Şimdi Ara

MIT, 1B ve 2B görselleri 3 boyuta çevirmeyi sağlayabilecek yapay zeka geliştirdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • MIT araştırmacıları, düşük boyutlardaki “daraltılmış” görüntü ve videolardan kaybedilen değerli verileri geri kazanabilen bir model geliştirdi.



    Temel olarak, tüm görsel veriler dört boyutu (bir zaman boyutu ve üç boyut alanı) bir veya iki boyuta daraltır. MIT araştırmacıları, bu kaybolan bilgilerin bir kısmını geri kazanıp, yeniden yaratabilecek bir “görsel küçültme” modeli geliştirdi. Model, videolarda hareketi bulanıklaştırılmış veya bir kişinin köşelerdeki hareketlerini yalnızca belirsiz bir boyutlu çizgiler olarak yakalayan yeni kamera türlerinden alınan görüntüleri yeniden oluşturmak için kullanılabilir. Daha fazla teste ihtiyaç duyulurken, araştırmacılar bu yaklaşımın bir gün 2B tıbbi görüntüleri daha bilgilendirici 3B vücut taramalarına dönüştürmek için kullanılabileceğini, bu da yoksul ülkelerde tıbbi görüntülemeye fayda sağlayabileceğini düşünüyor.



    Ayrıca Bkz.Araştırmacılar, nörolojik yetenekleri olan elastik bir robot geliştirdi



    Araştırmacılar, düşük boyutlu projeksiyonlar (yani bir videoyu tek bir görüntüyle birleştirerek yapılan uzun pozlama) ve orijinal yüksek boyutlu (yani gerçek video) görüntülerle beslenen kıvrılmış bir sinir ağı eğitmişler. Bu verileri kullanarak, algoritma ikisi arasında gördüğü kalıpları tespit etmeyi ve yeniden yaratmayı öğrenir.



    Bu durumda eğitimli modelleri, “bacaklarının pozisyonuna ve kişinin kameraya doğru ya da kameradan uzaklaşırkenki boyutuna kadar” yürüyen bir kişinin 24 karesini yeniden yaratabildi.



    Piksellerdeki ipuçları



    Uzun pozlamalı çekimler yapan dijital kameralar, temel olarak her piksele belirli bir süre boyunca fotonları toplar. Bir nesnenin zaman içindeki hareketini yakalarken, kamera hareket yakalayan piksellerin ortalama değerini alır. Ardından, bu ortalama değerleri, nesnenin yörüngesinin imza bulanık çizgilerini oluşturan hareketsiz görüntünün karşılık gelen yüksekliklerine ve genişliklerine uygular. Piksel yoğunluğundaki bazı farklılıkları hesaplayarak, hareket teorik olarak yeniden yaratılabilir.



    Araştırmacılar, ortalama bir pikselde kaybolan boyutlarla ilgili ipuçlarını yakalayan evrimsel bir sinir ağına (CNN) dayanan genel bir model geliştirdi.



    Sentezleme Sinyalleri



    Sinir ağının eğitimde, araştırmacılar CNN'e binlerce projeksiyon çifti ve sinyaller adı verilen yüksek boyutlu kaynaklarla beslediler. CNN, sinyallerdekilerle eşleşen projeksiyonlardaki piksel desenlerini öğrendi. CNN'e güç vermek, CNN çıkışlarının bazı istatistiksel olasılıklar boyunca girdileriyle ne kadar iyi eşleştiğini değerlendiren değişken otomatik kodlayıcı adı verilen bir yapıdır. Bu yapıda, model verilen projeksiyonu üretebilecek tüm olası sinyallerin bir alanını öğrenir. Bu, özünde, bir projeksiyondan olası tüm eşleşme sinyallerine nasıl gideceğinize dair bir tür taslak oluşturur.



    Daha önce görülmeyen projeksiyonlar gösterildiğinde; model, piksel desenlerini not eder ve bu projeksiyonu üretebilecek tüm olası sinyalleri takip eder. Ardından, projeksiyondaki tüm verileri ve sinyaldeki tüm verileri birleştiren yeni görüntüler sentezler. Bu sayede, yüksek boyutlu sinyali yeniden yaratır.



     








  • Bu nasıl bir yazı Allah aşkına? Random yazar adı koyup makine çevirisi falan mı deniyorsunuz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ofiste icecekleri bol tutuyorsunuz galiba. Bu sacma sapan seyleri kim yaziyor :S

  • Bunu yazan Google Translate tabanlı bir çeviri botu mu? Kaynak içeriğini Google Translate ile çevirince bazı cümleler bu yazıdaki ile birebir aynı oldu da.

  • Vay be masrafları azaltmak için işe editör yerine google translate aldınız demek, nerden baksanız masrafı yok tabi.

  • Eleştirilere ek olarak evrişimsel yerine evrimsel kelimesinin kullanılması da felaket derecede yanlış. Sonra bunları okuyan genç beyinler teknik ve bilimsel terimlerde kavram karmaşası yaşayarak hayata atılıyor. Özü olmaksızın google translate ile yazı konulacağına hiç konulmasa millete daha faydalı olur.

    Ayrıca, memlekette o kadar okuyup bilimsel ve teknik alanda yetkin yeni mezun var iş bulamıyor, böyle google translate çeviricilerine fırsat vererek bu nitelikli insanımıza çok büyük haksızlık yapmış oluyorsunuz. Sonra "Neden beyin göçü var, hadi önleyelim." cümleleri dökülüyor ağızlardan. İşte bu yüzden, hakkedene değer verilmemesi yüzünden!

    Özen konusunda hem rakiplere, hem büyük medya kuruluşlarına hem buraya yaza yaza dilimizde tüy bitti!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raxetul -- 21 Ekim 2019; 9:33:53 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.