Şimdi Ara

Suudi kanalı MBC'den Osmanlı'yı kötüleyen dizi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
2.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Konu açıldımı göremedim,Açıldı ise konu kapatılsın lütfen

    TRTHABERDE gördüm bende,Osmanlıyı kötüleyen dizi yapmışlar,Osmanlı-Memlüklü savaşlarını anlatıyor,İki Türk İmparatorluğunun yaptığı savaş,Sanki Türk-arap savaşı gibi yansıtılmış,Dizi 17 kasımda gösterimde,bakalım nasıl anlatımdan bulunacaklar.
    https://twitter.com/yasserhareb









  • Ulkemizdeki osmanliyi sevmenyen grubun baslica sevmeme nedeni osmanlicilik oyanayan tayfa tarafindan gercekle alakasi olamayacak sekilde araplasririlmasi bir de su osmanli torunuyuz lafina karsiyim osmanlinin torunu olan osmanoglu soaydini tasiyan kisileri haric tutarim osmanli sadece bir turk devletini yoneten ailenin adiydi yani osmanoglu soyadlilar ve o biyolojik olarak o gelipte soyadi almamis kisiler haric kimse onlarin soyundan gelmiyor. Yani bugunku baskanlik sistemini dusunursek 1000 yil sonra hepimiz tayyipoglu torunuyuz derdigimizde basil komik duruma dusuyorsak osmanlitorunuyuzdiyincede komik duruma dusuyoruz osmanli benim icicn saygi ve hayranlik duyulacak muhtesem donemleride olmus son zamanlarindada ingiliz onbasisindan izin almadan sarayin bahcesine bile cikamayacak hukumdarlarida barindirmis hatta damat ferit gibi hayinleride.
  • Redeemertr kullanıcısına yanıt
    Irkçılık nasıl bulacaklar'ki,arapları ilgilendiren bir durum yok ortada,Türkler arasında yapılan savaşlar bunlar.Osmanlı - Memlük savaşları 100 yıl sürmüş,Sonunda kazanan osmanlı hanedanı olmuş.

    Memlük devleti arap devleti değil,Türk devleti,resmi adı'da Türkiye Devleti,Memlük / Ed - Devletü't Türkiyye

    Araplar bakalım iki Türk Ülkesinin savaşlarını nasıl anlatacaklar.arapların Memlüklere sahip çıkması kadar saçma bir bakış açısı olamaz.
    https://www.kitapmatik.com.tr/kitap/memluk-ed-devletut-turkiyye-p679659.html




  • Osmanlı İmparatorluğunu kötülemek için araplara gerek yokki, ülkemizde de haddinden fazla var bu zihniyetteki güruhtan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: soygar

    Irkçılık nasıl bulacaklar'ki,arapları ilgilendiren bir durum yok ortada,Türkler arasında yapılan savaşlar bunlar.Osmanlı - Memlük savaşları 100 yıl sürmüş,Sonunda kazanan osmanlı hanedanı olmuş.

    Memlük devleti arap devleti değil,Türk devleti,resmi adı'da Türkiye Devleti,Memlük / Ed - Devletü't Türkiyye

    Araplar bakalım iki Türk Ülkesinin savaşlarını nasıl anlatacaklar.arapların Memlüklere sahip çıkması kadar saçma bir bakış açısı olamaz.
    https://www.kitapmatik.com.tr/kitap/memluk-ed-devletut-turkiyye-p679659.html
    Habere göre Osmanlıyı kötülemek için dizi yapan araplardan bahsediyorum... Sonuçta forumda bizi durmadan sırtımızdan vuran arapları çok seven bayılan bir güruh var, yere göğe sığdıramıyorlar...




  • Bu araplar gene cozuttu. Canları yeni bir HÜLAGU çekiyor galiba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tumanbay'ın tipe bakın. Esmer Çerkez mi olur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arap halkını topyekün karalamak yanlış ve ırkçı bir düşünce bana göre ancak suud araplarını ayrı bir başlık açmak lazım zira arap yarımadası ve musul-kerkük hattının osmanlılardan koparılması süreci suudlu kabilelerin ingilizlerle ortaklaşa osmanlı devletine yaptığı savaşlarla kaybedildi.Nice türk subayı-genci aşırı ırkçı suud kabileleri tarafından katledildi.Zaten arap yarımadası ve islamiyetin kutsal sayıldığı mekke-medine hattı osmanlılara geçtiği yıllardan beri suud kabileleri osmanlılara her dönem sorun çıkaran, isyanlarla ordaki halkı galeyana getiren bir toplum oldu ve yüzyıllardırda bu kin ve nefretlerini sürdürdüler.

    SOnuç itibariyle suud krallığının kimlere hizmet ettiği ve neler yaptığı ortada.Ne yazıkki islamiyetin kutsal toprakları kendi ülkerinde olduğundan kendi yaptıkları yanlışlar ve haksızlıklar islamiyetle bağdaştırılıyor.Zaten din turzminin fazla olması ve petrol kaynaklarınında zengin olmasından ötürü para,lüks yaşam ve arap halklarının tek sözcüsü-koruyucu noktasına "getirilmek istenilen" suud krallığının tek düşüncesi kendi hanedanlıklarını ne pahasına olursa olsun korumak.Hem islamiyeti "sözde" koruyan bir suud krallığı ama arapların lider ülkesi gibi görünmelerine rağmen suriyeli soydaşlarına yardım etmeden yaşanan insani dramları göz ardı etmelerinden nasıl bir zihniyette olduklarını daha net görebiliriz.Şuan dünyada savunma sanayisine en fazla para harcayıp silah ve füze alan ülkeler sıralamasında 3. olan suud krallığı bu silahların hemen hemen tamamını abd den alıyor ve politikalarınıda abd-ingiltere-israil üzerinden yürütüyor.Sadece silah yatırımlarına yaptığı harcamaların 10da 1ini suriyeli mülteciler için kullanmış olsalar bu kadar insani dram yaşanmazdı.Bu noktada suud krallığı maalesef elindeki para ve siyasi güç ile birlikte ortadoğudaki çoğu zayif müslüman ülkeler üzerindede etkli oluyor,bu duruma sadece iran başkaldırıyor,oda yine türklerle suudlar arasında olan tarihsel kavgalar gibi iranlılarlada mehsepsel çatışmalardan kaynaklanıyor.

