Şimdi Ara

Xiaomi Redmi Note 8 [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.232
Cevap
132
Favori
557.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Xiaomi Redmi Note 8 [ANA KONU]


    Cihaz Özellikleri

    İşletim sistemi: Android 10 tabanlı MIUI 12
    Ekran: 6,53 inç IPS LCD, 2340x1080 (19.5:9), Gorilla Glass 5
    İşlemci: Snapdragon 665 (4 x 2,0 GHz Kryo 260 4 x 1,8 GHz Kryo 260, Adreno 610) 11 nm
    RAM: 4/6 GB
    Depolama: 64/128 GB
    Arka Kamera: 48 MP, f/1,8, 0,8 μm Dual Pixel PDAF; 8 MP f/2,2 1,12 μm geniş açılı lens; 2 MP, f/2,4 1,75 μm makro lens; 2 MP, f/2,4 1,75 μm portre lensi
    Ön Kamera: 13 MP, f/2,2 HDR
    Bağlantı: Wi-Fi ac 2x2 MIMO Bluetooth 5.0 AptX HD, LDAC, A-GPS
    Batarya: 4.000 mAh 18 W hızlı şarj
    Boyutlar: 161,3 x 76,4 x 8,4 mm
    Ağırlık: 194 g



    İncelemeler











    Google Camera vs Stock Camera





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeRo11 -- 6 Kasım 2020; 13:51:41 >



  • Öncelikle herkese selam arkadaşlar..

    1,5 ay önce aldığım Redmi Note 8 64GB (Siyah) telefonumla aranızdayım ve telefonu aldığım günden beri konunun sıkı takipçisiyim. Her yazılan mesajı merakla okuduğumu söyleyebilirim. İyi bir deneyim aktarabilmek sebebiyle bu zamana kadar bekledim ve şimdi telefonla ilgili yorum ve fikirlerimi geniş kapsamlı belirtmek için bu mesajı yazıyorum.
    İlk olarak telefonun siparişi ve elime ulaşmasından bahsedeyim.

    31 Ekim tarihinde hepsiburada platformundan telefonun siparişini verdim. Satıcı hepsiburadanın kendisiydi ve aldığımda fiyatı 1799 liraydı. 10 lira fazla verip express kargo talebinde bulundum ve ertesi gün (1 Kasım) telefon elime ulaştı. Kutusunda Evofone stickeri vardı. Kutuyu açmadan btk sitesine girip IMEI sorgusu yapıp kayıtlı olduğunu öğrendim. Hemen ardından GENPA ya IMEI numarasını mail atarak taraflarınca garanti altında olup olmadığını sordum birkac saat sonra gelen cevapta telefonun garanti hizmetleri altında olduğunu yazmışlardı. Durum böyle olunca telefonu açıp kullanmaya başladım.

    Bir önceki telefonum iPhone 6s i baz alarak yorum yapacağım. İlk olarak telefonu açıp o koca ekranını görünce kendimi okyanus ortasında yapayalnız hissettim :) yani ekran deneyimini çok sevdim gözler bayram ediyor. Hoparlör de çok tatminkâr tok ve güçlü ses veriyor. Sesi bozmuyor.

    Performans noktasına gelecek olursak eski telefonuma kıyasla bir tık geride kalıyor ancak bu fiyat bandında ve segmentine göre beğendimi söyleyebilirim. Sonuçta bir çoğumuzun akıllı telefonlarla yaptığı şeyler belli. Günlük kullanımda beklenti ne kadar büyük ölçüde olabilir ki? Sosyal medya, müzik, video, oyun gibi kullanımlarda ben beğendim. Oyunlarda jet hızında değil ancak zevk veriyor mu? Kesinlikle veriyor. (Asphalt 9 için aynısını söyleyemeyeceğim. Telefonun kullandığı yeni çıkan Snapdragon 665 işlemcisinin, optimizasyon eksikliğinden kaynaklı olduğunu ve yakın zamanda düzeltileceğini düşünüyorum.)

    Batarya konusunda kim ne derse desin kesinlikle yarı yolda bırakmaz bu telefon. Hele iPhone dan sonra bayağı rahatım artık. 3 gün şarja takmadığımı bilirim. Günlük kullanımda minimum 1,5 gün (9-10 saat ekran süresi) kesin götürüyor.

