Şimdi Ara

Al-Satçılardan Bezdim, Yıldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
2
Favori
12.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
143 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Son zamanlarda malum siteden baktığım, fiyattan bağımsız gözüme hoş gelen baktığım, hoşuma giden ilanlardan 10'da 7'si al-satçı çıkıyor. İlanda sanki külliyatını biliyormuş gibi öve öve bitiremedikleri araçları alalı daha bir hafta bile olmadığını öğreniyorum çoğu ilan sahibini aradığımda. Bu al satçılar hem piyasa yükseltiyor hem de umarsızca vergisiz haksız kazanç elde ediyor. Bir hafta önce 50 bine aldığı arabayı 57 bine ilana koyup keyfe keder deyip benim üstümden bir haftada, bu kadar para kazanılmasını, piyasayı yükselttikleri için baktığım araçtan her ay ufak ufak uzaklaştığımı ggörmek içimi acıtıyor, canımı sıkıyor.

    Hele bir de memurdan, öğretmenden diye yazıp da bu meslek gruplarından bir nevi yan iş olarak galericilik yapanlar var ki, çıldırmadan edemiyorum.

    Bu şahıslar yüzünden araç piyasası şiştikçe şişiyor, yükseldikçe yükseliyor. Devletin bu duruma bir el atması lazım artık. Daha 3-5 ay önce 65-70 bine bulduğum insignia'lar birbirleri arasında sürekli el değiştire değiştire 80-85 bandına çıktı. Satan alanlar da hep aynı, ahmet bey, nuri beyler havada uçuşuyor.

    Yıldım, bezdim bu şahıslarla uğraşmaktan. Filtreyi sadece sahibinden yapıyorum ama bu sahip görrünümlü mini galericilerden kurtulamıyorum.







  • Bugün "ilk sahibinden, memurdan" diye yazan bir araç için aradıktan sonra pişkin pişkin ilk sahibinden 10 gün önce alındığını şimdiki satanın ise memur olduğunu öğrendikten sonra sadece yazıp içimi dökmek istedim. Bundan 3-5 yıl önce böyle şeylet yoktu, bu da yeni çıktı. Herkes mini galeri olmuş.
    Yapcak bişey yok hocam almaycaksın bekleyeceksin onlar da avcunu yalayacak araba alma işinde en önemli şey sabır paran cebinde ya da cebine kısa sürede geçecek kadar yakınında bi yerde(günlük vadelide mesela) olacak o orta sana gelecek illa rahat ol gelince de vuracaksın ederi araba yok değil illa koyan oluyor sürekli bakacaksın bütçene de bi aşma payı koy örnek veriyorum araç ederi 65 bindir 70 yazmıştır pazarlıkla 67 ye getirebilirsen al gitsin araba aciliyeti varsa(çoluk çocuk vardır hastalanır bişey olur araba lazım orda ben 2 bin i kovalamam mesela ama 65 lik arabaya 85 De vermem beklerim)
    sadece araç alırken mi bunlarla muhattap olduğunu sanıyorsun? arabanı satarken de yalanla dolanla biniciyim abi, yeni evlendim araba lazım vs diyerek kandırıyorlar. adama güvenip satıyorsun sonra bir bakıyorsun sattığın araban daha yüksek fiyattan satışa sunulmuş. bu bir alçaklık değil de nedir? al-satcıların %90ı yalancıdır. kandırıldığını anladığında canın sıkılmaz mı?
    sıkıntı orada işte, BİLMEDİĞİN TANIMADIĞIN ADAMA SADAKA VERME !

    Adanada bunu yaşıyoruz birkaç senede bir dilenci öldü mirası bir apartman 15 kilo altın. ben daha nasıl güvenip dilenciye para vereyim. veren nasıl veriyor anlamıyorum


    insan yardım edecekse ÖNCE AİLE, AKRABALAR VE KOMŞU OLARAK KENDİ ÇEVRENE (GERÇEKTEN DURUMUNU BİLDİĞİN İNSANLARA) YARDIM EDECEKSİN.BİLMEDİĞİN TANIMADIĞIM ADAMA NİYE BİN- İKİBİN LİRA PARA VERİYOSUN ?
    dolandırıcılıktır, şerefsizliktir. ne yapalım yani şerefsizliğin cezası yoksa ! yok sanılıyorsa!..

    kardeşimin başına geldi araba satarken anlaştığı fiyatın üstüne bir de yeni kızım oldu yok aile bilmem ne deyip bin - binbeşyüz daha indirmiş sonra araç ertesi gün ilanda.

