Şimdi Ara

Bir Pazarlama Taktiği Olarak Yüksek Hız Aldatmacası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, bildiğiniz gibi günümüzde internet hızları geçmişe nazaran oldukça arttı, 5-10 yıl önce kimsede olmayan 100 mbit internet dahi belli bir yaygınlık kazandı. Fakat bu durum bana mantıksız geliyor. Çünkü internette sürekli dosya indirmediğin sürece video izlemek, sitelerde gezinmek, görüntülü konuşmak vs. için 8 mbit bilemedin 16 mbit yeter de artar bile. Bundan sonrası tamamen psikolojik tatmindir ve sadece gereksiz yere para harcamanıza sebep olur. 75 mbit kullanan biri örneğin, 8 mbit kullanan birinin yapamayacağı neyi yapmakta? Hiçbir şeyi. İnsanların büyük kısmı yapılan reklamların ve kendilerinin bilgi eksikliği yüzünden pratikte 75 ile 8 arasında gözle görülür bariz bir farkın olmadığı gerçeğinden habersiz şekilde, 75 mbit alınca youtubeda daha rahat video izlediğini, siteleri daha hızlı açtığını saniyor. Oysa YouTube'un kullanacağı bandgenisligi 720p için 2 mbit 1080p için 3 mbit olur. Yani senin hızın fazla olsa bile karşı taraf o kadar vermiyor sana. E bundan kaliteli videoyu zaten gözün ayırt edemeyecek. Diğer film sitelerinde vs. de bu değerler aşağı yukarı böyle. Sıradan sosyal medya veya diğer web siteleri desen, çok daha az bant genişliğine ihtiyaç duyuyor.

    O yüzden diyorum ki hız aldatmacasina kanmayın, buna ihtiyacımız yok çünkü. Aynı deneyime sadece daha fazla para veriyorsunuz, olan biten bu.

    ( Yazım profesyonel kullanıcılar, kurumlar veya bir sekilde sürekli indirme yapan kişilere hitap etmez.)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Aynı mantıkla '90'lı yıllarda 146'yı arayıp bağlandığımda 48 Kbps bağlantı sağladığım zaman seviniyordum çünkü genelde 24-36 Kbps bağlanırdı.O zamanda 48 Kbps bir şekilde yetiyordu, sayfa açılırken resimleri gösterme seçeneklerini falan seçiyorduk, sayfa daha hızlı açılıyordu, merak ettiğimiz bir resim varsa da üzerine sağ tıklayıp resmi göster diyorduk.Sonra bir haber çıktı piyasada artık telefon numarası falan aramak yok ADSL diye bir teknoloji geliyormuş sürekli 1024 Kbps hızla internete bağlanabilecekmişiz.O zamanlarda da senin gibi aynı şeyi söyleyenler çoktu, ya n'apcaz 1 Mbps hızı, 128 Kbps bir kişiye fazlasıyla yeter diye.Dediğim zamanlarda da internete ÖCÜ gözüyle bakılıyordu.Şimdi ise neredeyse internet girmeyen ev yok gibi.

    Dediğin olay 1 kişi içinse olabilir ancak bir hane halkı ortalama 2 yetişkin, 2 çocuk dersen 35 Mbps hızın altında sorunlar baş gösterir, tabi bir de bunun upload kısmı var oraya hiç değinmeyeceğim bile.

    8 Mbps hızı ₺45'e, 50 Mbps hızı ₺80'e satıyorlarsa niye riske gireyim ki? Tek kişi olsam bile belki arada birşey indirim derim gider 50 Mbps alırım.

    Siz hala daha işin download kısmındasınız, ben 10 yılı geçmiştir herhalde UPLOAD yükseltilmeli, UPLOAD yükseltilmeli diye diye çenem ağrıdı.




