Şimdi Ara

C Sınıfı Tavsiye (Astra - 308 - Megane ) / Captur - 2008

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar

    C sınıfı bir araç veya B Crossover araç tercihi için fikirlerinizi öğrenmek istiyorum.

    2017 Clio dci icon edc sahibiyim. Çok güzel çalışan anahtarsız giriş sistemi, katlanan ayna, komple led farlar ile donanım olarak benim beklentimi karşılıyor. Uzun yolda stabil bir gidişi var , virajlarda falan yatmıyor. Ancak bu durumun eksi yönü süspansiyonların sert olması nedeniyle şehir içinde bütün çukurlar, tümsekler olduğu gibi içeride. Aracın sönümleme özelliği oldukça zayıf. Bir diğer şikayetim de trim seslerinin oldukça erken başlaması. Kadran tarafından, tavan ışık modülünün oradan, sol B direk tarafından trim sesleri geliyor. Ortadaki navigasyon ünitesi çıtır çıtır elinizle bastırınca. Sert plastik fobim yok ancak parça birleşimlerinin daha tok olması gerekir diye düşünüyorum.

    Edc şanzıman beklentimi karşılıyor, motor tutumlu uzun yolda 3.8 hatta kasarsam 3.5lara bile inebiliyorum. Aracı genelde eşim şehir içinde çok kısa mesafe kullanıyor. Biraz yokuş ve dur kalk trafiğin olduğu kullanımda dizel motor ısınamadan tekrar kapanmış oluyor. Bu nedenle şehir içinde 6,5 litreleri görebiliyorum. Oturum kötü senaryo üzerinden hesap yaptığımda turbo + benzin bir motorun bana senede 1500 lira maliyeti bile olmuyor. Bakım konusunu katmadım hemde.

    Bu nedenle biraz daha büyük ve tok bir araca geçiş yapmak istiyorum.

    308 1.2puretech otomatik aisin tork konvertörlü şanzıman , 420 litre bagaj hacmi ile en yakın olduğum araç. Peugeotun geçmiş tecrübelerde biraz sorunlu olduğu ancak son kasalarda bu durumdan kurtulduklarını düşünüyorum??.

    Megane 1.2 edc ikinci el değerini koruması ve orta seviye donanım paketinin daha dolu olması nedeniyle tercih sebebim olabilir.

    Astra 1.0T Easytronic olduğu için pek niyetli değilim.

    2008 ve captur da tercih olabilmekle birlikte genel olarak yüksek B sınıfı olduğu için cliodan pek farklı olmayacağını düşünüyorum.

    Bütçem 110 bin TL pek aşmak istemiyorum ancak denk gelirse 115 bine kadar çıkabilirim. Beklentim Otomatik, HB ve bagajın nispeten büyük olması. Focus Hb C sınıfı olmasına rağmen bagajı B sınıfı kadar küçük mesela.

    Teşekkür ederim.







  • aslında aracınız benim istediğim araç. B segmentinde bu saydıklarınızın olmadığı araç bulmak zor. clio 'nun yumuşak bir süspansiyonu var bence (2.5 sene kullanmıştım) mesela 308 in de arkası çok fazla hopluyor. B suvlar hem pahalı hem malzeme aynı. geriye EDC li megane kalır. 2. elde 120 den aşağı temiz bir megane zor. icon kapet almalısın.

    bu arada bakımlarında fark yok. aynı para. tüketim ise şu an 30 kuruş ise 55 kuruşa çıkacak. bilgine.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.