Şimdi Ara

Algoritma ve Akış Diyagramları Nereden Çalışılır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Algoritma ve Akış Diyagramları Nereden Çalışılır ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • The Project Euler soru setini çözüp aynı zamanda kendince akış diyagramı çıkarmaya çalışabilirsin.
  • Start Again kullanıcısına yanıt
    projecteuler.net/archives burası mı hocam? Burasıysa cevaplar nerede? Ayrıca Türkçe kaynaklar da önerir misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam linkler açılmıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Start Again kullanıcısına yanıt
    Hocam bir de sanırım siz Boğaziçi'nde okuyorsunuz. Kaçıncı sınıfta günlük kaç saat çalışıyorsunuz ve okuldan bahsedebilir misiniz ders işlenişinden vs. ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dersler çok zor ve curve dediğimiz çan eğrisi sistemi olduğu için daha da zor oluyor çünkü bu bölüme gelenler gerçekten çok çalışkan insanlar. Zorlanmadan günde 5-6 saat çalışabiliyorlar ki en büyük korkuları da başarısız olmak. Böyle olunca senin de çalışmama ya da hafif tembellik yapma lüksün olmuyor. Bunun yanında okul cidden çok imkan sağlıyor. Diğer okullardan farklı olarak iki midterm, bir final, lab, quiz ve bol bol proje var. Bunların hepsiyle beraber kümülatif bir not ortaya çıkıyor. Tek soruyu yapamadım ve dersten kaldım olayı yok. Her ders proje yönetir gibi yönetilmesi lazım.

    Syllabus diye bir olay var Batı tarzlı eğitim yapan okullarda. Örneğini aşağıda paylaştım. Bu resmen sözleşme gibi. Dönem boyunca nelerden, nasıl ve ne zaman sorumlu olacağın sana dersin ilk günü iletiliyor. İtiraz edersen orta yol bulunuyor yoksa herkes kabul etmiş sayılıyor. Bu da kendimizi planlamamız açısından önemli oluyor. Bu hafta ne anlatacak gibi derdimiz olmuyor. Her şey tıkır tıkır belli. Zaten incelersen sorumlu asistan, ofis saatleri ve PS saatlerini görürsün.

    https://registration.boun.edu.tr/scripts/instructor/coursedescriptions/2019-2020-1/CMPE25001.PDF

    Problem Session dediğimiz bir olay var. Bu da o hafta işlenen sorulardan akşam saatlerinde asistan örnek sorular çözüyor. Ders saatinden ayrı bu. Zorunlu değil. Etüt gibi. Ancak katılım çok fazla oluyor. Hatta derse gelmeyip sadece buna gelenler var. Burada her akşam 10-20 soru çözülüyor. Asistanlar Türkçe anlatıyor ve insanlar daha rahat soru sorabiliyor. Bu da yine çok önemli öğrenme aracı. Ofis saatlerinde hoca bildiğin tüm işlerini iptal edip seni bekliyor ama gelen maillerden aldığım kadarıyla pek kişi gitmiyormuş. Hoca da isyan ediyor. Boğaziçi'nde hocalar sanki öğrencilerden daha çalışkan gibi. Çoğu dersin önceki çıkmış soruları mevcut.

    Dersler tamamen İngilizce. Hocalar kesinlikle zamanında geliyor. Çoğu hoca geç gelmeyi önemsemiyor. Telefonuna baktın bakmadın gibi tripleri de yok. Güzelce dersi anlatıyor. İstersen Türkçe soru da sorabiliyorsun ama hoca İngilizce cevaplıyor. Her şey bu kadar sistematik olunca taviz diye bir şey kesinlikle yok. Kurallara uymadığın an istersen hocanın gözdesi olan direkt F alırsın. Kimseye acımazlar. Mezun olamıyorsan bile umursamazlar. O kadar katı ki bence iyi bir şey.

    Tabii çok zor beğeniyor hocalar. Genel olarak böyle. Kullandığımız kitaplar çok mainstream zaten. Özel bir yanı yok. Hocalar pek slayt kullanmıyor. Daha çok tahta kullanıyor. Çok zeki insanlar. Soru sorarken kırk kez düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Start Again -- 21 Ekim 2019; 17:41:28 >




