Şimdi Ara

Airfiber kullananlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler. Öncelikle binamda port yok. Baya bir zaman bekledim ama gelmedi. Sonunda üst katımıza biri taşındı ve o da aynı problemi yaşadı. En sonunda bu airfiber sistemini kurdurtmuş. Benim de aklıma yattı bu. Kullananlar varsa performansı nasil? Fikirlerinizi belirtebilir misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • AirFiber pahalı cihazlarla yapılan ve biraz maliyetli olan yüksek hızlı bir şey. Hizmetin genel adı WISP oluyor İngilizce. Wireless Internet Service Provider, yani Kablosuz İnternet Servis Sağlayıcı. AirFiber de yüksek kapasiteli noktaları birleştirmek için kullandıkları WiFi bağlantısı. Çatımda ve karşı binadaki çatıda 60 GHz antenler var mesela. Bunlar 1.8 Gbit kapasiteli antenler. Bu şekilde binadaki kullanıcılara 100 Mbit'e kadar paketler sunabiliyorlar. Başka binalara da 300 Mbps kapasiteli antenlerle sinyal gönderiyorlar. Oralarda da 16 Mbit'e kadar paketler veriyorlar. Performans ise antenlerin arasındaki mesafe iyi ise iyi. Ama mesafe arttıkça ve şebekedeki yoğunluk arttıkça hız düşüyor. Bir de işin telekom operatörlerinin fiber altyapısına çıkış tarafı var. Bazısı küçük yerde 50 Mbit Turk Telekom'un metro ethernet hizmetini kullanıyor. Diğerleri Vodafone'dan gigabit hızlarda hizmet alıyor. Dolayısıyla 50 Mbit çıkış ile hizmet veren yüksek paketler de satamıyor, performans da daha çabuk düşüyor yoğun kullanımda.




  • Fiyatlarinda cok ucurum yoksa ben olsam superbox secerdim hatta komsuyla ortak 20 mbps limitsiz tercih edebilirsiniz. Deneyimim olmadi ama kotu hava sartlarinda sanki saglikli calismaz gibi geliyor airfiber

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Online oyun oynamiyorsan kullanabilirsin. Ping konusunda garanti vermiyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eneskaanb E kullanıcısına yanıt
    SuperBox fiyatına 100 Mbit veriyorlardı burada. Antenler arasında çok fazla mesafe yoksa performans hava şartlarından etkilenmiyor. Ping de şuan kullandığım fiberden 5 ms kadar daha fazla idi. Tabi antenler arası mesafe fazla ise ve biraz ilgisiz bir firma ise de çok da sıkıntı yaşanabilir.
    Ben 8 Mbit paket almıştım, speedtest.net'te kota uygulamıyorlardı, 90 Mbit indirme 90 Mbit yükleme alıyordum hız testlerinde. Nedeni de bana gelen bağlantının bir 100 Mbit switchten geçmesi. Gigabit switch takmış olsalar kaç çıkardı çok merak ediyorum.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Bolgelerdeki firmalara gore degisiyor tabi. Ben ankara golbasinda hizmet veren hayalneti gormustum fiyatlari ve hizlari beni tatmin etmedi superbox daha mantikli geldi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bunun yerine Turkcell'den Superbox alsan daha iyi değil mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.