Şimdi Ara

İşsizlik iyice patlayacak (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
200
Cevap
5
Favori
29.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
135 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ne kadar laf söylesem de bırakıp gidemiyorum burayı. Açıklanmayan bir şey bu galiba...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-BBCF8E851

    Ne kadar laf söylesem de bırakıp gidemiyorum burayı. Açıklanmayan bir şey bu galiba...
    Güzel bir tartışma ortamı oldu. Bende seninle aynı duyguları yaşıyorum. Böyle ortamlardan yeni fikirler bile ortaya çıkar. Bakış açısı kazandırıp, iş hayatına atılacaklara ya da iş hayatında olanlara farklı şeyler bile katabilir. En önemli şeydir kriz anında bir şeyler üretebilmek, çünkü güç ister.
  • Bekirin kullanıcısına yanıt
    Eyt liler diye bir araştır.... Hiç bir şeyden haberin yok yorum yazıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslanx1 kullanıcısına yanıt
    Yoksa haberin ne yazıyosun :) kaybol

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bugün sahili gezdim de. bebek - sarıyer arası. arabalar mercedes, bmw, passat, skoda superb maşallah. halkın büyük bir kesimi yoksulluk çekerken %15'lik kesim aşırı zengin.
  • Xreleave kullanıcısına yanıt
    Bak kardeşim, bu ülkede hâlâ daha 40 kişilik sınıflar var. Bunun ideali 16-17 kişidir. Sınıfları ideal şekilde düzenleyecek olsalar kaç tane okul yapmaları gerekir sen tahmin et. 120 bin de öğretmen açığı var. Atama bekleyen öğretmen sayısı ise 700 bin. Uygun sayıda derslik yapsalar atama bekleyen herkesi atama şansları olmasa dahi belki yarısından çoğunu atayabilirler. Fakat bu gördüğün üzere durduk yere olmuyor. Sana kimse hak vermez, hakkını sen kendin alırsın.

    Bugün çektiğimiz sıkıntı da temelde bundan ileri geliyor. Bize cumhuriyet dahi tepeden geldi. Peki ya artık tepedekilerin tek derdi kendi ceplerini doldurmak ve nüfuzlarını arttırmaksa? Ya arada bir sadece "oy deposu" olarak gördükleri halkı, ağza bir parmak bal sürüp kandırmak suretiyle haklarından mahrum ediyorlarsa? İşte şu an tam da bu durumdayız. Onlara bırakırsan, öğretmenlik örneğinden devam edersek, 1800- 1900 TL verdikleri ücretli öğretmenlerle işlerini görürler, derslik falan da yapmazlar, çocuklarımız kırk kişilik sınıflarda okumaya devam eder. Ayda 1800 TL alan ve geçinemeyen öğretmen de o öğrencilere ne kadar verimli olur bilinmez. Ayrıca bu öğretmenler yıllık olduğu icin gelecek sene çalışmayabilirler ki çocuklar tam öğretmenle bağ kurmuşlarken ertesi sene karşılarında başka bir öğretmen görebilirler.

    Suriyelilere 36 milyar dolar harcadılar. Bu paraya kaç tane okul yapılır, kaç tane öğretmen atanır, sen hesap et. Bu para yerden bitmedi. Demek ki istenince bir yerlerden kaynak yaratılabiliyor. Ama bu isteğin onlarda doğal yollardan oluşmasını beklersen çok affedersin, anca babayı alırsın.

    Özel okul falan demişsin. Devletin bile yaptığı muamele ortadayken, patronları tahmin etmek zor olmasa gerek. Bilakis insanların bunu kabullenmemesi iyidir. Zira bunu kabullenirsen bugün asgarî ücret olan maaşı bile zamanında yatırmayıp seni amiyane tabirle köpek gibi çalıştıran özel okul patronu, yarın asgarî ücret bile vermez. Kaldı ki şu an bile vermeyenler var zaten. İleride bu sayı daha da artar.