  • Start Again kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam bu çok yardımcı oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Start Again kullanıcısına yanıt
    2 sene sonra bu okulu/bölümü kazanmayı istiyorum hazırlık da okuyacağım yani 2022ye kadar vaktim var ön hazırlık için ne yapmamı tavsiye edersiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok iyi ders çalışıp ilk yüze girmeye çalış çünkü her sene sıralamalar yükseliyor. Bilgisayar mühendisliği gittikçe popülerleşiyor.
  • Algoritma üzerine o kadar güzel bir yorum gönderdim, onu iplemeyip "öğrenme kuruluşu" üzerine etiket sohbeti yapıyorsan, konu başlığındaki algortma nerden çalışılır sorusunu "Türkiye'nin gözde etiketlerinden birine sahip biri benle sohbet eder mi?" şeklinde değiştirmelisin; başlık - içerik uyumu açısından. Nedir bu etiketçilik böyle. Edirneyi geç etiketçilik yok, Ardahan'ı geç orda da yok. Bir tek bu ülkede var böyle muhabbetler. Algoritma üzerine yorumumu da sildim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Start Again kullanıcısına yanıt
    Hocam bölüm adına sormuştum ama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özür dilerim hocam keşke yorumu kaldırmasaydınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dil olarak C, C++ ve Java gördük şimdiye kadar. Geriye kalan hep temel bilim dersleriydi. vonderplanitz bahsettiği gibi şimdiden konuyla alakalı nüanslara dikkat edebilirsin. Yerinde olsan C ve C++ öğrenip bol bol algoritma ve veri yapıları çalışırdım. Ancak bilgisayar mühendisliği sadece yazılım dersleri demek değil. Bir sürü donanım dersi var. Bilgisayarın temel yapılarını öğrenebilirsin. Temel derken anakart, hard disk değil de mesele mikroişlemci, ALU, RAM nedir ve nasıl tasarlanır gibi şeylere bakabilirsin. Logic gates ile digital design çalışabilirsin. Ama dediğim gibi ilk önce okulu kazanman lazım.
  • Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam forumda kıymetli gördüğüm kişilerden birisiniz, mesajlarınızı da ilgiyle okuyorum. Algoritma üzerine olan yorumunuzu tekrar yayınlayabilir misiniz?
  • Aynen hocam ben de tekrar okumak istiyorum özür dilerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
    Kaldırdığım yorum Türkiye'den açan wikipedia sitesi wiki2 . org'ta Algoritma üzerine Türkçe makalelerdi.

    https://tr.wiki2.org/wiki/Arama_algoritması (Search algorithm)

    ve tr . wiki2 . org / wiki/ altında:

    Hızlı_sıralama (Quicksort)
    İkili_arama_algoritması (Binary search algorithm)
    Derin_öncelikli_arama (Deep-first algorithm)
    Kabarcık_sıralaması (Bubble sort)
    Birleştirmeli_sıralama (Merge sort)
    Seçmeli_sıralama (Selection sort)
    Kokteyl_sıralaması (Cocktail shaker sort)
    Tarak_sıralaması (Comb sort)

    Üniversite ve diploma konusunda rakamlarla bir yorum:


    Almanya Avrupa'nın referans ülkesi. 2000'lerde €1 trilyon ihracat ile Çin'in de önünde dünyanın en yüksek ihracatlarını gerçekleştiren, Avrupa'nın üretim üssü. Dolayısıyla bu ülkedeki rakamları inceleyelim:

    Almanya'da freelance IT işlerini yayınlayan Freelancemap'te 3-24 ay süreli 6142 adet IT/programcılık ilanı var ve 5190'ında diploma şartı yok. Bu işlerin 500 kadarı remote-job ve onların ise hiçbirinde diploma şartı yok. Yani freelance ilanların kabaca %5'inde Bilg Müh diploması şartı var diyebiliriz.

    Almanya'da kariyer iş ilanlarını yayınlayan en büyük site Monster.de 'de 19810 IT/programcılık ilanı var. Bunlar içinden Bilg Müh diplomasını kesin şart olanları filtrelemek için "Abgeschlossenes Studium Informatik oder vergleichbares Studium" ifadesini kullandığımızda rakam 4448'e iniyor. Geriye kalan ilanların coğu "oder vergleichbarer Qualifikation" yani "Bilg Müh diploması veya karşılaştırılabilir nitelikler" diyen yani diploma kesin şart olmayan ilanlar. Bu durumda Kariyer ilanlarının kabaca %25 'inde Bilg Müh diplması şart var diyebiliriz.

    Hal böyleyken "Boğaziçi Üni'de cok iyi eğitim sistemi var , 2 midterm 1 final var, vs " şeklinde yorumlar cok anlamlı değil; fakat Avrupa ölçeğinde bakıldığında anlamlı değil. Türkiye 'de bu tür şeyler anlamlı olabilir fakat Türkiye ne ekonomi ne eğitim açısından referans alınacak durumda değil. Şu anda Anadolu'da bir yazılım firmasında asgari ücretle çalışıyorum, tek avantajım ctsi mesaisi olmaması bir de karışan kimsenin olmaması. Fakat Almanya'da ctsi mesaisi yok ve işini iyi yapana karışan kimse yok.

    Algoritma konusunda: Algoritma Yapay Zeka ve Makina Öğrenmesinin temel şartlarından biri. Ben o alanlarda çalışmayı şu anda düşünmüyorum fakat boş vakitlerde egzersiz amaçlı algoritma soruları çözüyorum. Şehirler arası en kısa mesafe / traveling salesman problem en cok ilgilendiğim algoritmalardan biri. ve o ders olarak geçmez, ileri konudur. Temel algoritmaları öğrendikten sonra uğraşılabilecek bir zihin egzersizi gibidir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam bahsettiğiniz "gezgin satıcı problemi" endüstri mühendisliğinde geçen ile aynı mı acaba diye merak edip biraz göz gezdirdim, aynı konu farklı disiplinlerden çözüm önerisi olarak görünüyor.

    Bu girdiyi okuyan/okuyacak endüstri mühendisi ya da öğrencisi bu konuyu yöneylem dersinde görecektir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.