Şimdi Ara

150 Amper 48 volt dc motor kontrolü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar, bir tanıdığımın hidrolik forklifti için 150 amper 48 volt dc pwm kontrol devresi yapmam gerekiyor. yalnız internette yeterince bilgi bulamıyorum ve bazılarında kararsız kalıyorum. 555 ile pwm sürücü devreleri mevcut, bu devreyi ne şekilde takviyeler yapabiliriz de 150 amper 48 volt değerde dc hidrolik pompa motorunu çalıştırabiliriz? teşekkürler..



  • Devrenin kontrol ettiği mosfet,transitör yada her ne ise onun 150 ampere dayanan birşey ile değişmesi gerek.
  • KArt üretimi hakkındaki tecrübelerinizi bilmiyorum, ilk defa yapıyorsanız prof yardım almalısınız. Unutmayın sadece fet (soğutucu şart hatta fan da gerekebilir) 150A dayanmaaycak kart yolları da bunu rahatlıkla taşıyabilecek genişlikte, varsa klemens dayanıklı ve kablolar da aynı mantıkta kalın olmalı
  • 555li pwmi her yerde görmüşsünüzdür devresini. Ama gayet ucuz hazır pwm ile kursanız yani modüler olarak, yapması da değiştirmesi de o kadar kolay olur.
    150 amper gibi büyük akım hazır anlaşılan. Yani aküden alınacak. Sadece anahtarlama için direk IGBT kullanabiilirsiniz ki kaynak makinalarında kullanılmakta. IGBTnin tetik ucuna pwm devresi çıkışını bağlayacaksınız hepsi bu. Modifiye için mini topraklayıcı dirençler ekleyebilirsiniz.

    Yalnız 150 amper gibi bir akımda hangi motor çalışacakmış??? 48*150=7200Watt yani 7.2kW??? Transpalet forkliftte ne arasın 7kW ? Makinayı analiz edin, internetten muadillerinin gücünü inceleyin, yanlış tasarım olmasın. Aslında 150 ampere göre ayarlamanızda mahsur yok ama ne yaptığınızı bilmeniz için yazıyorum.

    Başarılar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.