Şimdi Ara

Ev ve İş Yerleri için Fark Yaratan KEENETIC Modem / Routerlar, DÖRT DÖRTLÜK İNTERNET İÇİN TASARLANDI (107. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.882
Cevap
107
Favori
209.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 105106107108109
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hakansoyvural H kullanıcısına yanıt

    Mutfak, engelleyici unsurların en fazla olduğu alanlardan biridir. Mikrodalga, buzdolabı ...vs. Evin konumunda mutfak eğer modemin durduğu yere göre biraz da kör noktalara yakın ise bu kaçınılmaz bir sinyal sorunu olacaktır.

    Keza kendimden örnek şekilde, mutfak girişinde buzdolabını geçtiğim anda sinyal kaybolurdu direk. Şu anda 175 metrekarede Hero DSL + Extra ikilisini kullanmaktayım. Sorunlarım kayboldu. Mutfak girişinde bulunan Extra %50 sinyal gücü seviyesinde gerekirse tampon cihaz olarak çalışmaktadır. Mutfak girişinde Hero DSL'de iken, mutfak içinde Extra 'ya bağlanmaktayım kesintisiz olarak. Günlük kullanım örneğidir.


    5GHz sinyali 2.4GHz sinyaline göre daha kısadır.


    Tavsiyem; ~75-90 metrekareye bir cihaz evin duvar yapısına göre, kullanıcı arkadaşlarında bildirimlerine istinaden yeterli olmaktadır. Bu durum 120 metrekare içinde geçerli olabilir. Bu sebeple öncelikle Hero DSL güzel bir başlangıç olabilir. Deneyiminize göre City, Air ve ya Extra modellerinden birini ikinci cihaz olarak ağınıza ekler ve mesh sistemi kurarak, tek noktadan kontrol sağlayabilirsiniz. Tek bir cihaz gibi görev yapan bir ağınız olur.





  • 3 katlı fiber altyapıya sahip bir ev için her katta sorunsuz ve mümkün olduğunca kayıpsız internet almak istiyoruz. Fiber altyapı en alt katta. Diğer katlara taşıma konusunda ne tavsiye edersiniz? @KEENETIC

  • _Biperva_ kullanıcısına yanıt

    Bunun için ev yapısı ve cihazların konumlanabileceği duvar ve prizlerde önem arz eder.


    Fiber altyapı dediğiniz; telefon hattı ile gelen Fiber dediklerimi yoksa ethernet kablosu ile mi dairenize ulaşan gerçek fiber altyapı mı?

  • Direkt fiber altyapı evin içerisine kadar geliyor.

  • _Biperva_ kullanıcısına yanıt

    ONT cihazi yada direk ethernet kablosu geliyordur o zaman. Sonuç olarak ethernet kablosu ile bağlantı sağlanıyor.


    Daha önceki mesajıma istinaden ana cihaz ve tekrarlayıcıların konumlanacağı noktalar önem arz etmektedir.


    Kablosuz iletişim yerine kablolu iletişim imkanız var ise; iş daha kolay. (Duvar içinde ethernet dağıtımı mevcut mu? )


    Bunlara istinaden günümüz şartlarında ve 3 katlı evinizde çeşitli cihazlarda data paylaşımı vurgusunu da ele alırsak; gigabit portlu cihazları öncelikli olarak tavsiye ederim.


    Ana cihaz olarak Giga ve Ultra'ya bakabilirsiniz.


    Kablo ile birbirlerine bağlama imkanınız var ise SpeedSter ve Viva tekrarlayıcı konumunda çok iyi iş çıkarır gigabit portları ile. Kablosuz tekrarlayıcı olarakta tabiki yine kullanabilirsiniz. Kablosuz aktarım içinde City, Air ve Extra modellerinden öncelikli olarak Extra modelini tavsiye edebilirim.

  • Her kat için ethernet kabloları çekilmiş duruma kablolu dağıtım mümkün hocam. Bahsetmiş olduğunuz modelleri inceleyeceğim teşekkürler.

