Şimdi Ara

Yeni focus 8ileri A/T kontağı kapatırken park freninin devreye girip girmemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni focusta dizel veya benzinli farketmez 8 ileri klasik otomatik vites mevcutsa bildiğiniz gibi vites çubuğu yok elektronik kumandalı döner düğme var. Elektronik park freni de otomatikman dahil oluyor bu araçlarda.
    Araçtaki donanıma bağlı olarak ayrıca anahtarsız çalıştırma, auto stop start ve auto hold da bulunuyor. Benim aracımda hepsi var. Şimdi şöyle bir durum var.
    Aracı çalıştırdınız frene basarken D ye aldınız, elektronik el frenini (EPB) indirmenize gerek yok. D ye alınca araç freni bırakıp hareket ediyor.Çoğu araba böyledir 15 yıl önceki ford modelleri de böyleydi.

    Ancak sürüşü bitirdiniz arabayı park yerinize yerleştirdiniz. Kitapçıkta da yazdığına göre vitesi sizin P ye almanıza gerek yok. Kontak düğmesine basıp motoru kapadığınızda vites kendiliğinden P ye geliyor . Fakat bu durumda elektronik park freninin devreye girmesi kesin değil. Bazen kendiliğinden devreye giriyor. Bazen girmiyor ve sizin düğmeyi çekmeniz gerekiyor. Kitapçığa bakarsanız EPB devreye girebilir yazıyor.Girme şartının ne olduğunu yazmıyor. Devreye girmenin neye bağlı olduğunu ben de bir türlü anlamadım. %60 giriyor %40 girmiyor gibi. Benim aklıma stop start gibi akü şarj durumuna bağlı olabileceği geliyor. Şarj iyiyse giriyor yetersizse girmiyor gibi. Bu konuda devereye girip girmemeyi neyin belirlediğini bilen var mı ?
    Başka marka aracı olup motoru kapadığında elektronik park freni kendiliğinden kesin devreye giren, kesin girmeyen veya bizimki gibi kafasına göre takılan var mı ?







  • Saçma bir problem gibi geldi, akü durumunu son kullanıcı her an nasıl bilsin? Kişisel olarak tavsiyem inmeden mutlaka park konumuna sizin alarak işinizi şansa bırakmamanız olur. Aynı model diğer araçlardaki durumu bilmek lazım, belki sizin araçta sıkıntı vardır. Güvenlik açığı da denebilir çünkü.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: marslan1999

    Saçma bir problem gibi geldi, akü durumunu son kullanıcı her an nasıl bilsin? Kişisel olarak tavsiyem inmeden mutlaka park konumuna sizin alarak işinizi şansa bırakmamanız olur. Aynı model diğer araçlardaki durumu bilmek lazım, belki sizin araçta sıkıntı vardır. Güvenlik açığı da denebilir çünkü.
    yok yok diğer focuslar da aynı.Kitapçıkta da bazen girebileceği yazıyor. Devreye girerken zaten ekrana kocaman uyarı çıkıyor. Uyarı çıkmazsa manüel devreye alıyoruz . Ama freni çekme unutulup o şekilde çıkılabilir tabii. O durumda kapı açılınca bir uyarı veriyor mu ? Onu denemedim. İlk devreye girmediğinde bir deneyeyim bakayım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: x-rayted

    yok yok diğer focuslar da aynı.Kitapçıkta da bazen girebileceği yazıyor. Devreye girerken zaten ekrana kocaman uyarı çıkıyor. Uyarı çıkmazsa manüel devreye alıyoruz . Ama freni çekme unutulup o şekilde çıkılabilir tabii. O durumda kapı açılınca bir uyarı veriyor mu ? Onu denemedim. İlk devreye girmediğinde bir deneyeyim bakayım.

    Alıntıları Göster
    aşırı saçma olmuş. joystick vites olup otomatik el frenide varsa, siz stop a basar basmaz araç hem p ye alıp hemde el frenini çekmeli. bence zaten joystiğin en büyük avantajı o. birde sıralı geçen vites kolları gibi P ye alırken R ye geçerek atlamaya gerek kalmıyor. birde 100 kerede 1-2 kere almasa hadi neyse, 60/40 demişsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oquzdag -- 7 Kasım 2019; 11:44:47 >




  • Eğimle alakalı olabilir. Düzde sadece şanzıman, eğimde el freni+şanzıman şeklinde. Bende de elektronik el freni var, yük şanzımana binmesin diye ilk iş el frenini çekerim park edince.
  • Çok saçma.Vw grubunda sürücü kapısı açılırsa veya kontağı kapatırsanız direk el frenini çeker.
  • İşyerinde mercedes vito var. D veya R de iken arabayı kapattığım anda P konumuna otomatik alıyor anahtarı çekmesem bile.El freni zaten manuel solda pedalda istanbul içinde 1 kere bile kullanmadım.Zor pedal freni kullanması
    Siİn soruna gelirsek acaba eğim ile ilgili olabilir mi? Düz de belkide EPB yi devreye almaya gerek duymuyordur.
  • Durum eğimle alakalı değil. Ev de iş yeri de kapalı otopark düz zemin.
  • yeni focusta vitesi N'ye alıp elektronik el frenini çekip, daha sonra P'ye alamıyor musunuz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Meticulous

