değil artık. (Bu düşüncede olanlar Androide geçme korkusu ve önyargısı olanlar)
    iPhone'a alıştığında diğer telefonlar pasaklı gibi geliyor. (Pasaklı! OP3 3,4 senedir kullanıyorum ve güncel Android resmi olarak mevcut)
    İphone'a alıştığında tadından yenmez başka telefona bakamazsın. (Kişisel düşünce ve niyet okuma)
    iPhone candır !!! (Apple fanboy yorumu olmuş)

    Özetle parası olanlar Iphone alabilir. Daha az parası olanlar eski model Iphone alabilir. Ama yine de Android alınmaz ) demiş üstad.
    Bende 6 yıl önce aynı senin gibi düşünüuordum ama artık;
    iphone'dan başka telefon kullanamam!!!
    İster delir ister kudur.
    iPhone kullanmadan anlayamazın.
    Sırf senin söylediğini yapmak için boğuşamam.
    Eşim, oğlum ve ben Apple ekosistemindeyiz.
    Bir birimizle mükemmel iletişim kurabiliyoruz.
    Yıllardır satın aldığım kullandığım uygulamaları çöpe atıp sıfırdan uygulama mı alayım? Alıştığım bütün düzeni bırakıp karmaşa içine mi gireyim? Hayatla uğraşmak yerine çocuk gibi telefonu çalıştırmaya mı uğraşayım?

    Oğlumun hangi uygulamayı ne kadar kullandığını görebiliyorum, nerede olduğunu görebiliyorum, hangi uygulamaları kullanmasına izin vereceğimi seçebiliyorum. zararlı web sitesi ve uygulamalardan koruyabiliyorum, hangi uygulamayı yükleyebileceğine karar verebiliyorum. Benim satın aldığım uygulamaları hepimiz kullanabiliyoruz. Apple Music gibi abonelikleri ortak kullanabiliyoruz. Fotoğraf,video,dosya, link, vs herşeyi çok ama çok rahat paylaşabliyoruz. Zararlı yazılım derdimiz yok, Güncelleme derdimiz yok.
    iPhone kullanmak ilk çıktığı zamanlar Cool olmaydı ama artık herkeste var. Kimsenin Cool olma derdi yok aşın artık bunu. iPhone kullanmak artık bir sosyal statü göstergesi değil artık.
    iPhone'a alıştığında diğer telefonlar pasaklı gibi geliyor.
    İphone'a alıştığında tadından yenmez başka telefona bakamazsın.
    iPhone candır !!!
    Ya kardeşim artık şu ben iPhone'dan başka telefon kullanamam kafasında bi çıkın artık rica edicem yeter vallahi yeter bezdirdiniz iyice.

    Cool olma çabaları neden ? iPhone telefonda diğerleri telefon değil mi ?

    Hayatımda hiç iPhone kullanmadım fakat bir gün olur da kullanmam gerekirse kullanırım. Bunu bir iPhone kullanıcısına söylediğinde ''Ya kardeşim iPhone varken neden başka telefon kullanayım iPhone candır yaa'' demeleri beni delirtiyor.
    Kullanmasını bilirsen o söylediklerinin hepsini Android ile de çok daha kolay bir şekilde yapmak mümkün aslında. Ayrıca bir cihaza 10 bin lira veriyorsunuz, eşşek değil ya bırakın da yapsın iletişim dediğiniz olayı. Biz bu dediklerinizi 2000 liralık cihazlarda da rahatlıkla yapabiliyoruz, olay o zaten.

    Ha bir de uygulamalara para vermişim sıfırdan mı alayım diyorsunuz Çoğu bedava zaten bizde.
    Youtube'den nasıl bakıyorsun?

    Sen iki görüntüyü de kendi ekranından ve video kalitesinde görüyorsun. Videodan görüntü kalitesi anlaşılmaz. Çıplak gözle ve telefon ekranından çok daha kaliteli ve yüksek ekranda gözlemlemek gerekir. Sen sadece kendi ekranını seyrediyorsun.

