Şimdi Ara

Çıkma lastiklerde saçma fiyatlar ( alıcı buluyor)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
3.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • adet fiyatı 375 TL olan 2019 üretimi sıfır bir kışlık lastik yerine çıkma ne alınabilir diye araştırma yaptım. 4 adeti sökme takma dahil 1500 TL, sökme - takma dahil, 1 yıl yol yardımı, 12 taksit.


    aynı ebatlarda çıkma lastiklere bakıyorum.

    2014 model ( 5 senelik , 6. senesi olacak) lastiklere 900 TL fiyat yazmışlar. onlarca favori,( birini aradım üretim tarihinden emin olmak için satıldı dedi) sökme takma için de 60 TL kadar masraf yapılacak.

    2012 model (8. senesi) , her tarafı yamalı, sadece dişleri yerinde diye 600 TL yazmışlar.

    ve ilanlar bir şekilde eksiliyor, satılıyor bu ürünler.

    ekonomik ömrünu tamamlamış ve güvenlik açısından çok önemli olan bu Lastiklere bu kadar para vermek ne kadar mantıklı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • ben kışın sıkıntı yaşamamak için gidip bi ton para sayıyorum kekonun biri kabak lastikle kayarak gelip bana vuruyor. Canımı hiçe sayıyor.

    cana gelmiyor mala geliyor, aracım günlerce serviste yatıyor, değeri düşüyor...

    Kaza yapan araçlar incelenmeli ve kasko- trafik sigortası koşullu ödeme yapmalı kesinlikle...
    lastik değişiminde çogumuzun ömrünü tamamladı arabaya da koyup taa çöpe götürmeyeyim diyerek lastikçiye bıraktığımız lastikler var ya hani , adamlar onları yıkayıp parlatıp rafda durdu abi dogru düzgün kullanılmadı diye okutuyor garip gurabaya ne fiyata olursa. millet alıyor parlıyo daha iyi lastik ucuza kelepir diye.
    hocam 10 sene kullanın, sıfırından %10 aşağı satın, onuda sökme takma parası yapsın, çünkü sizin lastiklerin hamuru kullanıldıkça yenileniyor, fabrika kondisyonundan daha iyi duruma geliyor.

    benim 3 senelik petlasları çöpe atıp değiştirmeyi düşünüyordum, bu yazınızı görmek iyi oldu.
  • 4 adet çıkma kışlık 2013 üretimi 6 yıllık maxxis transporter lastiği 600 e sattım..düşük km laatiklerdi Allah'ı var ben vermezdim okadar para

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • lastik değişiminde çogumuzun ömrünü tamamladı arabaya da koyup taa çöpe götürmeyeyim diyerek lastikçiye bıraktığımız lastikler var ya hani , adamlar onları yıkayıp parlatıp rafda durdu abi dogru düzgün kullanılmadı diye okutuyor garip gurabaya ne fiyata olursa. millet alıyor parlıyo daha iyi lastik ucuza kelepir diye.
  • İkinci eli sıfırından pahalıya satıyorlar ve alıcı buluyor. Lastik de değil ha bu bildiğin araba. Sıfırı 85 2 yaşında 10.000kmde 95.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kışlıkta o fiyatları bir yere kadar normal sayabilirim bir lasitğin uygun koşullarda (güneş görmeyen serin ve kuru ortamda üstüne yük binmeyecek şekilde dik konumda saklanması) yük altında kullanılmaması halinde 8-10yıl sonra dahi kullanılabilirsin. Kışlık lastik çoğu zaman bekler uygun ortam varsa özelliğini kaybetmez. Keza bende 2-3 sene sonra 2017 wr d4 lastiklerimi satacak olsam hurda fiyatına vermem yılda 2 ay 1500km yapıyor 10 ay depoda yatıyor. Sıfırından %30 fiyat düşerim öyle satarım zannımca...

    Şunuda ekleyeyim kışlıklar lastik oteline bırakılıyorsa muhtemlen yazlıktan farkı olmaz lastikler üst üste yığılır yük altında kalır. Aynı yazlık ort kullanım ömrünü tamamlar ve işi biter. Türkiyede düzgün çalışan lastik otel hizmeti yok gibi bişey...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 215 55 17 kışlık lastik bakıyorum sıfır en ucuz nerdeyse 400 den baslıyor , letgoda bazıları resmen çöpünü satıyor bide üste para istiyor al götür beni kurtardın diyen yok , saten 1 2 yaşında doğru düzgün lastik satanda yok 2001 model lastik satanı gördüm
  • Geçen hafta 2012 üretimi 8 sene - 40.000 KM kullanılmış Runflat lastiklerimi 4 tanesini 500 TL'ye sattım. 3 tanesinde yama vardı ama diş durumu iyiydi. Alan memnun veren memnun. Ama ben olsam asla çıkma lastik almam.
  • Allah akıl fikir versin. Bizim millet kendini zeki sanıyor. Sıfırı 1500 tl olan lastiğe 900 tl verdim aldım diyor.
    Aldığı lastik ömrünü tamamlamış, çöpten başka bişi değil ama kendi kendini tatmin ediyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PatlıcanMusakka

    Geçen hafta 2012 üretimi 8 sene - 40.000 KM kullanılmış Runflat lastiklerimi 4 tanesini 500 TL'ye sattım. 3 tanesinde yama vardı ama diş durumu iyiydi. Alan memnun veren memnun. Ama ben olsam asla çıkma lastik almam.
    zaten alış veriş bunu gerektirir. kimse kimseye zorla satmıyor,

    siz çok iyi fiyata vermişsiniz ayrıca.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik şartlarda bit pazarına nur yağıyor maalesef.