    Telefonun kendi kamera yazılımı bence rezalet! hiç hakkını verememişler. Telefona o lensleri koyup da dandik bir yazılımla kameranın potansiyelini gizlemeleri gerçekten hayret verici. Gcam versiyon 7 kullanıyorum ve mutlaka Gcam kullanmanızı tavsiye ediyorum. Fotoğrafları zaman zaman karşılaştırıyorum resmen çağ atlatıyor kaliteye.

    Telefon başlarda ağır ve kalın geldi ama zamanla alıştım problem olmuyor. İnternetten ekran koruyucu cam ve Spigen in Core Armor Matte Black kılıfını aldım kullanıyorum. Kılıf daha da kalın yaptı ama sonuçta parayı sokakta dağıtmıyorlar değil mi :) Bayağı yakışıklı oldu telefon kılıfla birlikte. Almak isteyenlere öneririm ancak ben Blackfriday indirimiyle hepsiburada dan 60 liraya almıştım şimdi biraz artmış fiyat. Kampanya bekleyip almanızı öneririm.

    Bir diğer konu olan sensör test hataları olarak şunu söyleyeyim bende testleri yaptım ve bahsedilen failler ile karşılaşmadım. Pass veriyor bahsi geçen sensörlerin hepsi. Jiroskop testinde sayılar disko topu gibi oynaşıyor ancak telefonun su terazisini açıp düz zeminde test ederseniz oradan sağlıklı bir kontrol sağlarsınız. Çok büyük ihtimalle sensör testleri kısmında yazılımsal hatalar var.

    Telefon damla çentik olduğu için üst çerçeveli telefonlar gibi yakınlık ve diğer sensörleri telefonun ortasına değil çentiğin biraz sağına ve hafif yukarıya konumlandırmışlar. Bu yüzden de telefon görüşmeleri sırasında özellikle telefonu sağ kulakta tutarken sensör kısmı kulaktan taşıyor ve ekranın açılmasına sebep oluyor. Ekran açılınca da kabak gibi bütün butonlar belli oluyor ve yanlışlıkla sesi kapat, hoparlörü aç gibi saçma komutları yanağımızla veriyoruz. Görüşme sırasında ahizeyi ve sensörü kulağınıza ortalayacak şekilde bir tutuş bulursanız sorun çözülür ya da direk sol eliniz ve sol kulağınızı kullanın çünkü o durumda sensör her türlü kulağınızı görüyor ve bu sorunlar ortaya çıkmıyor.

    Toparlayacak olursak şahsi fikrim telefon kesinlikle parasının hakkını fazla fazla veriyor. Bütçesi kısıtlı olana da olmayana da öneriyorum. Arkadaşlar çok düşünmeye değmez bugün bu çıkar yarın bir başkası. Bunun prosu diğerinin Maxi xl slx plus ı... bunun sonu yok alacaksın birini kullanacaksın. Mümkün mertebe uygun fiyata yönelmek lazım. Daha öncede söylediğim gibi neticesinde bir çoğumuzun cep telefonlarıyla yaptığı şeyler ve beklentileri belli o yüzden çok kasmaya, irdelemeye gerek yok. Biraz tertipli, dikkatli kullanıldığı takdirde yıllarca götürür. Amacımız değil aracımız bu cihazlar. Buraya kadar sabredip, okuyan herkese teşekkür ve tebrik ederim :) Sorusu, fikirleri olanlara yardımcı olurum elimden geldiği kadar. İyi akşamlar herkese.
    Arkadaşlar bugün açık havada vakit geçirme firsati buldum malum pazar günüydü. Aklımda kamerayı test etmek vardı.

    Öncelikle şunu belirtmeliyim 04 uzantılı miui güncellemesini yapmayan varsa mutlaka yapsın hem şarj anlaminda mükemmel bir iyilestirme var hem de arka kameranın renk doygunlugunda bir iyileştirme var, ancak on kamera aynı soluklukla devam ediyor bunu belirttikten sonra devam etmek istiyorum

    Gcam gelistiricilerinden tiger, jaiorosso, parrot, bsg, urynx ve arnovanin denemediğim sürümü kalmadı desem yeridir.

