Şimdi Ara

Ekmek firini icin isim önerileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • eksi mayalı artisan ekmekler üretiyorum.

    tam bugday cok tahilli siyez vs gibi.

    yaratici fikirlere açığım kisa ve öz akilda kalici onerilerinizi bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bi ekmek ? , lokmacıların bilinç altıma girmesi?
  • allah rızası için beyaz ekmek tarifini verir misin
    evde beyaz ekmek yapmak istiyorum allah ne muradın varsa versin
    fırın ismide EKMEKÇİ olsun
  • Bread and breast

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moonwalk ekmegi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ekolayzır ekmek

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekmeğ

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bass Boosted Ekmek

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    un ve suyu karıştır iyicene.

    2-3 saat bekle.

    ardından mayayı suda bekletip erit hamöurun üstüne dök

    tuzuda aynı şekilde öyle yap.

    sonra 10-15 dkda bir hamuru katlayıp gerginleştir.

    hep gergin kalsın kabardıktan sonra hamuru tezgaha alıp şeklini ver.

    yuvarlak evlerde bulunan standart meyve sebze kovasında yapacaksan içine bir bez koyup unla. şkelini verdiğin hamuru alt tarafı üste gelecek şekilde kovaya koy.(kovayı ters çevirip direk fırına girecek çünkü)

    sonra ordada iyice mayalansın kabarsın.

    bu sırada döküm tencereniz varsa onu fırınının içine koy yoksa kalın bir tepsi tencere ne bulabilirsen yanmayacak ve ısıyı iyi tutacak bir malzeme olması lazım.(pizza taşın vs varsa süper)

    fırının içine yanmayacak bi kapta su koyuyorsun. fırını son dereceye kadar ısıtıyorsun.

    sonra fırın küreğin varsa küreği unlayıp hamuru üstüne koyup bıçakla çizip fırına atabilirsin. yoksa direk fırının içindeki taşına yada tepsine direk koyuyorsun.

    fırının fanlıysa ve kapanmıyorsa ekmeğin kabarmasını engeller. onun için fırını son dereceye getirdikten sonra ekmeği atar atmaz fırını tamamen kapatıyorsun. o sırada 230-240 derece 10-15 dk hiç dokunmadan bekleyebilirsin. ekmeği büyüklüğüne göre pişme süresi değişir. 1 kglik ekmek yapıyorsan ve yüksek bir ekmekse 40-45 dk sürer pişmesi.




  • Tam Tahıl Ekmeği
    yaz kocaman.

    soran tam tahıl ekmeği mi bu derse, he de geç.

    bir adet para sayma makinesi de al. lazım olacak.
  • Taş Fırın Ekmeği
  • Kasap olsa Ceset derdim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • afırın
  • aklıma gelen 2 isim var

    PEYNİR EKMEK

    ve

    EKMEK KAPISI
  • srkndg kullanıcısına yanıt

    Hocam tavsiyeniz için teşekkürler.


    Bab-ı Ekmek açtım yani Ekmek Kapısı

  • Mis ya da mis gibi

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ::Ashes::

    Hocam tavsiyeniz için teşekkürler.


    Bab-ı Ekmek açtım yani Ekmek Kapısı

    Hayırlı olsun, Allah utandırmasın

  • srkndg kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim hocam. ne zamandir girmiyordum foruma yeni gordum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nimet koy.

  • ::Ashes:: kullanıcısına yanıt
    ekmek teknesi geldi aklıma ama bab-ı ekmek bayağı iyiymiş

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.