    satarken duygu sömürüsü yapan adama indirim yapmayacaksın o zaman. ben dilenciye prim vermiyorum şahsen, para da vermiyorum. aynı durum duygu sömürüsü yapan için de geçerlidir. o kadar paran yoksa git paran kadar olan aracı al diyeceksin.

    onlarla muhatap olanın da suçu var. duygu sömürüsüne prim vermeyin kardeşim.
    Bmw 3.20ied 40. yıl araç bakıyorum yaklaşık 1 aydır. İlanlardaki bütün araçları ezberledim. İzmir Vosmer 230 bin 25 bin kmde sağ çamurluk boyalı bir araç verdi ilana, aradım ertesi günü aracı sattım dediler. Fiyat söylemedi ama muhtemelen 226-227 civarına gitmiştir. Bugün ilanlara baktım, aynı araç 254.750' tel'den ilana verilmiş sahibinden yazılarak. Alan kişi 2-3 gün içinde 30 bin lira üzerine aracı ilana vermiş. Bu piyasada araba falan alınmaz.
  • Şikayetinizde çok haklısınız. Üçkağatçı galericilere bile haksızlık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapcak bişey yok hocam almaycaksın bekleyeceksin onlar da avcunu yalayacak araba alma işinde en önemli şey sabır paran cebinde ya da cebine kısa sürede geçecek kadar yakınında bi yerde(günlük vadelide mesela) olacak o orta sana gelecek illa rahat ol gelince de vuracaksın ederi araba yok değil illa koyan oluyor sürekli bakacaksın bütçene de bi aşma payı koy örnek veriyorum araç ederi 65 bindir 70 yazmıştır pazarlıkla 67 ye getirebilirsen al gitsin araba aciliyeti varsa(çoluk çocuk vardır hastalanır bişey olur araba lazım orda ben 2 bin i kovalamam mesela ama 65 lik arabaya 85 De vermem beklerim)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün "ilk sahibinden, memurdan" diye yazan bir araç için aradıktan sonra pişkin pişkin ilk sahibinden 10 gün önce alındığını şimdiki satanın ise memur olduğunu öğrendikten sonra sadece yazıp içimi dökmek istedim. Bundan 3-5 yıl önce böyle şeylet yoktu, bu da yeni çıktı. Herkes mini galeri olmuş.
  • Al satcidan almak pek iyi degil cunku aracin gecmisini bilmiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün bi arkadaşım için baktığımız BMW ilanı bir gece 195’ten 205’e çıktı. Herkes kolay yoldan para kazanma derdinde. Başka açıklaması yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk sahibinden yazanlar bile alsatci cakallar dostum, icerigi okuyunca ben de seninle ayni tepkileri veriyorum.. 3 -5 sene oncesine kadar boyle degildi suan piyasa saka gibi leş araclara sifir parasi istenir oldu..
    Yegenime arac bakiyorum (arac icin ilk sahibinden boyasiz kazasiz yaziyor) adami aradim adam alsatci cikti ancak aracta makul bir fiyat vardi bana arac icin kapora aldim dedi, sonra aracin fiyatini 5 bin yukseltip ilani guncellemis yegenim gorup aramis kaporadan bahsetmiyor ona guksek fiyatdan satabilecegini soyluyor 😂

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bunun tek çözümü var yıl içinde kaza yapmadığın sürece 1 kere araç satıp alma hakkı tanıycaksın
  • Çözümler
    1. Her araç alım satımında Tüvtürk gibi devlet eliyle eksper zorunluluğu olmalı . Her marka ve model araç için minimum ve maksimum satış fiyafı belirlenmeli. Detaylı bir ekspertiz ile her satışında aracın kaza boya km Motor durumu sisteme girilmiş olur. Ayrıca bu sisteme araç satış fiyatı girilerek 6 ay içinde sonra satılan araçtan %5 oranında vergi alınmalı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sabırlar diliyorum dostum sana. 7-8 ayrdır aracım yoktu, son bir aydır ciddi anlamda bakmaya başladım ve cinnet geçirmeme ramak kala bir araç aldım. Gerçi alırken de neredeyse cinnet geçirtiyorlardı ama sırf bu dertten kurtulmak için aldım. Hele ilanlara bakıp, böyle garip gerilere denk geldikçe sinirlerim hopluyordu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mesutthehappyone

    Çözümler
    1. Her araç alım satımında Tüvtürk gibi devlet eliyle eksper zorunluluğu olmalı . Her marka ve model araç için minimum ve maksimum satış fiyafı belirlenmeli. Detaylı bir ekspertiz ile her satışında aracın kaza boya km Motor durumu sisteme girilmiş olur. Ayrıca bu sisteme araç satış fiyatı girilerek 6 ay içinde sonra satılan araçtan %5 oranında vergi alınmalı.
    Ben de bunu yazacaktım. Hem devleti hem binicileri memnun edecek uygulama.