    Her kes üç kuruşun peşinde. Bir de milletçe boş mezar muhabbetini severiz.

    Bu kış 6 yaşına girecek dört lastikten ettiği 600 TL. tasarrufu kardan sayıyor. Oysaki can güvenliğinden tasarruf edilmemeli.

    İşin en acı tarafı sadece kendi canları yanmıyor. Çoğu kaza yaptığında başkalarının da canını yakıyor.
  • arabanın en önemli organı diyelim ve kendi canınızı hiçe sayıyorsunuz peki ailenizin bence hiç düşünmeden sıfır lastik alın markası ne olursa olsun sıfır.
  • Ticari araçlarda zorunluluk başlıyor . Sırf zorunlu diye takılıyor . Güvenlik kimsenin umrumda değil , polis çevirdiiinde baksın, kışlık mı kışlık. Okeydir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Storm Raider kullanıcısına yanıt
    hocam bekleme konumunda bir yanlisiniz var. Lastikler yan yatirilmis sekilde bekletilmesi gerekiyor bu sayede lastiğin tum yuku tek bir noktaya yuklenmemia oluyor ozellikle jant lastik olanlar. bir cok lastik firmasinin deposunda gorursunuz lastikler yan bir sekilde ust uste konmustur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wonky kullanıcısına yanıt
    Asli dik olarak durmasi.Belli periyotlarda rotasyonel olarak cevirilmesidir ama gordugu iz durum depolamanin fazlasi ile volum kapladigi bir urunu kolaylarina gelerek bu sekilde depoluyorlar.Ilaveten dik depolamak icin extra aparatlar gerekirki bu extra maliyet extradan kendilerine gore hacim kaybi demektir.Sorsaniz simdiye kadar birsey olmadi,biz hep boyle yapiyoruz ,sikayet gelmedi derler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni bir araç aldığımda o markaya ait son model bir jant kullanıyorum bende de böyle bir huy var aracı daha yüksek modelli ve şık gösterdiğini düşünüyorum. Bu esnada kesinlikle esnaftan almam, eskileri de esnafa satmam. Bir tecrübe aktaracak olursam 2005 model audi a3 aldığımda 2013 model bir a3 jant takımını 900 TL'ye alıp eskilerini yanlış hatırlamıyorsam 550 liraya satmıştım. Yine aynı araca 375 liraya 1 yıllık çok da km yapmamış lastik almıştım. Araç fiyatlarını al-satçıların yükselttiği söyleniyor ya bu jant&lastik fiyatlarında da esnafın korkunç karları var. Şu an kullandığım lagunaya megane4 17" jantlarını sahibinden 1000 liraya almıştım aynıları esnafta 2000 TL'den başlıyor.
  • Çakalın çok kolay internete ulaşmasından kaynaklanıyor. Diş varsa tutar diyen cahil kesim yüzünden böyle oldu ortalık...

    Kendi aracıma çıkma lastik bulamadım. 2tane lastik için 500-600tl isteniyor. Onun yerine 720TL'ye 2ay önce üretilmiş gıcır gıcır sıfır lastik aldım. 50tl'ye de montaj balans yapıldı.

    Üstünden çıkan kışlıkları ilana koydum konumdan ötürü satılmıyor 225/40r18 kışlık var 2 tane ama sanırım depoda duracak öyle

    Bitik bile olsa lastikleri lastikçiye bırakmıyor alıyorum. Gider çöpe atarım daha iyi. Bitik lastiği allayıp pullayıp millete kakalıyorlar...
  • Storm Raider kullanıcısına yanıt
    hocam 10 sene kullanın, sıfırından %10 aşağı satın, onuda sökme takma parası yapsın, çünkü sizin lastiklerin hamuru kullanıldıkça yenileniyor, fabrika kondisyonundan daha iyi duruma geliyor.

    benim 3 senelik petlasları çöpe atıp değiştirmeyi düşünüyordum, bu yazınızı görmek iyi oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazmak için yazmış olmayın. Ben kullanım ömründen bahsetmiyorum , raf ömründen bahsediyorum uygun koşullarda yük altında olmayan lastik bozulmaz. Yük altında değişen hava şartlarına maruz kalırsa 4-5 sene içinde diş yapısı iyi olsa bile lastik özelliğini kaybeder.



    Al şu videoyu izle çok bilmiş arkadaş lastikler hakkında bir bilgin olur. Kendi takımını istediğin fiyata satabilirsin benlik sorun yok hurda fiyatına sat sonra burdan konu açarsın ucuza sattığım lastikleri 500tl den satmışlar fln...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    Bu mesaj silindi.
    ben kışın sıkıntı yaşamamak için gidip bi ton para sayıyorum kekonun biri kabak lastikle kayarak gelip bana vuruyor. Canımı hiçe sayıyor.

    cana gelmiyor mala geliyor, aracım günlerce serviste yatıyor, değeri düşüyor...

    Kaza yapan araçlar incelenmeli ve kasko- trafik sigortası koşullu ödeme yapmalı kesinlikle...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadri.abi -- 30 Ekim 2019; 13:35:37 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.