Şimdi Ara

Motosikleti satmalı mıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 5 yıl önce 0 olarak 2014 model Yamaha marka Ybr 125 esd motosiklet aldım. Aldığım günden beri 2000 km anca yapabildim. İlk zamanlar çok hevesliydim ancak işlerden ve hevesini çabuk almamdan dolayı satmayı düşündüm. Ayrıca araba aldım ve motosikleti koyacak güzel yerim de yok. 3-4 ay önce tam satmak üzereyken vazgeçtim. Şuan tekrar satmak üzereyim hatta alıcı ile anlaştım (kapora aldım) Ancak içimde nedense hala bir burukluk var. Motordan gelecek paraya ihtiyacım yok, sadece beni satmaya iten sebep yer sıkıntısı, çok binemiyor olmam, vergi, sigorta vs. Bu tür konularda çok kararsızım. Bu huyumdan vazgeçemediğim için sağlıklı düşünemiyorum. Siz ne diyorsunuz bu duruma ? Ayrıca alıcıyla 9 bin tl ye anlaştım. Sanki ucuza veriyorum gibi geldi. Belki de bu durum beni düşündürüyor Kafamda bir fiyat vardı onun biraz aşağısında kaldı. Çevrem satacaksan bu kadar fiyata takılma sat gitsin diyordu. Aynı durumda ben böyle bir motosiklet almaya kalksam 10 bin tl den aşağıya bulamam.
    Teselli verin bana..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • Abi YBR'yi 9 liraya satmışsın daha ne düşünüyorsun :) Ben o parayı hayatta vermezdim o motora, gayet güzel satmışsın. Öbür meseleye gelince, içinizde motor binme isteği varsa ve sigorta vergi işleri ile uğraşmak istemiyorsanız 50cc motor alabilirsiniz. Piyasada 50 cc görünümlü 125cc olan bir sürü motor var. Bunlardan birini tercih edebilirsiniz. Ayrıca çok para vermezseniz motora bişi olduğunda da çok üzülmezsiniz.

    Tavsiyem 3-4 liraya hevesinizi atabileceğiniz bir motor almanız ve öyle devam etmenizdir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: L.Miura

    Abi YBR'yi 9 liraya satmışsın daha ne düşünüyorsun :) Ben o parayı hayatta vermezdim o motora, gayet güzel satmışsın. Öbür meseleye gelince, içinizde motor binme isteği varsa ve sigorta vergi işleri ile uğraşmak istemiyorsanız 50cc motor alabilirsiniz. Piyasada 50 cc görünümlü 125cc olan bir sürü motor var. Bunlardan birini tercih edebilirsiniz. Ayrıca çok para vermezseniz motora bişi olduğunda da çok üzülmezsiniz.

    Tavsiyem 3-4 liraya hevesinizi atabileceğiniz bir motor almanız ve öyle devam etmenizdir.
    + olarak 50 cc cafe racer diye letgo veya sahibinden aratırsanız çok güzel modellere ulaşırsınız custom yapım. Sigorta yok kasko yok kafanız rahat devam edersiniz
  • 2014 ybrye 9 lira veren enayidir kusura bakmasın kimse
  • Arkadaşlar motosikleti sattım. Yalnız satarken yanında bazı ekipmanları söylediğim için onları da vermek zorunda kaldım. ( branda, kilit, kask) Bunları vermekle yanlış yaptım biliyorum ama ilk anlaşmada bunları söylemekle hata yaptığımı farkettim. Neyse sağlık olsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Zaten pahalı satmışsın. Ybr kuryeler dışında kimsenin işine yaramaz. Ybr-cbf gibi motorlar titreşimi az diye tercih ediliyor ve ederinin çok üstüne satılıyor.
  • yıllık ne kadar masrafı oluyor hocam bir motorun vergiler falan ?
  • declan43 kullanıcısına yanıt
    400₺ civarı sigorta,
    120₺ civarı 125 CC yıllık vergisi ( tam rakamı hatırlamıyorum)
    100₺ senelik bakımı
    Toplam 600 ₺ civarında bir masrafı var motosikletin senelik.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ctrlshft kullanıcısına yanıt
    Ne yazık ki mesela benim gibi apt.da yaşayan ve yakında güvenli park yeri olmayan motosiklet sahiplerinin en büyük sorunu bu.

    Ben de 3 ay önce, sadece yazdan yaza, uzun yolda ve genellikle vizesiz olan doğu ve kuzey ülkelerine seyahat için kullandığım 2007 model ilk sahibi olduğum CBF 500 motoru satmak durumunda kaldım park sorunu yüzünden.

    Yakındaki bıraktığım oto yıkamacı da kapanınca işler karıştı.

    Rusya'nın vizeyi kaldırması için 4 yıl bekledim, aslında satmayı halen düşünmez iken, bir tanıdığa ricamla bir ilan sitesine vermiş olduğu ve çoktan unuttuğum ilana gelen telefonla aniden satmaya karar verdim.

    Başlık açıp anlatmıştım, başka bir şehirden hiç tanışmadığımız birisi, seyahatlerimi anlattığım bloğumu okumuş ve bana güvenip motorun parasını 1 hafta önceden göndermişti, ve o bloğumda satacağıma dair bir anlatım yoktu.

    Nitekim sonra eşiyle birlikte uçakla gelip devir işlemlerini tamamladıktan sonra motora binip gittiler o güzel insanlar.
    Satarken üzülmedim çünkü motorumu benim kadar benimseyen bir motordaşa gitmişti.

    Ayrıca kusura bakmayın ama hem park yeriniz olmadığını söyleyip hem de motorun yanında söz verdiğinizi söylediğiniz ekstraları sorun yapmanız anlamsız.
    Branda ve kask (Sıfır değilse) kullanılmış malzeme, kilit de eh işte..

    Baştan söz verip de sonradan dert yanmanın çaresi yok.
  • Ctrlshft kullanıcısına yanıt
    ekipmanları vererek motor işine elveda demişsin.
  • resmen motora hiç binmemişsin o kadar senede o kadar km gerçekten çok az.
    sat gitsin bence.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.