    Televizyonda çıkan televizyon reklamları gibi. Bir tanesi çamur gibi diğeri cam gibi. Lan ikisini de ben kendi televizyonumda görebildiğime göre benim televizyon hem çamur hem cam gösteriyor.
    Mi6 128gb kullanıcısıyım. Gidip istemeye istemeye dünya para verip iPhone alacağım, neden mi? Çünkü Mi6 telefon değil, Android'in kullandığım çoğu modeli için de bu geçerli. Arabanın Bluetoothu ile doğru düzgün bağlantı kuramayan, şebeke kısa süreli de olsa kesilince yeniden internete doğru düzgün bağlanamayan, fotoğraf çekince ara sıra çektiği fotoğrafı galeriye kaydedemeyen ve bazı özel anlarımı kaybetmeme sebep olan, bazı operatörlerde doğru düzgün sinyal alamayan, usbden bir dosyayı bilgisayara iki saatte yollayan telefon, telefon değildir. Muhtemelen başka bir rom yüklesem bu sorunların çocuğu düzelecek ama neden yükleyeyim? Neden Xiaomi bir sürümde düzelen, başka bir sürümde hortlayan bu problemleri kendi resmi romunda kökten çözmüyor, çözemiyor?

    Cihaz güzel ona bir lafım yok. Hızlı, şarjı uzun gidiyor, kamerası gündüz şartlarında gayet yeterli, ekran boyutu ideal, malzeme kalitesi yüksek ama Mi6 ve Xiaomi'nin diğer modelleri yukarıda saydığım sebeplerden ve yaşattığı daha birçok problemden dolayı telefon değil. Ben bu cihazı cebimden çıkarıp bir işlem yapmak istediğimde sorun yaşıyorsam belli ki Android işletim sisteminde bir sıkıntı var. Apple'da bu sorunlar hiç mi yaşanmıyor, ben 4 nesil iPhone kullanan birisi olarak bu kadar problemi hiçbir iPhone modelinde yaşamadım.
    Adamların puan hesaplama algoritmasini bilmiyorum. O yüzden işkembe-i kübradan sallamış gibi olacağım ama;

    CC9 Pro nun video puanı ile iPhone'un video puanı nasıl aynı çıkmış olabilir?

    iPhone 11 Pro : Tüm kamerlarda 4K@60 FPS video kaydını hiç bir şeyi kapatmadan yapabilen tek telefon. CC9 Pro ve diğerleri ise hiç bir şeyi kapatmadan video kaydı yapabildikleri tek çözünürlük 1080p@30 FPs... 1080p@60 değil, 4K@30 değil! Şaka gibi...

    Nasıl olur da aynı puanı alabilirler videodan? Fotoğrafı anlarım. 108mp, 5X zoom falan filan olabilir. Ama biri bana iki cihaz arasında video kaydı kalitesi arasında böyle devasa bir fark var iken mnasıl aynı puanı aldıklarını açıklayabilir mi?

    İşin bir de şöyle bir tarafı var. CC9 Pro incelemesinin altında iPhone 11 ailesinin puanlaması neden bu kadar gecikti diye sorduğumda; Giovanni Laureana diye birisi aynen şu cevabı verdi;

    "Apple wont win here so they did send them a phone."
    En azından çekim esnasında kamerayı kapatmıyor, 4K 60 FPS çekerken bile optik yakınlaştırma, geniş açılı kamera arasında pürüzsüzce geçiş yapıyor. Yok 4k olursa ois devre dışı kalır, yok çok ısındı kamera kapandı, yok kastı, yok çekimim rezil oldu demiyorsun. Hele Xiaomi'ciler yazılımınız yer yüzündeki en kötü yazılım susun artık.

    Düşünsenize telefonunuzu kutusundan çıkarıyorsunuz ilk işiniz arayüz reklamlarını kapatmak. Herkesin tercihine saygı duyuyorum ama bi markayı tercih edip x markayı kötülemenin anlamı yok. Üstelik de o markadan 5 kat iyiyse.
  • Bu sene çıkan apple'lar kamera konusunda tamamen şişirme takıldılar. İkinci kameranın güzelliğini öne çıkardı durdular ama ana kamerada net bir gelişim yok. Belliydi böyle olacağı.

  • Mi note 10 pronun kamera olarak rakibi kesin olarak Realme X2 Pro olmalıydı bence



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimsiz55_55 -- 8 Kasım 2019; 13:53:14 >
  • Apple sevici editörler bu haberi nasıl yorumlayacak acaba?

  • İphonen 11 pro ların kameraları şuan piyasa bulunan her cihazdan çok daha iyi açın youtubeden karşılaştırmalara bakın. Dxomark a göre pixel 4 de xaomiden kötü hatta pixel 4 dxomark a göre oneplusdan bile kötü nasıl oluyor bu kardeşim...

  • Onlar ölçmeyi bilememişlerdir.

  • Youtube'den nasıl bakıyorsun?