  • _Biperva_ kullanıcısına yanıt

    O zaman herşey çok daha güzel.


    Ana cihaz Ultra yada Giga

    Tekrarlayıcı chaz SpeedSter yada Viva


    Favorilerimi kalın punto ile yazdım.


    Daha fazla kullanıcı deneyimine daha hızlı ulaşmak için imzamdaki gruplara da bekleriz.

  • hakansoyvural H kullanıcısına yanıt
    Merhaba hakansoyvural,

    Öncelikle firmamıza göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz.

    İnternet alt yapınız DSL (RJ11 kablo) teknolojisine sahipse ADSL2+/VDSL2/Fiber (EtherWAN) destekli Extra DSL - Hero DSL yada Peak DSL model modemlerimizi incelemenizi tavsiye ederiz.


    Not: kablosuz sinyaller bulundukları ortama göre değişiklik gösterdiklerinden dolayı kablosuz sinyal mesafesi ile ilgili net bir bilgi paylaşmamız doğru olmayacaktır, kablosuz sinyallerin yetersiz kaldığı yer yada yerlerde model farketmeksizin tüm Keenetic marka ürünler ile Wİ-Fİ Mesh yapabilir kablosuz ağınızı Mesh teknolojisi ile genişletebilirsiniz.
  • _Biperva_ kullanıcısına yanıt
    Merhaba _Biperva_,

    Öncelikle firmamıza göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz. İnternet alt yapınız Fiber (RJ-45 kablo) alt yapısını destekliyorsa GİGA ve ULTRA model cihazlarımızı incelemenizi tavsiye ederiz.

    Not: Kablosuz sinyaller bulundukları ortama göre değişiklik gösterdiklerinden dolayı kablosuz sinyal mesafesi ile ilgili net bir bilgi paylaşmamız doğru olmayacaktır, kablosuz sinyallerin yetersiz kaldığı yer yada yerlerde model farketmeksizin tüm Keenetic marka ürünler ile Wİ-Fİ Mesh yapabilir kablosuz ağınızı Mesh teknolojisi ile genişletebilirsiniz.
  • Keenetic Cihazlar da NextDNS DOH veya TLS/QUIC Kullanabiliyor muyuz? Hero DSL ile birlikte gelen RJ45 kablosu gigabit destekliyormu acaba yeni kablo almaya gerek varmı?


    @KEENETIC

  • unconc3rn3d kullanıcısına yanıt

    Keenetic cihazlarında DOT/DOH bileşenleri kurarak, protokolleri kullanabilirsiniz. QUIC şu anda desteklenmemektedir.


    Keenetic HERO DSL ile gelen yassı ethernet kablosy CAT5e UTP 30AWG özelliğindedir ve Gigabit portlarla uyumlu olarak çalışmaktadır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 27 Ekim 2021; 11:30:44 >
  • unconc3rn3d kullanıcısına yanıt
    Merhaba unconc3rn3d,

    Cihazlarımızda DOH/DOT desteği bulunmakta olup Quic bulunmamaktadır, Next DNS ilerki sürülerimiz de eklenmesi planlanmaktadır. Hero DSL ile birlikte kutu içerisinde çıkan kablo Giga desteklidir, farklı bir kablo almanıza gerek bulunmamaktadır.
  • deco x20 almayı düşünüyordum ama forumda keenetic desteği çok fazla. Deco ürünleri ile kıyasalamak gerekirse ne türk farklar var keenetic cihazların. Mesh sistemi için kullanıcağım sadece alıcağım cihazı, evin her yerinde internet çeksin ve eski sistem routerlara bağlandığımda geçikme sorunu yaşamak istemiyorum. Odalarda ethernet kablosu var, mesh sistemini kablo ile birbirine bağlıcam

  • Manyetizma kullanıcısına yanıt

    Mesh, merkezi ağ yönetim sistemidir.


    Farkla marka-model cihazlar ile mesh sistemi olamaz. Aynı yazılım ile yönetilebilir sadece.


