Şimdi Ara

Alkollü araç kullanma cezası kamu davası (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
1
Favori
20.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

    2018'de kazaların %1.7'sinde sürücü alkollü.

    Kaynak: KGM verileri.

    Senin %30'luk verinin kaynağı nedir? Forumdan bir yorum haha.

    Alkollü araç kullanma cezası kamu davası
    Umarim alkollu birisi sana yada cevrende birine carpip kacmaz , keza verdigin istatistiklerde de alkollu olarak girilmeyecek fakat senin hafizanda bir omur yer edecektir ve buyuk ihtimal boyle gulup eglenecegin bir cevabin da olmayacak.

    Sana son olarak basit bir ornek vereyim , alkollu oldugu tespit edilen genc bir arkadasimiz yakin bir akrabamiza motosikletle carpip olay yerinde hayatini kaybetti , adamin basi yandi yillardir mahkemelerde surunuyor suclu olmadigi halde, maddi manevi perisan oldu,alkollu genc arkadas hem kendisini yakti hem bizim tarafi mahvetti.

    Bu islerin sakasi olmaz..




  • CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim.ikinci olaydan ehliyet 2 yıl aldılar.2 mahkemem var 14 ocak 2020 ve para cezası alacağım kesin.ama ilk olaydan yani 2017 yılında mahkemem oldu ve 5 yıl erteleme aldım ama hakim bey para ve ya hapis cezası demedi.şimdi bu 2 ci mahkemem olacak bitecek ve ne ceza alacağım bilmiyorum. ikinci olay olunca tekrar 1. mahkemem olan 2017 yılındaki ertelenen ceza dava dosyası açılacak. tekrar mahkemeye gideceğim( ikinci mahkemden sonra). 5 yıl ertelenen dava dosyasında ne ceza aldığımı bilmiyorum ama hükmün açıklanacak ve mahkumiiyetimi açıklayacak. ben bu mahkumiyetten sonra para cezasına mıçevirecek? hapis cezasını verpi erteleyecek mi? teşekkür ederim. işim çok zor.
  • _DIESEL_ kullanıcısına yanıt
    türkiye'deki kazaların sadece %1.7 'sinde sürücü alkollü ise alkollü sürücü hikayesi anlatmaya artık gerek olmadığını düşünüyorum.
  • Birçok kişi yazmış zaten sabıkan yoksa bir şey olmaz. HAGB alırsın.

    Yalnız bu ara baya çevirme var sanırım. 2-3 günde bir birisi arayıp 150-200 promil alkolle yakalandım bir şey olur mu abi diyor.
  • xcorp X kullanıcısına yanıt
    zaten hagb var.ikinci mahkemem var. büyük ihtimal para cezası alacağım biliyorum. 2017 yılında birinci mahkemeden 5 yıl ertelemeli hagb aldım ama hakim bey suçumu söylemedi. mahkeme 3 dakika sürdü. sadece 5 yıl erteledi.soru şu? hükmün açıklanmasının geri bırakılmasında mahkumiyetimi açıklayacak. açıkladıktan sonra hapis cezası mı alacağım? para cezasına mı çevirecek? yoksa ertelenecek mi? tşk ederim
  • ali ferhat A kullanıcısına yanıt
    Hocam önceki mahkeme kararı evrağınız yok mu elinizde. Varsa oradaki ceza ne ise o hükmü verir direkt. Başka yaptırımlara çevirilebiliyor kanunen ama pratikte yapmıyorlar. Şimdi ikinci mahkemeden erteleme alırsınız ama onu söyleyebilirim.
  • xcorp X kullanıcısına yanıt
    inş.evrak yok. tşk ederim hagb ikinci kez verilmiyor.
  • ali ferhat A kullanıcısına yanıt
    HAGB verilmiyor, ancak erteleme farklı bir şey hocam. Erteleme veriyorlar genelde 2. seferde.

    HAPİS CEZASININ ERTELENMESİ - TCK 51. Md. Madde 51 - (1) İşlediği suçtan dolayı iki yıl veya daha az süreyle hapis cezasına mahkûm edilen kişinin cezası ertelenebilir. Bu sürenin üst sınırı, fiili işlediği sırada onsekiz yaşını doldurmamış veya altmışbeş yaşını bitirmiş olan kişiler bakımından üç yıldır.

    CMK md. 231
    Hükmün açıklanması ve hükmün açıklanmasının geri bırakılması (1)
    Madde 231 – (1) Duruşma sonunda, 232 nci maddede belirtilen esaslara göre duruşma tutanağına geçirilen hüküm fıkrası okunarak gerekçesi ana çizgileriyle anlatılır.
    (2) Hazır bulunan sanığa ayrıca başvurabileceği kanun yolları, mercii ve süresi bildirilir.
    (3) Beraat eden sanığa, tazminat isteyebileceği bir hâl varsa bu da bildirilir.
    (4) Hüküm fıkrası herkes tarafından ayakta dinlenir.
    (5) (Ek: 6/12/2006-5560/23 md.) Sanığa yüklenen suçtan dolayı yapılan yargılama sonunda hükmolunan ceza, iki yıl(2) veya daha az süreli hapis veya adlî para cezası ise; mahkemece, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilebilir. Uzlaşmaya ilişkin hükümler saklıdır. Hükmün açıklanmasının geri bırakılması, kurulan hükmün sanık hakkında bir hukukî sonuç doğurmamasını ifade eder.




