Şimdi Ara

VESTEL KM 9711 KURUTMA MAKİNESİ (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
465
Cevap
10
Favori
58.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • fiyatlar çok yükselmiş ya tam alacaktık

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kartal78

    hocam genel itibarıyla okudum ama eminde olamadım. almalı mıyım bu ürünü filtre olmaması sıkıntı mı?

    Ben bir sıkıntı yaşamadım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: vinas

    Konuyu baştan sona okudum. Ürünü hala tavsiye ediyormusunuz? Daha önce kullanmadım ama 5-6 bin lik makineler ile arasında kırışıklık olarak fark oluyor mu? Pahalı cihazlar alındığında ütü ihtiyacı ortadan kalkıyor mu? Şuan en uygun 3000 TL ye bulabildim 9 kg olarak dan. bu fiyat civarı Grundig de var. Kullanici şikayetleri biraz fazla gibi geldi bana.

    Biz uzun zamandır kullanıyoruz. Ütü gerektirmiyor diyemem. Tişörtlerde küçülme oluyor. Elektrik faturasına etkisini hissetmiyoruz. Bir yılı geçti, iyiki almışız. Hayatımızı kolaylaştırdı. Çok daha önce almalıymışız. Bir hafta önce robot süpürge aldım. Araştırmadan önce aynı kurutma makinesinde olduğu gibi gereksiz ve işlevsiz diye düşünürdüm. Araştırdım, aldım ve o da aynı şeyi düşündürdü. Artık çamaşır askısı yok, nem yok, süpürge yok, vileda yok veeeee dır dır yok VESTEL KM 9711 KURUTMA MAKİNESİ 

  • Ben de alalı 1 sene oldu. Sadece 1 programı işlevsel. Diğerleri tamamen ıslak bırakıyor boşa laf olsun diye programlar. Malzeme kalitesi maalesef düşük. Ayni fiyata o zaman grundig alabilirdim. Filtreler plastigi tırnağı çok vasat. Alttaki izgarali kısım adını unuttum gördüğüm iki makinede dip tarafı ıslak. Çamaşırları küçültuyor özellikle Pamuklulari daha fazla küçültuyor. Bu saydıklarım dışında işini yapıyor ve hayatı kolaylaştırıyor. Servisini de beğeniyorum vestelin. Ama keşke biraz daha kaliteli malzemeleri olsa çok daha iyi yerlere gelebilir.
  • 6 aydır her gün, gün içinde 1-2 kere calistiriyoruz evde çocuk olduğu icin camasirlarini her gün yikamak ve kurutmak zorunda kaliyoruz, ve iyiki de almisiz diyorum. Çok büyük rahatlik. Çamaşır kurutma talimatlarına uyarsaniz çekme kesinlikle olmuyor, malzeme kalitesi ve enerji tasarrufu konularinda da fiyatının hakkını veriyor. Bir kurutma makinesinden beklentiniz sizi uzaya çıkarmak değilse, bu marka ve model her türlü memnun edecektir sizi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meddah58

    Ben de alalı 1 sene oldu. Sadece 1 programı işlevsel. Diğerleri tamamen ıslak bırakıyor boşa laf olsun diye programlar. Malzeme kalitesi maalesef düşük. Ayni fiyata o zaman grundig alabilirdim. Filtreler plastigi tırnağı çok vasat. Alttaki izgarali kısım adını unuttum gördüğüm iki makinede dip tarafı ıslak. Çamaşırları küçültuyor özellikle Pamuklulari daha fazla küçültuyor. Bu saydıklarım dışında işini yapıyor ve hayatı kolaylaştırıyor. Servisini de beğeniyorum vestelin. Ama keşke biraz daha kaliteli malzemeleri olsa çok daha iyi yerlere gelebilir.

    "Tamamen ıslak bırakıyor." cümlene katılmıyorum. 1000 devir ve üzeri sıkma yaptırdıysanız dolap kuruluğu modunda gayet güzel kurutuyor. Kemer kısmı bulunan eşofman, kot pantolon vb gibi kıyafetlerin o kısımları hafif nemli kalabiliyor. L fonksiyonuyla o da kalmıyor. Ben ekoda, eşim yoğun kurutmada kullanıyor. O da sizin gibi düşünüyor. %100 kuru istiyor.

