Şimdi Ara

AMD Renoir APU’su 3DMark 11 testinde ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • İşlemci pazarına etkileyici bir geri dönüş gerçekleştiren AMD’nin APU’ları da Ryzen işlemcileri kadar iddialı. İlk 2 nesilde başarılı bir şekilde ilerleyen APU kanadı Renoir’le birlikte seviye atlayacak.



     



    Henüz erken örnekler olduğu tahmin edilen 3 yeni Renoir yongası girdiği 3DMark 11 testi sonucunda internete düştü. Modellerden ikisi dikkat çekici bir şekilde DDR4 -2667 MHz ile kombine edilmiş. Haliyle Renoir’de GPU tarafı daha da etkili bir hale gelecektir.



    3 erken örnek



    Config 1 adıyla listelenen ilk APU 1.7 GHz CPU ve 1.5 GHz GPU frekansına sahipken 3547 puan elde etmiş. İlk modelin yeni nesil APU’lara dair yüksek GPU frekansı açısından ümit verdiğini söyleyebiliriz. Config 2’de ise CPU 1.8 GHz’e yükselirken GPU ve RAM’in saat hızı belirtilmemiş. Skor 3143 olarak kayda geçmiş ki bunda düşen GPU frekansının etkisi olmuşa benziyor.





    Config 3 en cılız yonga olarak karşımıza çıkıyor. Her ne kadar 2 GHz’de görev yapan işlemci 2667 MHz bellekle desteklense de GPU 1.1 GHz’e düştüğü için ve puandan çıkarımda bulunmak gerekirse CU sayısındaki azalma modeli 2374 puana çekmiş.





    Ayrıca Bkz.RDNA 2 mimarili Navi GPU’su sertifikasyon sürecinde ortaya çıktı



    Son olarak Renoir APU’larının Zen 2 çekirdeklerinin yanında Navi’nin modern görüntü ve multimedya motorlarıyla güçlendirilmiş Vega GPU’suyla karşımıza çıkacağını hatırlatalım.



     



     








  • transistörün çalışma hızı anlamıyla

    CPU nun geldiği nokta az çok belliyken
    GPU nedense hep aşağı çekildiği ortada gibi !

    neden overlock çular cpu testlerini gpu şekilnde yapamıyor
    çünkü sistem buna izin vermiyor.

  • İyiki varsın AMD,yoksa halimiz duman .

  • AMD istese şu andakinin 2 katı hızda çalışabilen dahili grafik yongalarını anında çıkarır ama giriş-orta seviye ekran kartı piyasasını yok etmek istemiyor. Yine de söz sahibi olmadığı dizüstü piyasasında bunu yaparak öne geçebilir. Ama bu sefer de "madem dizüstünde yapabilion, masaüstüne de isterük" diye isyan başlar :D Umarım bu denge politikasını tutturcam diye Intel'i şu anda olduğu gibi dizüstünün tek sahibi yapmaz...

  • Ryzen 3400g ile aynı performansı vermiş. Neden çünkü 2666 mhz ram takmışlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.