  • internette gezmeye dahi en az 35 mbit şart, video izlemek demişsiniz, düşük bitrate 1080p yayın 3 mbit yer, 1080p 60 fps bir twitch yayını 7500 kbps yiyor, 16 mbit kullanıyorum, görüntülü görüşme asla yapamıyorum, whatsapta sürekli donuyor, neden çünkü adsl 16 mbit / 1 upload (upload en az 3 mbit olmalı), gene 16 mbit ile nette gezmesi sıkıcı, yoğun sayfaları gezerken sekme çubuğunda yuvarlak çok dönüyor, bol resimli sayfaları açarken beklemek can sıkıcı
    mesela twitch izlerken evde telefondan birisi instagram/facebook girip gezmeye başlarsa internet felç geçiriyor, o bant genişliği yetersiz, 16 hızı savunulacak hiçbir şeyi yok, iss yoğunluk olmasın diye zaten en düşük hızı kitlemeye çalışıyor
    yıllardır 16 mbit kullanıyorum, asla indirme yapmayacak olsam dahi vdsl gelir gelmez 35/50/75 mümkün olan en yüksek hıza geçmeye çalışırım
    tabi benim için en önemli şey indirme süresindeki tasarruf, ama web işleri için bile yetmiyor 16 mbit

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 8 yıldır 100 megabit, son 9 aydır da 50 megabit internet kullanıyorum. Hala daha 16 megabite bile çok diyenler gördükçe şaşırmadan edemiyorum. Taahütüm bitse de tekrar 100'e geçsem diye fırsat kolluyorum şuan.

    Youtube'u en çok tv de kullanan biri olarak 4K video izlemek istiyorsanız 50 megabit şart. 35 megabit çok ucu ucuna kurtarıyor birazcık beklemek gerekiyor. Netflix ise 4K için 25 megabit öneriyor zaten. 4K TV'ler de epey yaygınlaştı son 5 yıldır teknoloji mağazalarında satılan tv lerin yüzde 95'i 4K zaten.


    Triple A oyunlar da en az olmuş 80 GB. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi 35 megabit altı günümüz teknoloji dinamiklerine çok uzak.


    Ayrıca youtubeun band genişliğini kullandığım SOL kısmıyor. Meraklısı için istatistikler bölümünde bildiğin tüm hızını sömüyor. Türk telekom kısıyordu ama.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Tamam sen 1 mbit kullan.
  • Bence de doğru.

    50 mbps kullanıyordum. 24 mbps ye düşürttum hiç bir şey hissetmedim.

    İss lerin de bunu göz önüne alarak en düşük hızı 24 mbps yapmalılar. Bunu yapmaları bana göre ciddi anlamada bir yoğunluğa sebep olmayacak. Port ücretlerini de ona göre dusurmeliler.

    Yoksawww.speedtest.net/global-index#fixed

    Burada rezillik çekmeye devam edeceğiz. Telekom hala 6 mbps hız satıyor valla yazık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hız olayı alt yapı ile ilgili aga

    bu arada son 1 yıla kadar hız=fiyat olayı yoktu. yani 8 mbit alanla 50 mbit alan aynı parayı ödüyordu.
  • oyun oynanmıyorsa, sürekli indirilme yapilmiyorsa, 24 download 4 upload olsa yeterli, ama oyun indirirken o küçümsediğiniz gerekeiz dediğiniz hızlar çok işe yariyor hayat kurtarıyor eskiden bir format atardım 8-9 saat kurulum yapardim internet yavaşlığından dolayı oyunları yüklemesi 5-6 saat sürerdi şimdi maksimum 2-3 saat sürüyor 60-70 gb indiriyorum toplamda bence aradaki 15-20 lira farka değecek hız ben gidipte bu devirde 24 mbps almam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle bir konu açıp fikir belirtmekte güzel ama bu düşünce yanlış!

