Şimdi Ara

Turkler Araba Konusunda Doyumsuzy (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
1
Favori
5.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
64 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Merak etmeyin yakındır insanlar araba sektörü bitiyor. Yakındır İngiltere, Amerika , Rusya gibi olmamız yıllanmış ve hasarlı arabalara bineceğiz mecburuz çünkü fazla lüks bu ülke için insanlar daha uyanamadı sadece.
  • Ülkede kimse gelirine gore harcamiyor,herkes dizilerden sosyal medyadan gorduğu hayati yaşamak istiyor. Ulke benliğini yitirmiş, geldiği aile belli orta düzeyde ama çalışmadan herseye sahip olcağikmiş gibi yaşıyor. Belli bir yaşa geldiginde olanaklar belli olduğunda kabullenemiyor hayatini.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15 senelik araca biniyorum kafam rahat. enayi gibi çok vergi vermiyorum. kasko derdim yok.lpg sorunsuz.
  • Avrupa' da refah seviyesi yüksek olduğu için ego tatmini falan yok. Adamlar hayatını yaşıyor. Biz 10 yıl ev 5 yıl araba kredisiyle hayatımızın en güzel dönemini mahvediyoruz. Biz birgün işimiz bozulur da aç kalırız korkusuyla yaşıyoruz, onlarda öyle bi korku yok. Biz zengin fakir dizisi izlerken onlar kitap okuyor. Biz paramızla malımız mülkümüzle vizyon yaparken onlar insanın zekasına kişiliğine daha çok önem veriyor. Malesef bu sosyolojik problem üzerimize yapışmış fena halde. Amerika ile Türkiye bu verdiğim örnekte birbirine daha çok benziyor ama Avrupa başka.
  • Adamlar burada yatirimlik araba alıyor ne diyon sen kardeş

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sorun araba değil, zaten geçmişte de sorunlu olan bazı saçma gelenek görenek, ahlak ve birbirine saygısızlık konusunda son yıllarda iyice dibe vurmamızdan kaynaklanıyor.
    Bu kadar farklı milletten insanların bir arada yaşadığı toplumda bunları aşmak kolay değil.
    Her ne kadar eleştirilse de ben şuanki 18-20 yaş arasındaki genç nesilden çok umutluyum. Daha önceki nesillerin bir çok "bug"undan kurtulmuş durumdalar. Ülkenin niye bu halde olduğunu ve mantıklı çözüm önerileri olduğunu düşünüyorum.
  • http://seyler.eksisozluk.com/bir-zamanlar-dunya-otomobil-piyasasini-domine-eden-ingiltere-bu-liderlikten-nasil-dustu


    Konu sahibine bu yaziyi okumani oneririm.

    1937de ingilterede 480.000 arac satilmis. Bizde o yil toplam 9.000 arac varmis.

    Ayrica ben ingilteredeyken de komsumda cls350d vardi. Ve kucuk bi restaurantta aşçıydı. Trde bu arabaya binmek için büyük bi yemek şirketin olması lazım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mesela birde arabanın kapısını yanlışlıkla biraz sert kapatsan seni döver gibi söylenir Türk insanı.
    Araba Onlar için Allahtır Tanrıdır sen ne diyorsun?
    Hele ki yeni ev-araba aldığında Hemen itibar görürsün.
    İstersen mafya olup uyuşturucu,tefecilik yap onun parasıyla al ev-araba farketmez.
    mahalledeki tüm kızlar önüne serilir. İtibarın kralı eve-arabayadır.
    İşte böyle bir ülkeyiz...
  • Sen kendi ağzınla itiraf etmişsin işte fiyatlar 1/6 diye. Adamlar bunlara çok düşük meblağlarla çok rahat bir şekilde eriştikleri için bütün heveslerini almışlar ve artık yeni araçlar umurlarında değil. Çünkü doymuşlar. Bizim millet teknolojiye aç, çünkü fakirlikten hiçbir şey alamıyor. Azınlıklardan bahsetmiyorum genel olarak konuşuyorum. Doyumsuzluğu ve görgüsüzlüğü bizim yönetim şeklimiz harlıyor. Bir şeyi ne kadar yasaklar, ne kadar erişilemez kılarsan o kadar çok ilgi çektirirsin. İnsan bu çünkü, merak eder.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 10 Kasım 2019; 17:53:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "What Englishman will give his mind to politics as long as he can afford to keep a motor car?"
    George Bernard Shaw

    Hava atmak otomobilin tasarımında var. Hava atmak otomobildeki ankastre bir tasarım hatasıdır. Gördüklerimiz, 80 kilo için 1500 kiloyu harekete geçirmek hatasının halka halka yayılan dalgaları. Bu terkedilmiş havacılık teknolojisi, pek çok ortalama insanın günlük yaşamında dokunabileceği teknik bilginin limitini temsil eder. Diğer kültürlere daha yakında bakılırsa kendi mizaçlarınca, bazen daha kaba bazen daha inceden aynı çekişme yine görülür. Belki de televizyon gibi kitleleri uyuttu, bunun için kullanıldı da.

