Şimdi Ara

Denon PMA 720ae Upgrade hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Önce mevcut ekipmanları belirtmek istiyorum;

    Stereo Amp: Denon PMA720ae
    Hoparlör: Monitor Audio Bronze Bx2 (Frequency Response 42 Hz - 30 kHz,Sensitivity (1W@1M)90 dB, Nominal Impedance 8 Ohms, Power Handling (RMS) 100 W , Recommended Amplifier Requirements
    30 - 100 W )
    Dac: Cambridge Audio DacMagic100
    Hoparlör Kablosu: QED XT40 (Tel göstergesi 12 AWG, Kesit alanı - 4.00mm²)
    Dac-Amp Rca kablosu: QED QE-6112
    Dac-PC USB Kablosu: QED QE-6903
    Ayrıca Hoparlör altlarında Auralex Acoustics izalasyon pedi mevcut.

    Almayı düşündüğüm Anfiler;

    -Rotel RA1070
    Amplifier Output Details100 Watt - 8 Ohm - 20 - 20000 Hz - THD 0.03% - 2 channels (main)
    Response Bandwidth4 - 100000 Hz
    Signal-To-Noise Ratio102 dB
    Total Harmonic Distortion0.03 %
    Damping Factor 400

    -Roksan Kandy K2
    Power output: 125 watts per channel into 8Ω (stereo)
    Frequency response: 3Hz to 100kHz
    Signal-To-Noise Ratio 100 dB
    Total harmonic distortion: 0.005%
    Damping factor: 110

    Ne yazıkki iki anfiyi de test etme dinleme şansım yok. Araştırmalarım sonucu MA BX2 ile uyumlu olduğu yönünde. Fikriniz varsa tavsiye almak isterim. Anfi sonrası bir sonraki hamlem DAC değişimi olacaktır. Denon PMA720 öncesi Yamaha RS500 stereo anfi kullanmaktaydım. Kağı üstünde Yamaha çok daha güçlü olmasına ragmen Denon'un çok çok altında çalışyordu. Altında derken misal Yamaha anfide %60 larda aldığım ses seviyesi Denon'da %20 seviyesine eşitti. Yada şöyle söyliyim ses seviyesi farketmeksizin Yamaha hoparlör oynatamazken Denon tabiri caizse ciğerini söküyor.Bu da çok düşük ses seviyelerinde bile alt frekans(bass) memnun olmamı sağlıyor. Tabi Denon da yükses seslerde seste bozma meydana geliyor. Yamaha RS500 75 Watt - 8 Ohm - 20 - 20000 Hz - THD 0.04% , Denon PMA 720ae Power output: 50 watts per channel into 8Ω (stereo) Frequency response: 20Hz to 20kHz Total harmonic distortion: 0.07%. Bu şekilde verilere bakıldığında bu kadar fark olmaması lazım diye düşünüyorum ve sanırım Yamaha anfide bir sıkıntı vardı diyorum.

    İşin özeti; Genel de PC üzerinden online radiolar dinlemekteyim. 24bit yada flac arşivim var ama onları baz almazsak gene bu şekilde düşünürek Denon dan memnunum, özellikle çok düşük ses seviyelerinde basslar olsun orta ses olsun tatmin ediyor fakat birşeyler eksik diye düşünüyorum ve bahsettiğim iki anfi arasındayım. Değer mi değmez mi bilemiyorum. Genel de kısık ses dinleyen biriyim. İnşallah anlatabilmişimdir. Fikir, tavsiyelerinize ihityacım var. Başka bir anfi önerirseniz de araştırıp listeme ekleyebilirim. Düşünceleriniz önemli, Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cji -- 19 Ekim 2019; 18:5:34 >



  • Hopalör upgrade seçeneğini de düşünün derim.
  • Fox90 kullanıcısına yanıt
    Taşınma durumum var 6 ay içinde, şuan ki hoparlör konumuna göre port çıkışı önde olması gerekiyordu diye MA BX2'yi tercih etmiştim. Anfi, Dac sonrası hoparlöri de değiştircem ama birazcık daha zamanı var. O yüzden anfiye yoğunlaştım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cji -- 20 Ekim 2019; 13:29:29 >
  • Amfiler aynen dediğiniz gibi kağıt üstü değerlerin birşey ifade etmediğini birçok hifi ci tecrübe etmiştir. İyi bir amfi ile hoparlörleriniz sizi şaşırtabilir. Odanız küçükse acele etmeyin derim. Roksan yorumları daha iyi diye hatırlıyorum ama rotel de güçlü amfiler üretir. Rega nın brio üstü amfileri de düşünülebilir. Dac olarak ufak sıçrama tavsiye etmem çok birşey katmaz. İlla yükseltecem diyorsanız hegel hd20-25-30 veya electro companiet tavsiye ederim, çok doğal ve keyifli çalıyorlar.
  • Teknik özelliklere, rakamlara oldukça meraklısınız sanıyorum.
    Oysa bunların elde edeceğiniz ses ile nerede ise hiç ilgisi yoktur.

    Aynı hatayı Yamaha ve Denon'un %20 ve %60 volüm seviyelerini mukayese ederek yapıyorsunuz.
    Bu %20, %60 volüm seviyeleri, rakamları tamamen izafidir. Her firmanın ayrı uygulaması vardır.
    Şöyle ki:
    Eski vintage amfiler volüm kumandasını saat 12 pozisyonuna getirince maksimuma yakın ses seviyesine erişirdi. Daha fazla açınca distorsiyon üretirdi. Bu nedenle amfinin kesime girmesi ile hoparlörlerinin tweeter'ını yakan çok kişi olmuştur.
    Tecrübesiz kullanıcılar ise "bak volümü yarıya kadar açıyorum, ne kadar ses çıkıyor!" derdi... :)

    Yeni amfilerde ise, bu cihazları tecrübesizlerin de kullanacağı varsayılarak maksimum sese volüm kontrolü maksimuma çevirdiğinizde ulaşılır.

    Kısaca anlatmak gerekirse, volümü belirli bir seviyeye getirince ne kadar ses çıkacağı üretici firmanın belirli kriterleri dikkate alarak yaptığı bir seçimdir. O amfinin iyi veya kötü olması ile ilgisi yoktur.
    Bu nedenle müzik dinlerken volüm kontrolün "kaçta" olduğuna kafanızı takmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 25 Ekim 2019; 11:33:59 >
  • Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Çok haklısınız, yazdıklarınıza katılıyorum. Aslında söylemek istediğim ses seviyesi değil nasıl anlatılır ondanda pek emin değilim ama şöyle açıklamaya çalışayım. Şuan kullandığım Denon anfi 1.5 senedir %30 volum üstünde dinlemedim hiç. En en düşük seviye de bile alt frekansları duyabiliyorum. Ama Yamaha da ses açtıkça alt frekanslar beliriyordu ve bahsettiğim %20-%60 seviyesinde bile alt frekanslar abartısız Denon'un yarısı kadar oda dikkat edersem duyabiliyordum. Ki sıkıntı hoparlörde sanırım diye 2 kule 2 raf tipi hoparlör değiştrdim. Belli kriterleri bilmiyorum ama ses açtıkça bozulur ona anlarım da min. ses de birinde alt orta üst eşit seviyede duyarken diğerinde ben güç istiyorum diye hoparlör bağırıyorsa bence o anfi kötüdür :) yanlışım varsa affola
  • Cji kullanıcısına yanıt
    Fletcher ve Munson eğrileri konusunu araştırmanızı öneririm.

    http://www.ufukonen.com/tr/fletcher-ve-munson-egrileri.html
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.