  • uykr kullanıcısına yanıt
    Diğer programların tamamı anlamında kullanmıştım.Daha açık yazayım ekstra kuru ve pamuklu dolap kuruluğu hariç diğer programlar çamaşırları tamamen kuru çıkarmıyor, çamaşırlar nemli kalıyor.
    Not:yaptığım tüm yorumlarda artı ve eksileriyle objektif davranmaya çalıştım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meddah58

    Diğer programların tamamı anlamında kullanmıştım.Daha açık yazayım ekstra kuru ve pamuklu dolap kuruluğu hariç diğer programlar çamaşırları tamamen kuru çıkarmıyor, çamaşırlar nemli kalıyor.
    Not:yaptığım tüm yorumlarda artı ve eksileriyle objektif davranmaya çalıştım.

    VESTEL KM 9711 KURUTMA MAKİNESİ 

  • VESTEL KM 9711 KURUTMA MAKİNESİ
    VESTEL KM 9711 KURUTMA MAKİNESİ

    Dolap kuruluğu programında fotoğrafta gördüğünüz miktarda çamaşırı 50 dakikada kuruttu. Çamaşırlar %100 kuru çıktı.


    VESTEL KM 9711 KURUTMA MAKİNESİ
  • 1 yıl neredeyse olacak makinayı alalı Bende bir iki birşey yazayım ozaman:)
    -öncelikle malzeme kalitesi herkesin bahsettiği gibi filtre kısmını bende beğenmiyorum bazen alt rezistans tarafına hav kaçırdığı bile oluyor ama haftada bir veya iki süpürgeyle temizlemeyi ihmal etmiyoruz. Çokda takılmamak lazım her ne kadar tırnakları kapanmasada yuvaya geçince oturuyor işinide yapıyor. Eğer bana toplamda 7-8 sene giderse bence iyi makinedir.

    -elektrik faturasını hiç coşturmuyor bu önemli bir + ayrıca sağladığı kolaylıkda cabası evde resmen toz olmuyor

    -tüm programları denedim hemen hemen. Gelelim benim kullanım şeklime. Şimdi efendim eğer havlu çarşaf gibi gurupları kurutacaksanız ve kuru çıkmasını istiyorsanız dolap kuruluğu, kurutma seviyesi L3 yapınız. Sonuç: kupkuru çamaşırlar ama ütüye ihtiyaç olacak şekilde kırışıklık.
    Kumaş keten kot pantolon kazak(yünlü hariç) tişört iç çamaşır vs vs.. çamaşırlarda fazla çekme olmaması için L1 veya L2 denemelisiniz yine dolap kuruluğu pamuklu için
    Gelelim yünlü kazak hassas çamaşır gruplarına. Ben bu grubu ve 1.5 yaşındaki kızımın tüm giyeceklerini bebek programında keyfime göre L1 veya L2 programda kullanıyorum.
    Yani anlayacağınız L0 programı hiç hoşuma gitmedi nemli çıkıyor çamaşırlar ondan hiç kullanmıyoruz. Geriye kalan kısım hikaye
    Birde 2 tane kaz tüyü montumuz var böyle bir giyisiniz varsa kesinlikle atmayın ben de cesaret edip atmadım. Bu ürünleri tenis topuyla çamaşır mak. Yıkayın düşük devir sıktırın sonra serin. Tam kurumadan da kurutma makinasında 2 veya 3 tur havalandırma bölümüne atın işlem tamamdır.
    -efendim alt tarafta filtre yok oraya sünger uyduralım hav kaçmasın falanda filanda. Arkadaşlar ne yaparsanız yapın o havlar makina içine kaçacak ve bir süre sonra makina kullanılmaz hale gelecek bu bir gerçek ama dediğim gibi benim kıstasım 7-8 sene götürsün tamamdır.
    -Geçen sene 2000 tlye aldım 150 liraya + garanti yaptırdım ve ilk kurulumda makina üstüne kurdurdum aradaki aparata ücret almadılar.
    -Ayakkabı terlik grubunun kurutulması için arçelik ve bekoda aparat görmüştüm, ama vestelde göremedim eğer böyle bir aparatdan haberi olan varsa bilgilendirirse sevinirim
    -makinadan çıkan suyu gidere bağlamadım çıkan suyu ütüde ve soğuk buhar makinasında kullanıyoruz 1 gr kireç yok yanlız bu suyu bir kapta biriktirin ardından kullanmak istediğiniz cihaza bir tülbent yardımıyla süzün çünkü suda hav artıkları oluyor, cihazınızı tıkamasın. Alın size saf su.
    -birde şunu eklemek isterim. Yeni bir kıyafet aldınız diyelim. Pantolon kazak tişört herneyse. Sıfır giyisilerde bazen muazzam çekme olabiliyor. Önerim ilk 4-5 yıkama yapınız normal kurutunuz ardından kurutma makinasına geçiş yapınız.
    -genek olarak makineyi öneririm bendeki 8kg model çamaşır makinası 9kg ama tamburu çamaşır makinasından sanki daha büyük. Yani kg kısmına çok takılmayın. İşini layıkıyla yapıyor. Fiyatı sizede makul gelirse bu kolaylıktan kesinlikle faydalanın derim. 1 yılda şimdilik hiçbir sıkıntı yaşatmadı. Bir sıkıntı olursa buraya dönüş yaparım yine kalın sağlıcakla
  • Vestel KM 9711 kullanicilari DİKKAT

