Şimdi Ara

3000cc v6 araca LPG önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, 2 ay kadar önce ilk sahibinden full yetkili servis bakımlı henüz 85.000 milde infiniti i30 marka bir araç aldım. Çok uzun süredir (5 yıl) heves edip temizi denk gelsinde alayım diye beklediğim bir araçtı ve şu an gerçekten aracımla çok mutluyum. Bu araçla yılda 25-30 bin km kadar yol yapıyorum izmir'de ikamet edip manisa'daki işime gidip geliyorum (bilenler bilir dağ yolu tırmanış iniş ve virajlarla doludur)

    Aracım şehiriçi-dışı ortalama 100 kilometrede 10-11 litre civarı benzin tüketiyor ve uzun süre binmeye niyetli olduğum için LPG taktırmak istiyorum. Son 1 aydır LPG bayilerini geziyorum;

    -Atiker Gold/Grand 3200-3500 TL
    -Lovato 4500-5000 TL
    -Prins 7000-7500 TL
    -Tartarini 4500-5000 TL

    şeklinde fiyat teklifleri aldım. Gönlüm Prins markasından yana ancak bazı bayiler gerek yok fuzuli masraf olur şeklinde yorum yaptılar.. Yine kafama takılan bir diğer husus aracımda hem OBD hem OBDII soketleri mevcut olmasına rağmen 96 model araca OBDII'li lpg sistemi olmaz şeklinde bilgi verildi tarafıma tüm bayiler tarafından.

    Sözün özü;

    Bu araca hangi marka-model LPG montajı mantıklıdır ve OBDII bağlantısı yapılmasına gerek varmıdır?







  • İyi aksamlar.Soketler var ise olur.Annemin aracinada gold taktirdim 2016 da zorla baglattim.Kontrolde ok dediler.1yil sonra bakimda baglanti diable oldugunu gordum.O neden ile bu gibi durumlari kaale almamak gerekir.Usta denilen sahislarin bu kinular islerine gelmemekte.

    Konuya gelir isek ,lokasyonunuzu bilmemekle beraber piyasada daimi olacak marka secin.Atiker sorunsuz,nazar deymesin.Sizide iyi montaj ile mutlu eder ama ilaveten brc de mantikli olur kanaatimce.Prins ise pahali parca fiyatlari ile benim icin cok ozel durumlar haricinde menzil disidir.

    İst.anadoluda candan ve ucel iyi,rumelide sahin balans.Cok fazla olarak ozencleri tavsiye etmekteler.

    Karar sizin.Kokay gelsin.
  • Aracı sakin kullanacaksan, ortalama bir kit idare eder. yok ben basıcam diyorsan, likit bir kit al.

    Veya düz bir kit al, sonrada aem den su enjeksiyon kiti al.

    Ne alırsan al, temel sorunun fazla lpg den motor iç ısısının standartları aşması. Likit kitler lpg yi soğuk bastığı için dengeyi sağlar. Usta fazla açsada sıkıntı olmaz.
  • Konudan alakasız olacak ama, bir başka konuda maxima'dan l30'a geçtiğinizi yazmışsınız hocam. İkisi arasında hızlıca bir kıyaslama yapabilir misiniz? Temelleri aynı araçlar olduğunu biliyorum ama yalıtımları, konforları, malzeme kaliteleri gibi konularda aralarında bir fark var mı?

    Konuya gelirsek, benim tavsiyem atiker olur. Çünkü motor nispeten düşük sıkıştırmalı, turbosuz bir motor. Prins falan gerektirecek bir durum olduğunu düşünmüyorum açıkçası-ki Atiker de son zamanlarda kendini bayağı geliştirdi deniyor. LPG'nin amacı da ekonomi yapmak olduğuna göre, iyi bir ustaya ekonomik bir kit taktırıp, arkasından AFR ayarı yaptırmak en mantıklısı bence.
    Performanslı kullanımı da şöyle çözersiniz, atıyorum 4000-4500 devirden sonra otomatik benzine geçecek şekilde ayarlanır. Üst devirlerde olası problemlerin önüne geçmiş olursunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 3 Kasım 2019; 15:51:57 >
  • nacker kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle ikiside deri koltuklu, sunrooflu ve otomatik vites olmak üzere maxima-infiniti karşılaştırması yapacak olursak eğer motor gücü ve malzeme işçilik kalitesi farkı var, bunun haricinde şasesi, yürüyeni, kaportası birebir aynı araçların. ama hissiyat, konfor, keyif olarak infiniti açık ara önde :)

    Daha önce sahip olduğum Maxima'da atiker lpg vardı ve pek memnun kaldığım söylenemez. Bu sefer kararım Lovato'dan yana olacak gibi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hellori Hazretleri

    Hocam öncelikle ikiside deri koltuklu, sunrooflu ve otomatik vites olmak üzere maxima-infiniti karşılaştırması yapacak olursak eğer motor gücü ve malzeme işçilik kalitesi farkı var, bunun haricinde şasesi, yürüyeni, kaportası birebir aynı araçların. ama hissiyat, konfor, keyif olarak infiniti açık ara önde :)

    Daha önce sahip olduğum Maxima'da atiker lpg vardı ve pek memnun kaldığım söylenemez. Bu sefer kararım Lovato'dan yana olacak gibi.
    merhabalar montaj yaptırdınızmı ? memnunmusunuz benimde ara ara heves ile baktığım bir araçtır bende manisa merkezdeyim hangi bölgede çalışıyorsunuz acaba ? keyifli sürüşler
  • sulymn S kullanıcısına yanıt
    Merhaba henüz 3 hafta kadar önce tartarini marka LPG taktırdım şu anlık memnunum ortalama 75-80 kuruştan 45 kuruşa indi kilometre başına maliyetin Manisa çıkışı tarafındayım şehir hastanesinin oralarda
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.