Şimdi Ara

Sıvı soğutucu pişmanlık mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler,

    500-600 TL Bütçe ile sıfır soğutucu alıcaktım.Araştırmalarıma göre soğutma kısımında çok iyi olmasına rağmen sıkıntısıda çokmuş.İyi markalarda dahi pompa sesi çok fazla,master lite serisindede dayanılmaz derece fazlaymış.Alıpta çok memnun olan görmedim.

    Forumda kullanan varsa bunca sıkıntılı yani ömrünün az olması,ses problemleri gibi konularda deneyimlerini paylaşabilirseniz memnun olurum.

    cooler master 120 (lite çok sıkıntılıymış)
    corsair h60 veya 45

    üsteki modelleri veya buna benzer kullanan varsa yada diğer sıvı soğutucuları ile deneyimleri "model" yazarak paylaşırsa süper olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARKKO70 -- 7 Kasım 2019; 22:11:48 >



  • Merhaba...
    Yanlış bilmiyorsam eğer benim kullandığım sıvı soğutucu corsair gtx h100i :) Sanırım 2 seneden fazla oldu, forum.donanım üzerinden bir kadından 2.el temiz kullanılmış bir şekilde satın almıştım. 300 tl idi o zaman :D O zaman ki sistemim 4790k işlemci vardı. Daha sonra 8600k geçtim. Açıkcası pompa sesi 0. Corsair'in kendi fanları kötüydü ama, aşırı derecede ses yapıyordu. Sonra hava basıncı iyi ve çok sessiz olan cooler master 2 adet fan alıp corsair orjinal fanları ile değiştirdim. Kısacası fanları değiştirdikten sonra 0 ses. Bir ara pompasından ince bir ses geliyordu, sonra corsair yazılımı ile pompa devir seviyesini performansa aldım ve ses gitti. Ben gayet memnunum :) Yaz aylarında kullanım yokken 40 derece. Şu an 32-35 derece. 8600k işlemcime delid yaptım. Max kullanımda delid kendini gösteren bi uygulama. Max değerlerim 60derece. Oc 4.7ghz
  • Yük altında max 60 derece olan değerlerim yaz aylarına aittir. Ki burası Tunceli Pertek ilçesi. Bildiğin cayır cayır yanıyor :) Şu an ki değerlerim. Kasanın kapağı kapalı. Kasa içinde 3 adet fan vardır. Biri yoğun olarak işlemciye, diğeri anakart + ekran kartına, diğeri de dışarıya üfleyen fanlar.

    Sıvı soğutucu pişmanlık mı?
  • evet sizin kullandığınız baya high serisine giriyor.Corsairde pek pompa sesi sıkıntısı duymadım ama cooler masterda herkes pompa sesinden şikayetçi.
    Paylaştığınız için teşekkürler
  • 8 yıl kadar önce h100i almıştım hala imzamda ki sistemle kullanıyorum. Boruların pompa yerlerine girişlerinde aşınmalar falan oldu yaklaşık 3 senedir ledi yanmıyor. 2+5 yıl garantili almıştım ama led takıntım olmadığı için garantiye göndermedim.Üzerinde gelen fanlar cok gürültülüydü o zamanlar 4 adet noctua fan ile push pull 1000-1200 rpm arası kullandım. Yeni nesil corsair soğutmalarda sanırım fan teknolojisi değişmiş ses olayı azalmış diye okudum. Hiç pompa sesi yaşamadım. Dün öğlene kadar aktif olarak kullanıyordum sogutma konusunda problem olmadı ki hep overclocklu kullandım Antalyada yaz ayları dahil. Yeni bir sisteme geçtim Ryzen 3600x aldım ve stok fan ile kullanıyorum ama içime sinmedi ben de sizin gibi arayıştayım yeni bir sıvı sogutma için. Corsair hydro h100i rgb etrafında dönüp duruyorum ve şu an Vatan Bilgisayarda 750 lira civarı yarın akşama kadar aldım aldım :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocoloco -- 23 Kasım 2019; 16:1:5 >
  • Uygun fiyatlı olanlarının performansı hava soğutma ile aynı. 240mm olanlar daha iyi ama onlarda nerdeyse işlemci fiyatında. Pompa sesi ve bozulma riski de var. Açıkçası sıvı soğutmanın olayı güzel görünmesi diğer türlü hava soğutma daha mantıklı duruyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.