    Aslında gelistirilen çoğu sürüm BSG nin mi8se için çıkardığı 6 tabanlı betayi kullanıyor beta olmasina aldanmamak lazım çünkü aynı beta ufak bir iyileştirme ile razerphone için en stabil kararlı sürüm olarak yayınlanmış şekilde karşımıza çıkabiliyor. Bunları kurcaladikca kendiniz farketmissinizdir.

    Ben sadece on ve arka kamerada normal ve portre cekimler için kullanıyorum, onun dışında var olan astrofoto hareketli foto ağır çekim gibi özellikleri kullanmıyorum, hemen hemen her sürüm de bunlar var ancak denediğimde bazılarının sorunlu olduğunu farkettim ve çok ilgim olmadığı için de hangi sürümlerde hangi özellik mükemmeldi diye not etmedim.

    Ben renklerin canlılığı keskinlik ve bokeh olarak memnun kaldiklarimi özellikle listeledim o yüzden denerseniz ve bahsettiğim o ek özelliklerden memnun kalmazsanız mahcup olmak istemem.

    Hepsi içinde tavsiyem genel olarak parrot7.2V3 ancak yine de denemek isterseniz diye digerlerini de ekliyorum.

    Gcam 6 tabanlı surumler içinde bana göre en başarılılar;

    Arnova's 6.2.030 v2.2 bu sürümde xml desteği hatırladığım kadarıyla yoktu ancak ayarlardan kendi zevkinize göre düzeltme yapabilrisiniz. Bir şeylerle uğraşmak istemem kurup hemen kullanmak isterim derseniz zahmetsiz sürüm budur.

    https://ffff.celsoazevedo.com/file/cfiles/gcm1/Gcam_6.2.030_Advanced_V2.2.190716.1800-Final.apk

    ****************************

    Arnova's Advanced 1.7 Yukarıdaki sürüm aksine 6.2 değil 6.0.1 tabanli olması lazım ancak xml desteği var Farklı xmller ile deneme yapabilirsiniz.

    tavsiye ettiğim bana göre note 8 için en uygun olan xml yi aşağıda mesaj sonunda paylaşacağım. 6 ve 7 tabanlilar için bir xml ve 7.2 üzeri için ayrı bir xml olmak üzere... Bahsettiğim xmlleri parrot yayınladı bizzat note 8 için..

    https://ffff.celsoazevedo.com/file/cfiles/gcm1/Gcam_6.1.021_Advanced_V1.7.190716.1800.apk

    *****************************

    BSG's RP2 V5 6.2 tabanlı bu sürümde yanlış hatırlamıyorsam xml desteği yok ve kurulduktan sonra hazır ayar ile geliyor ancak bizim cihaz için renkler bir tık fazla doygunlukta bunu düzeltmek için saturation bölümdeki ayarları sırası ile 1.0 ve 1.6 yapmak yeterli. Arka ışığını en iyi ayarlayan sürüm bugünkü denemem de buydu. Özellikle beyaz arka plan olan yerlerde arkayı çok iyi dengeledi. Ama saturation ayarini yapmazsanız doğallıktan uzak renkler çekmesi kaçınılmaz.

    https://ffff.celsoazevedo.com/file/cfiles/gcm1/MGC_6.2.030_RazerPhone2_V5.apk

    **************************

    Gcam 7 tabanlilar;

    JosehenrickV2 7.0 tabanli özelleştirmeye açık basarili bir sürüm parrotun kalıbını temel aliyor. Xml desteği var. 7.0 içinde bence en güzeli.

    https://ffff.celsoazevedo.com/file/cfiles/gcm1/Gcam_7.0_oJoseHenrick_V2.apk

    *******************


    Parrot7.2.014 V3 xml desteği olan karışık alt ayar başlıklarına ayrılmamış sade basit kullanışlı ve 7.2 icinde bence en ideal uygulama.