    Alındıktan sonra 6 ay içinde satılan sahibinden/galeriden farketmeksizin tüm araçlar için %3 vergi makul.
  • Yanlış yerde konu açtın.Bu forumda al-satçı sayısı hiç de az değil.Az bekle birazdan tuzlukla gelip savunurlar, kanunen bi yaptırımı yok sende yap diye.Ha bazısı da var duygusal yaklaşıyor bu duruma, etik değil ama ben yapıyorum diyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Temiz araba değişen boya Yok km de düşük mü 3-5 fazla ver al ne bakınıp duruyorsun, sonuçta bayiden sıfır alsan 100 lira fazla vereceksin, bir o kadar da faiz ödeyeceksiniz, aşağı yukarı, kasko değeri belli araçların, yani adam size 10 liralık değerli arabayı 20 liraya satmiyorsa düşünme git al,

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AsiretinMarjinalCocugu

    Yanlış yerde konu açtın.Bu forumda al-satçı sayısı hiç de az değil.Az bekle birazdan tuzlukla gelip savunurlar, kanunen bi yaptırımı yok sende yap diye.Ha bazısı da var duygusal yaklaşıyor bu duruma, etik değil ama ben yapıyorum diyor.
    aynen. bu forum al-satcı uyanıklarla dolu. bu uyanıkları cimere mi şikayet etsek napsak?
  • Hayatımda alsatçılık yapmadım. ama esas sorun al sat çılarda değil. sıfır fiyatlarının anormal yükselmesi ve buna ters orantılı sabit gelirlinin de alım gücünü muazzam düşmesi. malum sitede araç sahipleri araçlarını satmak için 1 numaralı referansları 0 km fiyatlarıdır. eğer ki kallavi bir bayi veya ötv indirimi gelse alsatçılar şapa çoktan otururdu. valla böyle bir piyasada bazen düşünüyorum. 150-200 bini C sınıfı normal bir arabaya vereceğime, eski arabamı kullanıp Kuşadası veya Didimden 1+1 yazlık mı alsam diye?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: manisa_tr

    Hayatımda alsatçılık yapmadım. ama esas sorun al sat çılarda değil. sıfır fiyatlarının anormal yükselmesi ve buna ters orantılı sabit gelirlinin de alım gücünü muazzam düşmesi. malum sitede araç sahipleri araçlarını satmak için 1 numaralı referansları 0 km fiyatlarıdır. eğer ki kallavi bir bayi veya ötv indirimi gelse alsatçılar şapa çoktan otururdu. valla böyle bir piyasada bazen düşünüyorum. 150-200 bini C sınıfı normal bir arabaya vereceğime, eski arabamı kullanıp Kuşadası veya Didimden 1+1 yazlık mı alsam diye?
    sorunun tamamı al-satcılarda değil ama onların bu sorunda büyük rolleri var. gerçek binici insanların X liraya sahip olacağı arabanın fiyatı, bu uyanıkların kapması yüzünden X+10 liraya yükseliyor. ağır yaptırım şart.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 25 Ekim 2019; 10:28:30 >




  • Niye caninizi sikiyorsunuzki birakin piyasayi yukseltsinler nasil olsa ellerinde patlayacak sadece satmak istedikleri kullanmak istemedikleri araclar gecenlerde pek araba isinden anlamasamda bende fiyatlara baktim emin olun 2. El yerine cuzzi bir farkla 0 da alabiliyorsunuz birakin yukseltsin enayiler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • şu anda Cimer'e bu al-satcılarla ilgili bir şikayet mektubu yazdım. Bence bu durumdan şikayetçi olan herkes aynı şekilde başvuru yapsın. Ne kadar çok şikayet yazısı ulaşırsa, o kadar kısa sürede çözüm alınır.
    al-sat'a HAYIR



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 25 Ekim 2019; 10:37:42 >
  • Muadillerinin 64 bine satılan aracımı 2-3 bin masrafi var diye makul fiyata satmaya kalkım fiyatı daha da öldümeye çalıştilar. Bizim millete mustahak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.