    Kısacası kendi kanallarında türkleri küçük gösterecek her şeyi her fırsatta yapacaklar zira hem ezelden gelen türk düşmanlıkları hemde geçen yıl yaşanan kaşıkçı cinayetini açığa çıkaran hükümetin suud prensini köşeye sıkıştırması sebebeiyle onlarında kendi politikalarında mecburi değişikliğe gitmeleri suud krallığını Türkiye'ye karşı daha fazla bilenmesine yol açtı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: routemaster

    Bu mesaj silindi.
    Arapların krallarının soytarılıktan ve petrolünden başka bir haltları yoktur. Abd güdümünde boş mahlukattan başka birşey değil. ayrıca Arap olsun yada Türk yada başka milletten Osmanlıyı kötüleyen karalayan kim varsa ALLAH hepsinin belasını versin diyorum. sizde diyor musunuz?
  • Peygamberimizin emaneti Kutlu Halk'ın bir bildiği vardır. Ülke Tv'de nerde hata yaptığımıza dair program olacakmış saygın profesörler ve öğretim görevlilerinin katılımıyla, kaçırmayın derim. Mesele ümmetse özeleştiri yaparız evellallah.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Funder -- 6 Kasım 2019; 0:29:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Monarşi sömürüsü, hanedan baskısı... 
    Cumhuriyet de bizim, hanedan da bizim.Ataturk de bizim, Abulhamit de bizim. 
    Birini sevmek diğerinden nefret etmeyi gerektirmiyor.

    Bu şekilde ayrıştırıcı söylemler kullanmak en çok terör örgütlerinin, emperyalist Avrupa devletlerinin hoşuna gider bilginiz olsun.


    Çok uzağa gitmenize gerek yok.Gecenlerde forumda osmanlı sömürüsü diye bir konu açan arkadaşa yukarıdaki şekilde cevap yazmıştım,kendisi de asagidaki sekilde cevap vermişti...

    quote:

    Cumhuriyet benim, ben cumhuriyetim. Hanedan benim filan değil, ben yüzlerce sene Osmanlı hanesi tarafından sömürülen, babadan oğula bir mal gibi devredilen Türk köylüsünün torunuyum. Şuan da soyadım Osmanoğlu değil, bu yüzdendir ki Osmanlı hanedanını benimsemek zorunda değilim.



    Boşuna Suudi arabistana gitmeye gerek yok.Derler ya hırsız içeriden olunca kapı kilit tutmazmış.O yüzden dışarıdaki suudinin ne yaptığının çok da önemi yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arapların yağtığı diziyi kim izler.
  • sağcılar ar*bcı

    solcular k*rdcü

    ne çektik be.
  • Memlüğü ataları sayıyorlar ozaman

    sevda tepesine el koyun susarlar
  • bunda sasirilacak bir durum yok.

    nasil bir amerikali afganistanda, irakta yasayan afganin, iraklinin onlari kurtardigini icin abdye sukran duydugunu sandigi gibi turkler de osmanli doneminde osmanli egemenligi altinda yasamis araplarin, misirlilarin, sirplarin... osmanliya minnet duydugunu saniyor.

    oysa gercek osmanli buyrugu altinda yasayanlarin osmanlidan nefret ettigidir. bu nedenle hic sasirmayin. bu yapimlar daha da artacak.
  • Diziyi bilmiyorum ama doğruysa ki olabilir öyle bir dizi çekmiş olabilirler ama bunlar kimin emrinde hadi neyse politikayı peki bunun bunu izleyenler nasıl bir beyin yıkayacak ele bizim dizilerden Diriliş Ertuğrul'u alalım sosyal medyada neler döndü elinde kılıçla izleyenler vesaire peki Arap halkı nasıl tepki verecek aynı bizim gibi peki bu sefer düşman gibi görünen kim onlar için biz Türkler nefret ve kin olarak dönebilir gerçekten popüler bir dizi olursa tehlikeli değil mi televizyon aptal bir kutu olabilir ama illüzyondur da hafife almayın televizyon programlarını bir propaganda aleti olabiliyor neyse umarım fazla uzun sürmez dizi yada doğruyu anlatan biri çıkar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Memlüklüler devletinin yöneticileri Çerkes,Türk'tü ama sonuçta Mısır'da kurulu bir devlet. Yerli halkın da orduda olmaması düşünülemez. Ayrıca Suriye,Irak gibi ülkelerin ilk yöneticilerinin çoğu Türk asıllı idi ama hemen hemen hepsi de Baasçı yani Arap milliyetçisiydi ayrıca.

    Diziyi bilmem nedir ne değildir ama BAE ve Suudlar Osmanlı,Türk düşmanıdır fakat yanlış bilinen şu Arap isyanının Şerif Hüseyin başlattı Suudlar tarafsız kaldılar, Osmanlı kaybedince Şerif Hüseyin'e savaş açmışlardır. Bizim ile direk bir savaşları olmamıştır ya da önemli bir savaş olmamıştır diyelim.
  • trt propagandasını izleyen bunu da izler
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.