Şimdi Ara

Bakan Soylu: Lanet bir dizi var 'Çukur' diye, çocuklarımızı zehirliyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bakan Soylu: Lanet bir dizi var 'Çukur' diye, çocuklarımızı zehirliyor

    İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Lanet bir dizi var 'Çukur' diye. Beni bağışlasınlar, bir de 'Adana 01' diye dizi var. İkisinin etki alanı kadar etki alanı oluşturamıyorsak yandık. Çocuklarımızı zehirliyor, bu iki dizi" dedi.

    İl Afet ve Acil Durum Müdürleri Türkiye Afet Müdahale Planı Değerlendirme Toplantısı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımıyla Antalya'da Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Tesisleri'nde yapıldı. Geçen yıl dünyada meydana gelen 315 doğal afet olayından 68 milyon kişinin etkilendiğini belirten Soylu, bu afetlerin yüzde 45'inin, ölümlerin yüzde 80'inin, afetten etkilenen kişilerin yüzde 76'sının Asya kıtasında olduğunu açıkladı. Etkilediği kişi sayısı bakımından sellerin birinci, fırtınaların ikinci sırada olduğunu kaydeden Soylu, "Ama öldürücülükte depremler birinci, sel afeti ikinci sırada. Tüm dünyada 2018 yılı içinde afetlerin neden olduğu ekonomik kayıp 131,7 milyar dolar civarında" diye konuştu.
    "Doğal afet etkisi büyüyor"
    Ülkelerin gelişmişlik düzeyiyle afetlerden etkilenme oranının ters çalıştığına dikkat çeken Bakan Soylu, "Mesela Asya'daki ölümlerin yarısı, Endonezya'da gerçekleşmiş. 1989-2003'te 4 bin 129 doğal afet olmuş, 3 milyar 363 milyon kişi etkilenmiş. Oysa 2004-2018'de 5 bin 227 afet olmuş ama 2 milyar 488 milyon kişi etkilenmiş. Yani afet sayısı yüzde 26,5 artmış ama etkilenen insan sayısı yüzde 26 azalmış. Buradan kendimiz için sonuçlar çıkarmak durumundayız. Çıkarmamız gereken birinci sonuç, doğal afet dediğimiz olgu, giderek sayıca artıyor yani tehlike büyüyor" dedi.


    "Popüler kültür gibi pop siyasetçiler var"
    Türkiye'de 1999 depreminden çok önemli dersler çıkarıldığını ve önemli adımlar atıldığını belirten Bakan Soylu, AFAD Başkanlığı'nın bu adımlardan biri olduğunu söyledi. Afet konusunun çabuk unutulduğuna, sadece bir afete odaklanıldığına işaret eden Soylu, 1 ay önce tek gündemin deprem olduğunu hatırlatarak, "Aynen popüler kültür gibi pop siyasetçiler de var. En temel meselelerden bir tanesi 'Acaba ben bu işten kendime nasıl bir gelir, rant elde edebilirim?' diye düşünüyorlar" diye konuştu.
    "10 gün sürdü, herkes unuttu"
    İstanbul Silivri merkezli 5.8'lik depremden sonraki günlerde deprem uzmanlarının ekranlara çıktığını ve haberlerin tamamen bu konuyla ilgili olduğunu belirten Bakan Soylu, "Siyasetin gündemi bile bu konuya odaklanmıştı hatta buradan bile siyasi pozisyon devşirmeye çalışanlar vardı. Sadece 10 gün sürdü. Şu anda herkes unuttu. Sanki bir daha deprem olmayacak gibi. Oysa deprem kendini tehir etmiş falan değil. Bize bir doktor gibi randevu vermiş de değil. Gününü ve saatini bekliyor sadece ve biz bilmiyoruz. Bu kadar net" dedi.
    Dizilere tepki
    Bakan Soylu, konuşmasında bazı dizilerle ilgili tepkisini de dile getirdi. Soylu, "Lanet bir dizi var 'Çukur' diye. Onun kadar olamıyorsak yazıklar olsun bize. Hakikaten lanet. Beni bağışlasınlar, bir de 'Adana 01' diye dizi var. İkisinin etki alanı kadar etki alanı oluşturamıyorsak yandık. Çocuklarımızı zehirliyor, bu iki dizi. İnsanımızı kendi kültüründen uzaklaştırıyor. Ben de hayretle bakıyorum, 'Bu üniversite hocaları ne işe yarıyor?' diye, 'Bu işle ilgili kültür adamları ne yapıyorlar?' diye, 'Özellikle bu dizilerle alakalı ne ortaya koyuyorlar?' diye. Bizim çocuklara öğretmemiz gereken, bambaşka bir şeyken, çocuklarımızı birileri zehirliyor ve buna maalesef bakıyoruz" diye konuştu.
    https://www.msn.com/tr-tr/haber/gundem/bakan-soylu-lanet-bir-dizi-var-çukur-diye-çocuklarımızı-zehirliyor/ar-AAJq7WD?ocid=spartandhp



  • ''Eşkiya'' dizisi, kürtler vadisi dizileri dururken bu dizimi çociklerimizi zehirliyormuş?

    çukur evimiz yamaç bakanımız!

    Süper memileket- ana baba- ata- dövlet seçmişiz. Dünyanın en şanslılarıyık, yeryüzünün halife paşasının ümeti- adamiyik(m mecazidir)! Mazollah ya gavur olarak gavuryada doğaydık dimi ama..

    Ali Sabancı' nın dediği gibi: Ben hayatta tek şeyi iyi-doğru-düzgün yaptım; Anamı babamı iyi seçtim. O bakımdan hayatta başarılıyım!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi titan321 -- 28 Ekim 2019; 9:50:56 >
  • evet bence de zehirliyor silah silah silah insanın başını şişiriyor oyunculukları kötü olduğu için müzik ve silah sesleriyle bastırmaya ve duyguyu yakalamaya çalışıyorlar türk dizilerinin genelinde böyledir çığlık atarak daha başarılı oyuncu olduklarını sanıyorlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.