Şimdi Ara

Airties 5650/5760 Bittorrent Uygulaması Düşük Bağlantı Sayısı/İndirme Hızı problemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, öncelikle modemin kendi dahili torrent istemcisinden bahsediyorum.
    Airties 5650 modeme sahibim, sanırım 5760 modeli de aynı bittorrent embedded clientını kullanıyor o yüzden
    onu da ekledim. Bu eski torrent clientı artık eskisi gibi hızlı indirme yapmıyor ve pc'deki torrent uygulamalarına göre çok yavaş hızlarda indiriyor.
    Bu clientı bir şekilde update etmeyi, modlamayı, ayarlamayı başaran oldu mu? Bant genişliği sınırsızda, dns ayarlarını google dns yaptım, maksimum peer bağlantı
    sayılarını artırdım, eklediğim torrentlere ayarlardan ek tracker listeleri ekledim vs. fakat bana mısın demiyor. Torrentler başlıyor, iniyor fakat bant genişliği yerlerde.
    Bunun üzerine uğraşıp çözüm bulabilen oldu mu? Yoksa modemin donanımı veya bittorrent client eski kaldığı için mi bu şekilde acaba? En sonunda gidip Raspberry Pi alacağım çözüm
    bulamazsam, ama şimdi durduk yere de 500tl vermek istemiyorum açıkcası. Uğraşan çözüm bulan bilgilendirirse sevinirim, bu modemlere sahip diğer insanlara da yardımı dokunur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 6 Kasım 2019; 1:57:5 >



  • @Umutcan hocam varmı gelişme aynı sorun bende de var


  • TeyesCC3 T kullanıcısına yanıt

    Hocam tesadüfen eski konularıma bakarken mesajınızı 2 ay geç farkettim etiket gelmemiş  

    Sorunu çözemedim, zira çözülmesi mümkün değil çünkü cihazın donanımı(muhtemelen RAM) belli bir bantgenişliğinden yüksek downloadlar için yetersiz kalıyor yavaşlığın sebebi bu.

    Eskiden 4-8Mbit falan hızlar kullanırken sıkıntı yoktu tabi ama 30-100Mbit gibi değerler için kendi torrent özelliği yetersiz.

    Yaptığım araştırmalar da bunu doğruladı. Dolayısıyla en verimli çözüm olarak Raspberry Pi 4 4GB aldım, ethernet kablosuyla bağlayıp modemin yanına koydum. qBittorrent ile headless kullanıyorum.

    Ayrıca NAS görevi de görüyor.

  • Aynen hocam dediğiniz gibi artık cihaz donanım olarak hızlı download yapmaya imkan vermiyor sadece bizim cihaz değil bizim donanıma yakın eski diğer markalarda aynı sorunları yaşıyor acil olmayan durumlarda takıyorum HDD yi yavaş yavaş indiriyor İnterneti de sömürmüyor hızlı inmesini istediğim olursa eski laptop var açıyorum onu işimi hallediyorum


    İyi forumlar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski torrent clienti ile filan alakalı değil, torrent istemcilerinin aşırı kaynak tüketmesi sebepli, dahili torrent istemcisine sahip yeni nesil modem/router ' larda bile hız sınırlaması ile kullanılabimektedir.

  • KYTECHNGAMING kullanıcısına yanıt

    Aynen, o yüzden en temizi Raspberry Pi vb. çok düşük güç tüketen linux destekli bir cihazı bu işe adamak bence.

    Yeni Wifi6 modeme geçeceğim zaman torrent özelliği aramam daha.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.