    İnsanlara baskı oluşturdukları için kızmak yerine, buna destek vermek ve bu baskının sosyal platformlarla sınırlı kalmaması için çabalamak gerek. Biz de şu an dünyanın pek çok yerinde olduğu gibi tepkimizi sokağa da yansıtabilmiş olsaydık, belki de şu an yaptığımız gibi "Alım gücümüz düştü, zamlar belimizi büktü." diye dövünüyor olmazdık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rockwell0 -- 11 Kasım 2019; 1:24:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Her yere üniversite açarak aslında istemeden de olsa o dediğiniz hak arama yolunu açtılar. İnsanlar zorda kalırsa ancak hakkını aramak aklına gelir. Hem okumuş hem de işsiz ve/veya çok düşük maaşa çalışmak zorunda kalan kitlenin oluşturacağı dalgayı kimse durduramaz. Önceki nesli biraz dini ve toplumsal duygular ile durdurabiliyordun. Bu iki mefhumu da öyle sömürdülerki artık bunlarla da yeni nesili durduramazsın. Gelecek 20-30 senede ülkede çok şey değişecek bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HIGHER kullanıcısına yanıt
    Senin baban prezervatif kullanmayarak sende bu toplumun bir parçası olmuşsun.Peki bu toplum senden ne beklesin?
  • Marineros M kullanıcısına yanıt
    Eksici 20k larda maaş alan. 190 boyunda mavi gözlü sarisinlarda geldiğine göre dağilabilirsiniz. Hayeller 20k gerçekler asgari üsret. Türkiyenin en büyük projelerinde çalistim. Kimseye oyle maas verildiğini duymadim,üstelik ingilizce bile bilmiyorsun. 3 dil bilen yüksek mühendisler 4_5 bin liraya çalişiyor,cocuk yanimda üst seviye yazilimci aldiği 4 bin lira bütün sosyal medyaya 40 bin aliyorum diyor ,sanirim millet kadin düşürmek için bunlari yaziyor. Cağimiz iş veren icin verimlilik caği adam en ucuza kim işi yapiyorsa onu çaliştirir,ustaliklarda artik bir kac günluk sunucu öğrenilen şeyler,bilgi çaği senin yillarca okullarda işyerinde öğremediğin şeyi adam görsel videolarla bir saatte öğrenir,prof larin yapamadiği şeyleri 2 _3 dolara elin hintlileri yapar. O yüzden kendimi yetiştirdim vazgecilmez elemani şu kadar maaş aliyorum yalanlarini atmayin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mehxpal M kullanıcısına yanıt
    Bak kardeşim beni tanımadan etmeden güzel güzel yazmışsın :) ekşici falan değilim ve o ortamlarda hiç bulunmadım.hangi projelerde ne görevinde bulundun bilmiyorum ve inan merak da etmiyorum.
    Karı kız tavlamak gibi bir niyetim yok çünkü evli ve iki çocuk babasıyım.
    19 yıldır sektör değiştirmeden aynı işi yapıyorum.senin bilmem kaç tane okul bitirmiş mühendis arkadaşın işveren için zorunlu elemandır.ab kapsam ve kanunları gereği 2003 yılında her üretim yapan fabrikaya mühendis zorunluluğu getirildi ve işverenler de istemeye istemeye bu mühendisleri işe aldılar.zaten aksi olsa yılda bilmem kaç tane mezun veren mühendislik fakültelerinden çıkan elemanlardan bir tanesi bile ülkeye şunu veya bunu üretememiştir.ama 1978 yılında ev tüpünü arabaya bağlayan bir tamirci ustasıdır.bu belki de bir ilkti dünyada.ya da hidrojen(suyla çalışan)dönüşümünü yapan yine tamirci bir ustamızdı.senin bilmem ne okulundan bilmem ne mezunu arkadaşlar neyi bulmuşlar yazıver biz de görelim.
    Bodrum’da yaşıyorum.2900 euro net maaşım var ve yan gelirimiz var.aldığım toplam maaşı yazmayayım oturur ağlarsın.bu parayı da son 5 yıldır almaktayım.senin garibine giden benim aldığım paralar değil,senin kandırılmış olmandır!çünkü her yer mühendis,doktor,öğretmen o bu şu doldu.ara işi yapacak eleman kalmadı.ben yine lise mezunuyum.ilk okul mezunu olup da bu paraların yarısından fazlasını alanlar da var ;)
    Ben sana istersen aldığım tüm paraları ispatlarım.hepsi de helal para,alnımın teri.ben ispatlarsam bunun karşılığı olması lazım.bunun karşılığında ne yapacaksın? ;)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • mehxpal M kullanıcısına yanıt
    Haa bu arada yazmayı unuttum patronum İngiliz :) ingilizce bilmeden dumanla haberleşiyoruz kendisiyle :D

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Marineros M kullanıcısına yanıt
    İkimizden biri turkiyede yasamiyor,heryerde ara eleman kayniyor,muhendisle ustayi karsilatiran biriyle tartismam bile

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mehxpal M kullanıcısına yanıt
    Al işte tipik bir mühendis egosu.ben Bodrum’da yaşıyorum arkadaşım yurtdışında falan değil.yukarıda yazdıklarımı da ukalalık veya küstahlık olsun diye yazmadım.cevrehiniz,donanımınız iyi fakat hazineyi yanlış yerde arıyorsunuz demek istedim ama ne yalancılığımız kaldı ne cahilliğimiz.
    Kaldı ki benim aldığım paraları da geçtim adamlar management işleri yapıp hiç yoktan yılda 80-90 bin euroyu cebe indiriyorlar.siz memlekette bu kadar lüks yaşam nasıl oluyor sanıyorsunuz?
    Ara elemandan kastınızı anlamadım?usta mı?eline her tornavida,anahtar alan usta mıdır sizce?şöyle düşünün ülkemizde mantar gibi her yerde araç ekspertiz firmaları var.fakat en tanınmış olanlar birkaç tane.ve bu adamlar şu aralar işlere yetişemeyecek duruma gelmiş haldeler.
    Askere gitmeden evvel 3 ay fabrikanın birinde takılmıştım.o sene daha önce yazdığım mühendisler işe alınmıştı.adamların tek gayesi işçileri patrona ispiyonlamak ve elinde puantaj kağıdıyla onu bunu jurnallemekti.haa cnc tezgalara kim mi bakıyordu?kızacaksın ama usta başıları.patron mühendislerle dalga geçiyordu.20 yıllık ustaları vardı adamların ve adamlar resmen ateş ediyordu.
    Neyse size hayal dünyanızda iyi seyirler dilerim.fikirlerinize saygım var ama çizgiyi aşmadığı sürece.yani karşınızdaki insanı tanımadan,dinlemeden,bilmeden yalancılıkla suçlamanız açıkçası hem garibime gitti hem de dokundu biraz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DiazLou

    Senin baban prezervatif kullanmayarak sende bu toplumun bir parçası olmuşsun.Peki bu toplum senden ne beklesin?
    Boş yapma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: etrafınabakançocuk

    Boş yapma

    Alıntıları Göster
    tamam o zaman sende dolu yap
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DiazLou

    tamam o zaman sende dolu yap

    Alıntıları Göster
    Tmm knk

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumdaki işsizlik ve çalışanların geliriyle ilgili anket yapıyorum:

    https://forms.gle/FQ5HjSYBmXqSC3zj7

    konunun linki
  • kızgın boğa K kullanıcısına yanıt
    deme bea...!!!
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.