    Sen iki görüntüyü de kendi ekranından ve video kalitesinde görüyorsun. Videodan görüntü kalitesi anlaşılmaz. Çıplak gözle ve telefon ekranından çok daha kaliteli ve yüksek ekranda gözlemlemek gerekir. Sen sadece kendi ekranını seyrediyorsun.

    Televizyonda çıkan televizyon reklamları gibi. Bir tanesi çamur gibi diğeri cam gibi. Lan ikisini de ben kendi televizyonumda görebildiğime göre benim televizyon hem çamur hem cam gösteriyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-F7CE7F94C

    İphonen 11 pro ların kameraları şuan piyasa bulunan her cihazdan çok daha iyi açın youtubeden karşılaştırmalara bakın. Dxomark a göre pixel 4 de xaomiden kötü hatta pixel 4 dxomark a göre oneplusdan bile kötü nasıl oluyor bu kardeşim...
    Bilgi sahibi olmadığın belli. Apple kamera konusunda diğer firmaların gerisinde hala. Gece modu bile daha yeni geldi.

    Dxomark şuanda en iyi fotoğraf kalitesi ölçen tek firma. YouTube dakilerin ne yaptığı belli değil.

    Pixel 4 de o kadar iyi çıkış yapmadı. Beklenenin altında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DXOMARK da kim k*pekmiş :D yapılan testler yanlı

  • Samsungla aynı puanı verek de ekmeğimizden olmayak LOL Dxçöpmark

  • Smart1978'in uzun uzadıya "Xiaomi iyi para verdi." mesajı bekleniyor... :D

  • gcb1903 kullanıcısına yanıt
    Çok haklısınız. Görüntü karşılaştırması renkleri kalibre edilmiş bir ekranda yapılır. Çeşitli telefonlar ile çekilmiş görüntüleri, kalibre edilmiş aynı ekranda test edersiniz.
    Video üzerinden ses testi de doğru sonuç vermez ayrıca. O sesin kaydedildiği cihaz, senin dinlediğin hoparlör hep bunlar sonuca etki eder.

  • İphone pro max 512 gb kullanıyorum adamlar haklı bu sene apple maalesef hiç bir sey katmadı cihaza, aldık seneye yine alacağız cünkü iphone sistemi tamamen farklı android tamamen farklı. İnsanlar sadece kamerası için almıyor bu tür cihazları. Bu arada benim görüşüm cıplak gözle bu tepe modellerde zaten bariz fark göremezsiniz fotograflarda adamlar resimleri zoomlayarak tek tek pixel pixel inceleyerek vs farkı görebiliyor saygılar..

  • Iphone'un da iyi olduğu yerler var fakat en basitinden bakarsak cc9 da 5x optik zoom varken 11 proda 2x bunlar puanlamada çok etkili

    Genel olarak bakarsak cc9 hertürlü F/P ürünü kimse aksini iddia edemez

  • Mesut Çevik ve Ekrem71 duymasın yoksa editörün son haberi olabilir bu haber.

  • Ya kardeşim artık şu ben iPhone'dan başka telefon kullanamam kafasında bi çıkın artık rica edicem yeter vallahi yeter bezdirdiniz iyice.

    Cool olma çabaları neden ? iPhone telefonda diğerleri telefon değil mi ?

    Hayatımda hiç iPhone kullanmadım fakat bir gün olur da kullanmam gerekirse kullanırım. Bunu bir iPhone kullanıcısına söylediğinde ''Ya kardeşim iPhone varken neden başka telefon kullanayım iPhone candır yaa'' demeleri beni delirtiyor.


  • bu adam bile resim çekmek için note 10 artı kullanıyorum diyor .daha iyi çekiyormuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koyunsavar -- 8 Kasım 2019; 15:0:26 >
  • Apple böyle iyi kamera ve FHD+ %88 ekran yapsa 15 bin TL fiyat çeker

  • gcb1903 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle apple fanboy vs. değilim kaç senelik general mobike kullanıyorum. Sen şuan yanlı yorum yazıyorsun. iki resim yanya duruyor hangisi daha net daha az iso kirliği varsa vs. o cihaz daha iyi çekiyor işte. Videoda da aynısı hangisi daha az sarsılıyor hangisi daha net ise o cihaz daha iyi çekiyor işte. Yakında mi note 10 miletin eline geçecek o zaman bakacağız ki öyle dxomark ın dediği kadar iyi değil işte. Apple sevmesemde 11 pro la şuan kamera konusunda zirvede. Huawei falanda demeyin 40 megapixellik cinewide camera falan dediler hala dandik video çekiyor.

  • Iphone balondur.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.