    "Ove adında bir adam"... Bir demiryolu teknisyeninin yaşamla arasındaki çekişmeleri anlatan ödüllü bir film. İnsanların teknik altyapılarıyla irtibatlı şekilde nesnel detaylarla ve yaşamla kurduğu ilişkileriyle çelişkilerini inceden eleştiriyor. Bu bakımdan tavsiye ederim. Volvo ve Saab, herhangi bir yerde birleştirici bir kulüp olabilirken iki İskandinav için (Volvo vs Saab) çekişme sebebi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: erco35coast

    mesela birde arabanın kapısını yanlışlıkla biraz sert kapatsan seni döver gibi söylenir Türk insanı.
    Araba Onlar için Allahtır Tanrıdır sen ne diyorsun?
    Hele ki yeni ev-araba aldığında Hemen itibar görürsün.
    İstersen mafya olup uyuşturucu,tefecilik yap onun parasıyla al ev-araba farketmez.
    mahalledeki tüm kızlar önüne serilir. İtibarın kralı eve-arabayadır.
    İşte böyle bir ülkeyiz...
    hayır oyle degil hocam

    kendimden örnek vereyim araba benim için bir tutku hobi seviyorum

    benim aracım maasımın tam 60 katı ben ona baktıgımda emegimi goruyorum alın terimi goruyorum mobilyada caliyorum tozu talaşı goruyorum

    eger ben o kapiyi oyle sert kapatmiyorsam baskasi da kapatamaz cunku o benim emegimin karsiligı

    bu 60 kat belki ilerde 100 kat olucak cunku ben arabaları seviyorum

    emek kutsaldir saygı beklemek kotu birsey degil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Esnafım, geçen müşteri geldi corolla 2019 araç almış sıfır kaça mal oldu dedim. 183 bin tl ye dedi. Ohhhaaa dedim o kadar yükseldi mi fiyatlar dedim kredi faizi dahil dedi. Gösteriş için bu kadar para verilir mi dedim yoksa almasaydın. Öderiz diyor ayda şu kadar diyor. Bana kılıf yaptıracak parası yok o ayrı bir konu.
  • Sekste de doyumsuzdur, sınır tanımazdır :p

    Yazanlara hayran kaldım ve ilk defa bu kadar yoğun eleştirildiğini görüyorum; sözüm ona Ergenekon destanı ile yarışan nükleer bir görgüsüzlüğü vardır. Mallığı, uçkur düşkünlüğü yüzünden okunur; enteresandır ki bir tarafımızla gülmemiz gereken karanlık taraftaki "rezalet"lerini gösteriş parlamasıyla kapatır. Bastı mı gaza gider mi gider ama ruhu yoktur, olsa da kokuşmuştur...

    Çevrem çok zengindi ama biz ortalardaydık ve maruz kaldığım bu radyoaktif görgüsüzlüklerden resmen "yandım"...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ottoman984

    şimdi olay tam olarak şu. Bende 30.000 tl lik bir araç var. 16 yaşında. vee aşırı memnunum. bakımlarını aksatmam. ancak eski model arabaların metal yorgunluğuna bakım maliyeti eklenince çok sıkıntıya düştüm. Gelin bakalım neymiş bunlar.

    hep titizdim bakım konusunda ama Çocuk olunca daha bir titiz davrandım, normal bakımlarını sanayide, hayati parçalarını da serviste değiştirttim. örneğin;

    - triger kayışı serviste değişti : 1500 tl herşey dahil ( sanayide 1100 tl istediler yan sanayi + işçilik tl herşey dahil ) ( sorun yoktu ama değişim zamanı gelmişti )

    - sonra araçta elektrik problemi çıktı. farlar kapanmıyordu. servisten çıkalı 3 ay olmuştu dışarda elektrikçilere baktırdım. Bulamadılar, beyin vs dediler ama ikna olmadım. Maddiyyatta ktüydü ve servise gittim. elektrik merkez sistemi diye birşey var disket gibi ( tam adını hatırlayamadım ) o gitmiş. Bir de kodsuz çalışmıyor, yani almanya arandı 15 euro da kod parası verdik. Dışarda yaptıramıyorsun. Herşey dahil 2500 tl

    - sonra aracın senelik bakımını vs yaptırdık. yağ + polen filt vs ( sanayide : 400 tl )

    - yaklaşık 1 ay sonra da aracım otobanda giderken şaaak diye istop etti. Bunun anlamını biliyor musunuz ? AYrıca tirgerde servis aracı kontrol etmişti sıkıntı yok diyordu. Mazot pompasının beyni arızalanmış. Servis bunu dışarıda yaptırın ama satın. Başka sorunlarda çıkarır artık dedi. Bizde bu parça 7000 tl dedi. neyseki dışarıda 500 tl ye hallettik. Yapan adam garanti veremem dedi. Şimdi arabaya korka korka biniyorum.

    Cebimden zaten bakımları vs derken 5 bin tl çıkmış 16 yaşında aracım var. 7 bin veripte mazot pompası aalsam yarın gene x yeri bozulacak yok beyni gitti çıkma bulalım vs onla mı uğraşacağım. Çıkma, tamir mazot pompası gibi hayati organlarda benim içime sinmiyor. araba yüksek hızda istop edince çok büyük sıkıntı. Bakımı yaptırır devam ederim diyordum ama şimdi 2-3 yaşında 2. el temiz araç arayacağım mecburen.

    yedek parçalar uçmasaydı ben satar mıydım arabamı ?

    Ülke şartları malesef buna zorluyor. Yooksa 2008 steyşın temiz opel alırdım ben de yoluma bakardım.
    neydi araban?
    1.3 multijet alıp binsene motor saat gibi
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.