    yeni focusta vitesi N'ye alıp elektronik el frenini çekip, daha sonra P'ye alamıyor musunuz?
    yapabilirsiniz.
  • valla otomatik manuel fark etmez, her zaman stop edildiğinde aracın yükünü el frenine vermeniz gerekir. şanzımana yük bindirerek el freni niyetine kullanmak yanlış (sadece kışın kar-buz durumlarında düz zeminde el freni çekilmeden viteste bırakılabilir)
  • Bende de mondeo mk5 var o da harekete geçecekken gaza dokununca kafasına göre bazen el frenini bırakıyor bazen bırakmıyor. Bunu neye göre ayarlıyor bilmiyorum çok merakta etmiyorum. Bir de bazen vapurda araç çalışırken sallama yaparsa vites P den çıkmıyor. Kontağı kapayıp açman gerekiyor.
  • autohold ile baglantısı olabilir
    bizim civiclerde auto hold acıksa aracı terkederken kemeri çıkardığınızda el frei otomatik çekiliyor benzeri davranıs focusda olabilir
  • 2019 Ford Focus StLine aracım var. Aynı sorundan ötürü defalarca servise götürdük, genel merkezi aradık, servisteki çocuklar bazen çekip bazen çekmediğine dair video çektiler güya ford yurt dışına bildirdiler. Hiç bir sonuç elde edemediğimiz gibi güncelleme yaptılar ve sonuç şaka gibi. Güncellemeden sonra tamamen gitti. Şimdi hiçbir koşulda çekmiyor. kalkışta indiriyor ama parkta manuel çekiyoruz. Elektronik park frenini elektronik değil. Saçmalık. Çok pişmanım. Küçük bir yazılımla çözülebilecek basit bir sorunu bile çözemiyorlar, bazı servis müdürleri sorunu anlamıyorlar bile. Kronik bir Rezalet...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tipikes -- 5 Aralık 2019; 15:6:38 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tipikes

    2019 Ford Focus StLine aracım var. Aynı sorundan ötürü defalarca servise götürdük, genel merkezi aradık, servisteki çocuklar bazen çekip bazen çekmediğine dair video çektiler güya ford yurt dışına bildirdiler. Hiç bir sonuç elde edemediğimiz gibi güncelleme yaptılar ve sonuç şaka gibi. Güncellemeden sonra tamamen gitti. Şimdi hiçbir koşulda çekmiyor. kalkışta indiriyor ama parkta manuel çekiyoruz. Elektronik park frenini elektronik değil. Saçmalık. Çok pişmanım. Küçük bir yazılımla çözülebilecek basit bir sorunu bile çözemiyorlar, bazı servis müdürleri sorunu anlamıyorlar bile. Kronik bir Rezalet...
    Onun güncellemesi mi varmış ? Yaptırmayalım o zaman
    Bildiğim kadarıyla yağ ömrü uyarısı ile ilgili bir güncelleme var.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rh_plus

    autohold ile baglantısı olabilir
    bizim civiclerde auto hold acıksa aracı terkederken kemeri çıkardığınızda el frei otomatik çekiliyor benzeri davranıs focusda olabilir
    Şu özelliği 2 senedir hiç denemedim. Babadan kalma usulle devam ediyorum. Unutmazsam bugün deneyeyim en azından nasıl çalıştığını görmüş olayım.

    Konu sahibine yardımcı olur mu bilmiyorum ama Civic'de emniyet kemeri takılı değilse vitesi D'ye alınca el frenini otomatik bırakmıyor. Benzer bir mantıkla Focus'taki otomatik el freni çekip bırakma olayı emniyet kemeri ile ilgili olabilir mi?
  • Uzunm yıllardır elektrikli park freni olan Citoren kullanıyorum.

    Kalkışta otomatik olarak el frenini indirir.

    Aracı stop ettiğimde hemen el frenini kendisi çeker.

    Bir kullanıcının elektrikli park freninden beklentisi budur.


    Ancak Focus'a geçince çok garip geldi. Yılların alışkanlığıyla çok tedirgin oluyorum.


    4-5 sene önce, kendi Citroen'imden çıkıp, arkadaşımın Audi A6' sını kısa süreli aldığımda, Düz sayılabilecek hafif bir rampada stop edip bu şekilde bıraktım, 1mt uzaklaşmadan harekete geçtiğini görünce başımdan aşağı kaynar sular inmişti.


    Umarım focus'u da bir yokuşta bırakıp gitmem!!

    Üreticinin bunu garanti altına almasını beklerdim.

  • Arac çalışır durumdayken el frenine Manuel müdahale ederseniz stop ettiğinizde otomatik devreye almıyor. El freni cekili iken aracı calistirdiginizda Manuel müdahale etmeyin hareket edin kendi bıraksın daha sonra stop edin El frenini otomatik devreye alıyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.