    Şimdi bir 8 megabit veya 16 megabit internet hızını sadece belirli bir içerikte kullana bilceginizi zannetmeniz teknoloji den anlamadıgınıza veya tam donanımlı bilmediginizi ve kullanamadıgınıza işarettir. Örnek 16 megabit internetiz var bilgisayarınız ile baglısınız bilgisayarınızın işletim sistemi arka planda internetinizi kullanıyor kullandıgınız çeşitli programlar - uygulamalar sürekli güncelleniyor vee bu güncelleme için internetinizi kullanıyor... Telefonunuzun işletim sistemi güncelleniyor aynı şekilde programlar apk lar güncelleniyor bulundugunuz konumda kaç kişi sizin modeminize baglı ise bütün bunlar onlar için de geçerli yani.... MATEMAMATİK HESABI YAPARSINIZ 1 kişiye bile TÜRKİYE ŞARTLARINDA GÜNÜMÜZ İÇİN 8 MEGABİT 16 MEGABİT İNTERNET HIZLARI YETERSİZDİR!

    Tüm gelişmiş gelişmektee olan ülkeler internet konusun da türkiyenin önünde dedir! Çünki bu ülkenin internet in den sorumlu insanlar da yöneticiler de çalışanlar da senin düşünce tarzında oldugu için GELİŞEMİYORUZ KONUNUN ÖNEMİNİ BİLMİYORUZ...

    Ben bir fütürist im ! Dünya da gelişmiş ülkeler fütüristdir... Fütüristlik kelime anlamı GELECEK demek... Şimdi bu fütiristler ne yapıyor. Geleceği planlayıp, senaryolarla kurgulayıp, bunu yapmayanları yönetiyor... Yani kimi ? Seni ve sen gibi düşünen insanları :)) Lütfen biraz vizyon okumak araştırmak...




  • Mesela 8mbit ile bişey izlerken download yapmaya çalıştığında donma yaşarsın, oyuna girdiğinde oyunda ping çıkar. Daha da bişey söylememe gerek yok.
  • Yani sadece internette gezinti yapıyorsanız size yetiyor olabilir düşük hızlar ama biri yayın yapıyordur veya download ediyordur veya ev halkında bir kaç kişi daha neti kullanmak istiyordur bunları beraber düşününce hızın önemli olduğu ortaya çıkmaktadır. Benim şahsi fikrim normalde minumum en az 100 mbps her eve en düşük fiyatla verilmesi gerekiyor(altyapıyı da düzeltmeleri gerekiyor). Misal ben bir dosya indireceğim indireceğim dosyanın büyüklüğüne göre hız düşüklüğünü baz aldığımızda ters orantı olacak ve zaman kaybı olacak ama hızımın yüksek olduğu vakitte zamanımızdan daha az bir şey ayırmış olacağız. Bu açıdan bile bakıldığında hızın önemi oraya çıkıyor. Heleki 4k video pc, telefon ve smattvlerde izlemek düşük hızda işkence oluyor. Bu yüzden yüksek hız her ev için şahsi fikrim şarttır minumum 100 mbps sağlanılması gerekir en düşük fiyatla ve alt yapıyıda düzgün yapmaları gerekir. Şuanda 50mbps TTnet fiber/Fttb/eth kullanıyorum..




  • Beyin yakan bir başlık bilgisi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şahsen benim kullanımımda 20 mbit üstü çok farketmiyor.

    4k TV'm de var ama 4k içerik az. Olanları da açtığım zaman ben 1080p ile çok ayıramıyorum 4-5 metreden. Belki TV 49" olduğundandır bilemiyorum. Benim genel izleme listemin çoğu hala 1080 60 geliyor.
    Upload'ın faydasını da sadece YAPA'ya geçtikten sonra yedeklerken gördüm. Karşıya yükleme hızım çok yükseldiği için bu tarz işlemler çok hızlı tamamlanıyor.

    Şu an turknet yapa 50 down. 10 up kullanıyorum ama 1 ay öncesine kadar vae 35 kullanımıma göre birşey değişmedi fazla.

    En büyük farkı 8 mbit ADSL kullanırken 20 mbit ile VDSL'ye geçince yaşamıştım. Orada dünyam değişmişti.
    8 mbit'ile 1080 videolar bile zorluyordu bazen. VDSL ile takılma ve donmalar tarihe karışmıştı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.