    https://ffff.celsoazevedo.com/file/cfiles/gcm1/MGC_7.2.014_Parrot043-v3.apk

    *************

    7.2 ve üzeri için xml

    https://www.celsoazevedo.com/files/android/p/f/2020/01/pmgc_7.2_v3_rn8.xml

    7.0 ve alt sürümler için xml

    https://www.celsoazevedo.com/files/android/p/f/2019/11/pmgcv12.xml

    https://www.celsoazevedo.com/files/android/p/f/2019/12/rn8.xml

    *****************

    Xml dosylarina ulaşmak her sürümde farklı klasörden olabiliyor o sebeple tüm yapılandırmaları aşağıya ekliyorum isterseniz hepsini oluşturun ve xml.dosyalarini içlerine atın kullandiginiz gcam kendi klasorunden bulup yükler.

    Telefon hafızasi anadizin içinde olmak üzere

    GCam/Configs
    GCam/Configs7
    GoogleCamera/ConfigsCamera
    GoogleCamera/Configs7.2

    Ayrı ayrı bu klasörleri oluşturabilir ve tüm xml dosyalarını her birinin içlerine atabilirsiniz. Garanti yol olur.

    Xml yi yükleme için denklansorun sağına çift tık yapıyoruz.
    Bootloader Kilidi Açma

    Uyarı: Bootloader Kilidini açmak cihazı garanti dışı bırakır. Bu işlem hakkında bilginiz yoksa işlemi yapmayın. Herhangi bir aksaklıkta sorumluluk size ait.

    1- Telefon hakkında MIUI sürümüne 5 kez tıklayarak "Geliştirici Seçeneklerini" açın
    2- Ayarlar - Ek Ayarlar - Geliştirici Seçeneklerinden "OEM Kilit Açma" butonunu aktif edin.
    3- Ayarlar - Ek Ayarlar - Geliştirici Seçeneklerinden "Mi Kilit Açma" bölümüne Mi hesabınızı ekleyin.
    4- Geliştirici Seçeneklerinden "USB Hata Ayıklama"yı açın.
    5- Bu sitede driverları indirin.http://download.clockworkmod.com/test/UniversalAdbDriverSetup.msi
    6- Bu siteden Mi Unlocku indirin.http://en.miui.com/unlock/download_en.html
    7- "mi unlock" uygulamasını yönetici olarak çalıştırın.
    8- Cihazı Fastboot moduna alın. (Cihaz kapalıyken Güç Tuşu+Ses Kısma Tuşu)
    9- Cihazı bilgisayara bağlayın. Mi Unlock progmanında UNLOCK butonuna basın.
  • Bootloader Kilidi Açma

    Uyarı: Bootloader Kilidini açmak cihazı garanti dışı bırakır. Bu işlem hakkında bilginiz yoksa işlemi yapmayın. Herhangi bir aksaklıkta sorumluluk size ait.

    1- Telefon hakkında MIUI sürümüne 5 kez tıklayarak "Geliştirici Seçeneklerini" açın
    2- Ayarlar - Ek Ayarlar - Geliştirici Seçeneklerinden "OEM Kilit Açma" butonunu aktif edin.
    3- Ayarlar - Ek Ayarlar - Geliştirici Seçeneklerinden "Mi Kilit Açma" bölümüne Mi hesabınızı ekleyin.
    4- Geliştirici Seçeneklerinden "USB Hata Ayıklama"yı açın.
    5- Bu sitede driverları indirin.http://download.clockworkmod.com/test/UniversalAdbDriverSetup.msi
    6- Bu siteden Mi Unlocku indirin.http://en.miui.com/unlock/download_en.html
    7- "mi unlock" uygulamasını yönetici olarak çalıştırın.
    8- Cihazı Fastboot moduna alın. (Cihaz kapalıyken Güç Tuşu+Ses Kısma Tuşu)
    9- Cihazı bilgisayara bağlayın. Mi Unlock progmanında UNLOCK butonuna basın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeRo11 -- 7 Kasım 2019; 17:4:46 >
  • ilşk soru benden gelsin :)

    Oyunsuz ortalama kullanımda ne kadar ekran süresi veriyor ? (bu sefer pili iyi giden telefon alacağım.mi8 lite kullanıyorum ortalama 6-7 saat veriyor)
    Ses yüksekliği mi8 lite kadar var mı ?
  • 8+ saat rahat ekran süresi alıyorum. parlaklık ortalamadan daha yüksek seviyede full'e yakın hatta. otomatik parlaklıkla 9-10 saat olabilir diye düşünüyorum.