    Tüm cihazlarınızın aynı marka olması lazım. Roaming özelliği için bu gereksinimdir.


    Mevcut cihazlarınızın üzerine bağlayacağınız yeni cihazları farklı bir ağ yapısından router ana cihaz olmak kaydı ile ayrı bir mesh sistemi yapabilirsiniz ancak.

  • Manyetizma kullanıcısına yanıt
    Merhaba Manyetizma ,

    Öncelikle firmamıza göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz. Keenetic olarak Mesh sistemde rakiplerimizden ayrıldığımız en büyük özellik hiç bir modele bağlı kalmadan tüm modellerimizin Mesh sistemini desteklemesi ve 2.4 / 5 Ghz ağlar ile ister kablolu isterseniz kablosuz olarak yüksek performanslı, kusursuz bir Mesh ağı oluşturulabilmesidir.

    Mesh sistemi farklı marka cihazlar ile yapılamamaktadır, yüksek performans için mevcut kullandığınız Modem / Router cihazı yerine alt yapınıza uygun Keenetic cihazı ile mesh ağı oluşturmanızı tavsiye ederiz.

    Kullanmakta olduğunuz eski teknolojiye sahip router cihazını kullanmak zorundaysanız, bir adet denetleyici ( Router / Modem ) cihaz ile ihtiyacınıza göre seçeceğiniz herhangi Keenetic cihaz / cihazlar temin ederek Mesh ağını oluşturabilirsiniz.

    Detaylı bilgi ve destek için Pazartesi - Cuma 09:00 -18:00 saatleri arası hizmet veren 02167093200 numaralı Keenetic destek hattını arayarak arkadaşlarımızdan yardım alabilirsiniz.




  • KEENETIC kullanıcısına yanıt

    NextDNS için kesin bir tarih varmı en azından bu yıl içinde gelecekmi? Gelene kadar diger sağlayıcıları kullanabilirim fakat DNS bölümün de elle tanımlanan DNS adreslerini cihazlara atayamıyoruz. Hizmet kısmından seçilen DNS sorunsuz atanıyor. Yanlız orada da DNS adreslerini göremiyoruz. koruma yok, standart, gibi şeçenekler belirlenmiş. Buradaki seçenekler hangi DNS adresini uyguluyor bilgi verebilirmisiniz ? En azından Cloud flare için


    Şeklinde


    Koruma Yok:

    Standart: 1.1.1.1  , 1.0.0.1

    Zararlı Yazılım Yok: 1.1.1.2  , 1.0.0.2

    Aile Dostu: 1.1.1.3  , 1.0.0.3




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unconc3rn3d -- 28 Ekim 2021; 13:4:29 >
  • unconc3rn3d kullanıcısına yanıt

    NextDNS ' i de "internet güvenliği" menüsü altından kendiniz şu anda kurup kullanabilirsiniz.


    NextDNS kişiye özel ayarlar ve DNS adresleri olduğu için mevcut diğer DNS sağlayıcıları gibi kullanımı olmayacaktır düşüncesindeyim. Ne de olsa NextDNS ayarlarında birden fazla config oluşturabilirsiniz kendinize ve yönetebilirsiniz. Cihazlar için yönetimi eklenebilirse güzel olabilir tabiki de.


    Diğer bir yandan cihaz özelinde de dns-dot-doh girerek kullanabileğiniz cihaz, tarayıcı ayarları olduğunu hatırlatırım. Mevcut modem/router'da çıkan dns'ten burada da farklılaşabilirsiniz.

  • Çok sağol bilgi için şimdi çözdüm. Kaydedilen cihazlar koruma yok olarak ayarladığın da elle girilen DNS'i uyguluyormuş. Next'de katı filtreler olabiliyor müdehale etmeden web sitelerine erişemiyorsun bunu sadece belirli cihazlarda kullanmak istiyordum. Tam istediğim şekilde çalıştı şuan bir problem yok gibi.

  • 
Sayfa: önceki 105106107108109
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.