    Yaklaşik 6 aydir kullaniyorum, daha dogrusu kullanmaya çalisiyorum. Dolap icinde camasir makinesi üzerine kurulum yaptirdim. Dolap icinde aşiri terleme yaptiğindan 15 gun sonra servis kaydi actirdim, kapak çevresinden buhar kaçaği yaptiği ve kapağin yaklaşik 3cm aşagi sarkmasi nedeniyle kapak degişimi yapildi. Buhar kaçaği ve kapak sarkmasi sorunu devam ettiginden 3 defa kapak degisti ön panel saci degisti. Serviste götürüldü 1 hafta incelendi Sorun görülmedi denildi ancak problemler devam ettiginden değişim veya para iadesi istedim. Vestel tarafindan dolap icinde kullanildigi gerekcesiyle kullanici hatasi denilerek kabul edilmedi.

    BUNDAN SONRASİNA DİKKAT

    kullanici hatasi denilmesi nedeniyle makineyi evde kendim sökerek inceleme yaptim. Arka saç panelde kapali devre kurutma sisteminde sicak buhari kazana degil makine icine butun elektronik aksama ve motor bolmesine veren muhendislik veya kalip hatasi nedeniyle yanlis basilan delik buldum fotograf ve videolarla vestel e problemi bildirdim yapilan geri dönüste firma hatayi kabul etti arka panel sacindaki deligin yanlis acildigini sadece sacin degistirilecegini soyledi. Vestel firma yetkililetine serviste incelendigi halde aylardir arizayi bulamadiklarini kapagin bahane edilerek 3 defa kapak degisimi yapildigini. Ayrica aylardir makinenin tum elektronik aksaminin yogun su icinde calistigini makinenin degistirilmesi gerektigini belirttim ancak firma kabul etmedi konuyu tuketici hakem heyetine taşidım.

    Makineyi kullanan arkadaslar EKTE GOSTERDİGİM DELİGİN TUM MAKİNELERDE KONTROL EDİLMESİ GEREKLİ YUKSEK YANGİN RİSKİ VAR. SERVİS CAGİRİP KONTROL ETTİRİN.

    tespit ettiğim diğer muhendislik hatalari

    Kapakta sarkma; kapağin sarkma problemininde devam etmesi nedeniyle kapagi dagittim. Yaptigim incelemede kapagin bagli oldugu metal menteşenin kapak icinde bagli oldugu cevresel plastik parça var. Bu parca cok ince plastikten yapilmis makine isindikca bu parca yumuşuyor zamanla kendini birakiyor.
    Su pompasi sesi; aktif olduğunda suyu tahliye ederken sürekli zirilti yapiyordu, motorun baglanti tirnaklari gevşek motor bosta duruyordu kendim sicak silikon ile motoru sabitledim ses kesildi
    Makine calismaya basladiginda ugultu yapiyor. Hava akişini saglayan fanin önune set yapilmiş fan tarafindan üretilen hava bu sete carptigindan uğultu yapiyor. Uretilen havanin sete carpmayacak şekilde akis olusturmasi icin mlz koydum ugultu kalmadi.
    Anlayacağiniz kaliteli yerli milli masallarina inanarak aldiğim VESTEL KM 9711 KURUTMA MAKİNESİNİN her yeri sorunlu. İlettigim onca muhendislik hatasi icin duzeltme yapilip tesekkur edilecegine ugraştigim ise bak VESTEL KM 9711 KURUTMA MAKİNESİ VESTEL KM 9711 KURUTMA MAKİNESİ VESTEL KM 9711 KURUTMA MAKİNESİ
  • Ayrica bir diger sorun filtreden cok fazla toz kaciriyor soktüğumde su tankinin icinde cok fazla hav biriktigini gördûm



    VESTEL KM 9711 KURUTMA MAKİNESİ
  • Arkadaşlar vestel km 9711 kurutma makinesi kullanıyorum. Esanjorun alt kısmı sürekli ıslak. Sizdeki makineleri kontrol eder msiniz durum nedir
    VESTEL KM 9711 KURUTMA MAKİNESİ
  • meddah58 kullanıcısına yanıt
    Bizde ıslaklık olmuyor sadece toz, tüy birikmesi. Etrafı fazla mı kapalı ve nemi atamıyor acaba?
  • blackice_serkan kullanıcısına yanıt
    Evet hocam dolabın içinde. Ondan mı acaba bilemedim.
  • selam Vestel kurutma makinesi konusu görünce buraya yazayım dedim. 9 kilo kurutma makinesi arıyorum da Vestel'in virüslere karşı etkili gün ışığı pro teknolojisini gördüm hangi modellerde vardır acaba bilen kullanan var mıdır?