    Ses seviyesi beni tatmin etti mi8 lite'ım olmadığı için bi karşılaştırma yapamayacağım maalesef
  • Gelecek güncellemeyle kameraya 1080p 60fps gelir inşallah. Sırf bu yüzden almaktan vazgeçtim. Donanım olarak bu fiyata alınabilecek en iyi telefonlardan.
  • Red86 kullanıcısına yanıt
    sağlam bi güncelleme gerekiyor telefona. stock android uygulamaları miui arayüzü karma karışık şuan
  • Ben de yeni aldım note 8.Cidden sağlam bi güncelleme lazım kardeşimde de note 7 var video çekimlerinde baya fark var
  • 3 gündür kullanıyorum cihazı aklımda iphone almak vardi ama 700$ lik telefona neden 1400$ vereyim derken ani bir kararla note 8 siparişi verdim.görüslerimi yazayım

    ios dan sonra baya hantal ve karışık geldi telefon bana bazı appler ios kadar stabil değil.kamera doğal olarak orta seviye fazla birşey beklememek lazım.
    en hosuma giden şey ise sarjı mükemmel iphone 8 i günde 2-3 kez sarj ediyordum aynı kullanımda dün sabahtan geceye %30 sarj vardı hala.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CONQUER. -- 25 Ekim 2019; 21:23:52 >
  • Yerimizi alalım. Almayı düşünüyorum.
  • Note 8 3.partide muiu11 alacak bir telefon.Şu an galeri uygulaması Google fotoğraf ise kötü.
  • Hocam cihaz güzel gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Ama elinizdeki cihaz ile işlemci olarak pek fark yok. Size tavsiyem en azından 710-730 veya Mediatek işlemcili Note 8 pro almanız yönünde şuan bu cihaza geçerek boşa upgrade etmiş olursunuz ama genede tercih sizin saygılar...
  • rootlu telefonlar için bu işi yapan programlarla çoğu programı kendiniz kaldırabilirsiniz. Kullanım rahatlar.root uninstaller pro mesela.
  • cayadüsensinek kullanıcısına yanıt
    Eşimin telefonu bozuldu.mi8 liteyi ona verip note8'i kendime düşünüyorum.Telefonda oyun oynamıyorum.Bataryası iyi olsun yeter.note8 in bataryası iyiymiş zaten.1700-1800 bandının dışına çıkmak istemiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KISKANIYORLAR -- 26 Ekim 2019; 0:28:39 >
  • Bir aksilik çıkmazsa 1-2 hafta içinde trendyoldan 1730 liraya Türkiye garantili olarak satılandan almayı düşünüyorum :)

    fiyatı neden böyle redmi note 7 ile aynı oldu onu anlamadım ama. umarım bir sıkıntısı yoktur.
  • arkadaşlar kamerası nasıl idare edermi hediye alacamda gençler önem veriyor kameraya s8 e falan yakın performans verirmi dxomark puanıda yok sanırım youtubedaki kamera incelemesinden net anlaşılmıyor
  • Karolinax kullanıcısına yanıt
    İyi anlamdamı kötü anlamdamı. 8 Pro almazsam note 7 düşünüyorum.
  • aliss A kullanıcısına yanıt
    Kamera önemliyse Note 7 biraz daha başarılı sebebi uyumlu Gcam apk modeli dolu hemde daha ucuz Note 7 öneririm.
  • Sim tepsisi 2 nano sim + Sd hafıza kartı şeklinde mi çıkıyor?
    Yoksa eski sistemdeki gibi hibrit tepsi mi var yani 2 sim veya 1 sim+ 1 hafiza karti yuvasi mi çıkıyor?

    İmei repair yapanlar çift sim kayit yapabiliyor mu ?
  • Bu ürünün 5000 mah pili olan modeli var. Kamera ve işlemci özellikleri daha düşük.
    Fiyat 1450 civarı
    https://www.epey.com/akilli-telefonlar/redmi-8-64gb.html
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.