  • 0.5/0.8 promil kaza riskini 20 kata artırıyor kontrollü çalışmalara göre. Olaya buradan bakmak lazım. Kaza yapanların yüzde 1.7 si alkollüymüş gibi sığ yaklaşmamak lazım, bütüncül bakmak gerekli.
  • xcorp X kullanıcısına yanıt
    gerçekten çok güzel. şimdi ikinci mahkeme ertelenebilir.. birinci mahkemem de hapis cezası almaya bilirim. ertelenebilir ya da para cezası mı alabilirim. ben böyle anladım. tşk ederim
  • ali ferhat A kullanıcısına yanıt
    Hocam 2. cezanız muhtemelen ertelenir. Ama ilk cezanız olduğu gibi infaz edilir. İlk mahkemenin kararını bulmanız gerek. O kararda aldığınız ceza neyse onu verir mahkeme yine.
  • xcorp X kullanıcısına yanıt
    daha önce hagb okudum. Denetim süresi içinde suç işlemediği halde hakimin belirlediği denetimli serbestlik yükümlülüklerini yerine getirmeyen sanık hakkındaki hükmün de açıklanmasına karar verilir. Ancak, bu durumda hükmü açıklayan mahkeme sanığın cezasının yarısına kadar olan bir kısmının infaz edilmemesine karar verebilir. Mahkeme, koşulları varsa suç işlemeyen ancak yükümlülüklere aykırı davranan sanık aleyhine hükmedilen hapis cezasını erteleyebilir veya adli para cezası gibi seçenek bir yaptırıma çevirerek yeni bir mahkumiyet hükmü de kurabilir.
  • ali ferhat A kullanıcısına yanıt
    Tamam kanunda bu seçenek yaptırımlara çevirme var dedim bende sana. Ama pratikte hiç uygulandığını görmedim. İlk mahkemede verilen ceza neyse olduğu gibi onu veriyorlar yine.
  • Alkollü şekilde trafige cıktı fakat hiç kaza yapmadı. Bunun yaptırımı 1000TL'yi ödediği halde "kaza yapabilirdi" şeklinde dava açmak ayrımcı ve dışlayıcı bir zihniyetin, yani şeriatçı zihniyetin sonucudur. Bu tür davalar şeriatçıları sevindirip güçlendirmek için açılmaktadır. ve bu arada ayık sürücülerin yaptığı 188bin kaza da şirin gösterilmektedir.
  • xcorp X kullanıcısına yanıt
    bir yorum okudum bu saydan .
    bu olay 16 eylül 2019

    Hacı aynı durum bendede var. Az önce mahkemeden çıktım. Ama bu ehliyetsiz alkollü olan 2. Mahkemenin sonucu.2,60 alkol oranı 6000 tl para cezası.
    Önümüzdeki ay Isparta’da 3,47 den ilk yakalamışım (6ay gittiğinde ehliyet )
    Benim çevirmelerin arası 15 gün. Geçmiş davaların üzerinden 5 yıl geçmemiş geri salınması veremedi hakim. Bakalım Isparta ne sonuç verecek. Haberleşiriz.

    sonra

    347 promil alkollü 6 ay ehliyet kaptırma davası dün görüldü. 2 yıl hapis cezasına 5 yıl erteleme. Hadi geçmiş olsun herkese. Bundan sonra artık daha dikkatli.


    anlatmak istedğim infazı vermiş 2 yıl ama ertelemiş.
  • ali ferhat A kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam bende şu anki davanızı ertelerler diyorum. Öncekine yapacak bir şey yok ama.
  • xcorp X kullanıcısına yanıt
    önceki hapis verdiryse direk hapis mi yatacağım. çok saçma. kaza yok ölüm yok. sanmıyorum hapis yatacağımı. 2 yıl hapis sonra ertleme olacak. inş. yinede tşk ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali ferhat -- 18 Kasım 2019; 16:56:40 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

    Alkollü şekilde trafige cıktı fakat hiç kaza yapmadı. Bunun yaptırımı 1000TL'yi ödediği halde "kaza yapabilirdi" şeklinde dava açmak ayrımcı ve dışlayıcı bir zihniyetin, yani şeriatçı zihniyetin sonucudur. Bu tür davalar şeriatçıları sevindirip güçlendirmek için açılmaktadır. ve bu arada ayık sürücülerin yaptığı 188bin kaza da şirin gösterilmektedir.
    Gelişmiş diğer Hıristiyan ülkeler de şeriat hasreti ile böyle cezalar veriyor, evet haklısınız. Alkış.
  • sonuç olarak ilk mahkemden hapisi boyluyacağım.
  • korayesque kullanıcısına yanıt
    http://www.alles-fuehrerschein.at/lexikon/index.php5?title=Alkohol-Strafen
    Avusturya'da alkollü şekilde trafikte yakalanan fakat kaza yapmamış kişilere uygulanan yaptırımlar listesi. Vakit ve y.dil bilgisi kısıtlarından dolayı diger ülkelere bakamam fakat Avusturya AB üyesi, old için diger AB ülkelerinde bundan cok farklı olacağını sanmam.

    Bu listede 1.60 üstü promil alkol ile yakalanan kişiye uygulanacak yaptırımda 'kamu davası' yok. Şunlar var:

    6 ay ehliyet mahrumiyeti, €1.600'den başlayan €5.900'e kadar çıkan parasal yaptırım, Trafik psikolojisi üzerine eğitim (€495 masrafı var), tıbbi kontrol (masrafı var)

    konuları belgesinden bakarak, kaynak belirterek iletmelisiniz yoksa KGM istatistik verilerini hiçe sayıp kendi kafasındaki anıları temel alarak kazaların 1. numaları sebebi olarak alkolü ilan etmeye çalışan kişilerden cok farkınız kalmaz.




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.