Şimdi Ara

ABD’de yeni deprem uyarı sistemi 3.7 saniyede harekete geçiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Depremler dünyamızın doğal hareketlerinden birisi durumunda ve bundan kurtulmanın da bir yolu yok. Tek çare depremlere göre yaşam şeklini belirlemek ve tedbir almak. Bunun en önemli yolu ise erken uyarı sistemleri.


    Çok kısa zaman dilimi


    Bugüne kadar depremi anında haber verecek bazı projelere şahit olmuştuk. Bunlardan sonuncusu Kaliforniya araştırmacıları tarafından geliştirildi ve deprem anında vatandaşları anlık olarak bilgilendirmeyi hedefliyor.


    Ayrıca Bkz.Yeni nesil Ryzen Threadripper 24 çekirdekten başlıyor

    En önemli deprem bölgelerinden birisi olan Kaliforniya’da filmlere de konu olan San Andreas fay hattı yer alıyor. 1989 yılında 89 Sarsıntısı olarak da bilinen deprem sonrasında bölge yerle bir olmuş ve milyarlarca dolarlık zarar oluşmuştu.


     

    Depremden tam 30 yıl sonra Berkeley Üniversitesi araştırmacıları tarafından hazırlanan erken uyarı sistemi Kaliforniya valisinin yaptığı bir duyuru ile kullanıma sunuldu. Eyaletin belirli noktalarında yere gömülmüş sensörler 4.5 Richter ve üzerindeki sarsıntıları algılayarak vatandaşları uyarıyor.


    Uyarılar kablosuz acil durum uyarı sistemi veya MyShake uygulamasını kullanan vatandaşlara gönderiliyor. Sistemin deprem başladıktan uyarıyı verdiği ana kadar geçen süre 3.7 saniye. Bu oldukça başarılı bir süre olarak görülüyor. Anlık güncelleme yapan hava durumu uygulamalarının 13 saniye civarında uyarı verdiği ifade ediliyor.


    Elbette depremi önceden hissederek uyarı vermek mümkün değil ancak olabildiğince erken vatandaşları haberdar ederek harekete geçmelerini sağlamak da büyük önem taşıyor.


     


     



     



  • O mesajı beyin idrak edene kadar deprem çoktan başlamış olur.

  • Bence ortada büyük bir başarı yok. Sensör bilgilerini halkla paylaşmışlar sadece. O 3 saniye de panikle kaçsam mı evde kalsam mı diye geçer zaten.

  • ne oluyor lan diyecek kadar veya sehadet getirecek kadar zaman kandırıyormuş en azindan....

  • bence iyi bir uygulama saniyede 3.7 trilyonda 1 kurtulma şansın olabilir...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.