Şimdi Ara

Sapphire RX 590 Pulse Fan Sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba, yaklaşık bir aydır sapphire'in rx590 pulse ekran kartını kullanıyorum. Performansından çok memnunum ancak ses konusunda sıkıntı yaşıyorum. özellikle geceleri rahatsız eden bir uğultu yayıyor. ses cızırtı vs. gibi değil sadece fanın dönüş hızından kaynaklı rahatsız eden bir ses çıkıyor.

    bu sorunu servis çözer mi ve ya kendim fan değişimi yaparak halledebilir miyim? önerilerinizi bekliyorum, teşekkürler.



  • Amd kartları yüksek güç tüketir ve soğutmayı sağlamak için fanlar yüksek hız da dönerler özellikle kullandıgın kart deli gibi güç tüketmekte yapacak bi şeyin yok boşuna servise gönderme maalesef amd kartlar konfordan uzak kartlar güç tüketimi ve ses konusun da tx 590 da bu durum en yüksek seviye de

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anladım hocam. sesi az da olsa azaltmak için fan baktım ama tuzlu geldi. artık idare edeceğiz. cevap için teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sapphire RX590 Nitro+ SE modelini kullandım 7 ay. İllallah ettim. Hem kendi fan sesi hem de rtx2080 kadar güç tüketmesinden mütevellid güç kaynağının fanını deli gibi döndürmesi neticesinde 1629tl ye aldığım kartı az çok demeden 1300 liraya satıp kurtuldum. Bir daha da öyle "amd al, aynı paraya daha yüksek performans" yalanlarına inanmadan gittim adam gibi bir ASUS ROG Strix gtx1660ti aldım. Ne ekran kartından fan sesi geliyor ne de güç kaynağından. Güç kaynağı boşta ya da yük altında aynı hızda fan döndürüyor ki en ağır oyunda bile güç kaynağı fan sesinde bir artma olmuyor. Eski kartta oyuna girince kasa havalanacak gibi olurdu. RX5700 de şimdi baya performanslı duruyor ama kimseye tavsiye etmiyorum. AMD'nin çilesini ben çektim siz çekmeyin derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi münşi -- 30 Ekim 2019; 23:12:29 >
  • Yakin arkadasim rz590 pulse kullaniyor, 150 mhz downlock ile ses gurultu problemini asti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • napolyon94 kullanıcısına yanıt
    global wattman ayarlarıyla oynamak istemiyordum ama siz öyle değince biraz kurcaladım. yalnızca 1560 MHz’yi 1400 seviyesine indirdim ve sonuç mükemmel. 0 ses ile yoluma devam ediyorum.

    hocam çok teşekkür ederim. 🙏

    soran olursa diye çok performans kaybı yaşamadığımı da söyleyebilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yardımcı olduysa ne mutlu :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.