  • Vay be makinayı alalı neredeyse 3 yıl olacak eski mesajlarımı okuyunca farkettim sanki bana 1 yıl olmuş gibi geldi zaman çabuk geçiyor.  Garanti uzatmasınıda bir kaç gün önce tesadüfen yaptım aldığım zaman yapacaktım nasıl olsa garantisi var garanti bitene kadar yapılıyor diye çok umursamamıştım şimdi farkettimki bir kaç aya garantisi bitiyormuş makinanın   Şimdide çamaşır makinası aldım 1400 devir tabi bunu samsung aldım çünkü vestelde aradığım teknolojileri bulamadım ve vestel çamaşır makinaları biraz problemli geldi bana. Önceki makinam 1000 devirdi 800-1000 devir olarak kullandım hep şimdi 1400 devirde sıkma daha iyi olduğundan kurutma sürenin kısalmasını umut ediyorum.


    Vestel kurutma makinasında 3 yılı devirmek üzere olan biri olarak şunları diyebilirim makina hiç sıkıntı çıkarmadı şimdiye kadar, hiç çekme falanda olmadı, yıpranma çoraplarda uzun vadede bir tık hissediliyor okadar. Hiç ıslak çıkarma yaşamadım çarşaflar dışında, çarşaflar çok dolandığı için arada ıslak kaldığı oldu ama başka küçük çamaşırlarla atmamdan kaynaklı oldu. Makinayı aldığım günden bu yana dışarı bir çorap dahi asmadım evde iki çocuk var ve yoğun kullanıyorum kurutmayı ve hep kendime soruyorum kurutma olmasa okadar çamaşır yoğunluğuna nasıl yetişilirdi bilmiyorum kullanmadan ne büyük konfor olduğunu anlayamıyorsunuz. Kondansörü bugün temizledim ayda 1 falan temizlemeye çalışıyorum LG deki gibi kondansörün kendi kendine temizlik özelliği olsa fena olmazdı. Bunun dışında makinadan başka bekleyeceğim pek birşey yok işini çok iyi yaptı şimdiye dek gerçekten çok büyük rahatlık alacaklara hem kurutmayı hem marka modeli tavsiye ederim .


    Not: Kurutma yaptığınız zaman kapasitesinden az yükleme yapmaya çalışın örneğin makinanızın 9 kg kapasitesi var çamaşırlar 7 kg geçmesin böylelikle hem kurutma süresi kısalır doğal olarak çekme v.s önüne geçersiniz hem de çamaşırların yıpranma ihtimali düşer çünkü sürtünme nekadar artarsa ve çamaşırların kuru sürtünme süresi nekadar uzarsa yıpranmada artacaktır gerekirse 2 kerede atın ama makinaya çok yükleme yapmayın. Belkide burada bazı arkadaşların yaşadığı sorunları yaşamama sebebim çamaşır makinamın 7 kg kurutmamın 9 kg olmasındandır. Şimdiki aldığım çamaşır makinam 10,5 kg ama ben kurutmaya 2 seferde atmayı düşünüyorum. Testini yapacağım bakalım ne gibi farklılıklar olacak ciddi değişiklikler olursa gözlemlerimi paylaşırım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alabamalı -- 3 Eylül 2022; 2:57:34 >
  • alabamalı kullanıcısına yanıt

    Yeni çamaşır makinası alındı 1400 devirde sıkma yaptırınca yıpranmayan çamaşırlar jet hızıyla yıpranmaya başladı çamaşırları asıl yıpratan şey yüksek devirde sıkmakmış bunu anladım şimdi 800-1000 devir arası sıktırma yapıyorum.

  • Kurutmayi bitirdikten sonra camasirlar icinde kalirsa ara ara döndüruyor.Sebebi nedir?
  • enigmaa37 E kullanıcısına yanıt
    Burusmayi önlemek için bir müddet dönüyor ara ara.normal yani merak etmeyin
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.