Şimdi Ara

Araç kamerası ve Aksiyon kamerası Hafıza Kartı Seçimi Detaylı 2019

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
11.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Teknoloji ilerliyor ve araçlarımıza aldığımız araç kameralarımızı verimli kullanmak için gelişmiş, dayanaklı, güvenilir hafıza kartlarına ihtiyacımız var. Araştırmaya başlayınca hafıza kartı konusunun dikkat edilmesi gereken bir çok konunun olduğunu gördüm. Bu konuda incelemeleri izledim.

    Aslında bir çok insanın yaşadığı sıkıntının sıradan veya aslında araç kameraları için üretilmemiş performans hafıza kartlarını alıp araç kamerası için kullanılmaya çalışıldığı için yaşandığını öğrendim.

    Burada önemli olan sıkıntı yaşamak istemiyorsak sürekli kayıt işlemi yapan cihazlarda Endurance veya high endurance tarzı kartları seçmektir. Ayrıca TLC standart tip yerine MLC nano teknoloji kartları seçmekte iyi bir seçenek olacaktır.

    Birçok firma araç içi kamera da standart kartları kullanılırsa garanti dışında kalacağını belirtir. Örneğin Samsung Evo Plus garanti şartlarında sitesinde ve aşağıda görüldüğü gibi bu tarz sürekli kayıt yapan cihazlarda kullanıldığında garanti dışı olduğu görülecektir.

    Araç kamerası ve Aksiyon kamerası Hafıza Kartı Seçimi Detaylı 2019


    Öncelikle araç kamerası için Micro SD kartlar, sıkıntısız çalışmaya devam etmesini sağlar. Video dosyalarınızın üzerine sürekli yazılım işlemi olduğundan, hafıza kartınız kaliteli ve araç kamerası performansına ayak uyduracak bir ürün değilse kısa sürede zarar görür.

    Sd kartlar sonsuz kullanıma uygun değildir. Hepsinin belirli bir yazma ömrü vardır. Uygun SD kart almazsınız risk artırır ve çabuk bozulmasına neden olursunuz.

    Örnek bir karşılaştırma için size 32 GB Sd kart MLC nano ve TLC nano piyasa kartlarının yazma çevrimini örnek karşılaştırma hesaplamasını vereyim.

    İlk hesaplamamız MLC nano karta ait buradan yazma çevrimini hesaplıyoruz:

    Araç kamerası ve Aksiyon kamerası Hafıza Kartı Seçimi Detaylı 2019


    Bu da standart bir TLC nano kartın yazma çevrimi sonucunu ekleyince:

    Araç kamerası ve Aksiyon kamerası Hafıza Kartı Seçimi Detaylı 2019


    Sd kart kitlenmeleri, video kayıtlarınızın uçması, araç kamerasının arıza ve hata vermesi bu yüzden meydana gelir. Bazı SD kart modelleri daha dayanıklıdır ve verilerinizin bozulmasını önler.

    Daha detaya girmek gerekirse hafıza kartınızda verileri tutan hafıza hücreleri vardır. Veri yazıldıkça ve silindikçe elektrik bu hücrelere çarpar ve zamanla hücreler hasar görür. Sonuçta hafıza hücresi çalışması durur. Yeterli hücre öldüğünde kartın denetleyicisi kalıcı olarak veri yazılmasını engeller.

    İşte bu yüzden hafıza kartınız çalışmamaya ve kayıt işlemini durdurmaya başlıyor. Bu yüzünden sırf bu işler için üretilmiş hafıza kartları dayanıklıkları artırmak için çeşitli teknolojiler kullanırlar. Bu sayede standart kartlara göre ömürleri daha uzun ve veri bozulmaları daha azalmış olur. Böylelikle videolarınızı sağlıklı bir şekilde kayıt altında durur.

    Burada önemli başka bir konu ise bazı kartların hızlı bir biçimde bozulması bu da üretimden kaynaklı hatalar nedeniyle oluyor. Aynı kartı alıp yıllarca kullanan ve 2-3 hafta sonra bozulan kişileri görüyoruz. Bu tamamen üretim sıkıntısından ortaya çıkıyor. Ayrıca bir çok markalı ürünün sahtesi de piyasada bulunuyor. Bu da orijinal diye aldığımız ürünün aslında standart altı olduğunu bu yüzden de yukarıda yazdığımız nedenlerden dolayı şansınızla alakalı bir ömrü olduğunu gösteriyor.

    Konuyu daha uzatmamak için aldığınız ürünlerin son versiyonlarını tercih etmek ve ikinci el hafıza kartlarından uzak durmak riski azaltmanızı yardımcı olacaktır.

    Bu konuda kullanıcı deneyimleri ile yurt dışı incelemeleri içeren bir konu açıp görüşlerimizi belirtelim.


    En güzel araç içi kamera konusunu detaylı anlatan ve altınları yaptığım alt yazılı yabancı bir inceleme videosu:
    https://www.youtube.com/watch?v=ccd0Oo5uBek







  • Tüm MicroSD Kartların Sınırlı Bir Ömrü Var

    Basit ve önemli bir gerçek ile başladık: Verileri (video dosyalarınızı) bir microSD karta yazmak bellek hücrelerine kalıcı olarak zarar verir . Video dosyalarının üzerine yazıldığında, bellek hücrelerine yarı iletken katmanı bozan ve veri bozulmalarını artıran elektrik enerjisi uygulanır. Çok fazla hücre etkilendiğinde, bellek denetleyicisi microSD kartı yeni dosyalar yazmasını engeller. Bu, mevcut video görüntüsünü korurken, SD kart ve bu nedenle araç kameranız çalışmayı durdurur.

    Doğru Bellek Türünü Seçme
    MicroSD kartların en önemli ancak en az bilinen özelliklerinden biri NAND tipidir. NAND tipi, bilgi depolayan fiziksel hücrelerin nasıl inşa edildiğini açıklar.

    3D NAND mı oda nedir?

    Araç kamerası ve Aksiyon kamerası Hafıza Kartı Seçimi Detaylı 2019

    Tüketiciler sadece iki tür flash bellek görüyorlardı: TLC (Üçlü Katmanlı Hücre) ve MLC (Çok Seviyeli Hücre). Her ikisi de düzlemseldir (düz), yani tüm bellek hücreleri bir katman üzerindedir.

    2019'da en yeni 3D NAND (katmanlı) yapı, bellek hücrelerini üst üste, şimdi 96 katmana kadar istifliyor. Bu katmanlar hala MLC, TLC'den veya yakında gelen QLC'den (Dört Seviyeli Hücreler) yapılabilir.

    Düzlemsel MLC NAND kullanılan eski seçimlerimize göre iki büyük fayda var: Artan güvenilirlik (girişimi azaltan hücreler daha büyük) ve daha ucuz fiyatlar (üretim sırasında silikon gofretlerde daha fazla yoğunluk). 3D NAND hakkında daha fazla teknik ayrıntı okuyun .

    Daha Hızlı SD Hızları Performansı Artırmaz

    2019'da üretilen neredeyse tüm kartlar, 4K Blackvue DR900S-2CH gibi en zorlu çift kanallı araç kameralar için bile yeterince hızlı . Eski Speed ​​Class ve UHS Speed ​​Class Ratings'e ek olarak uygulama ve video sınıfı gibi bazı yeni standartlar var. Maksimum okuma hızı dışında fazla bir önemi yoktur.

    Araç kamerası ve Aksiyon kamerası Hafıza Kartı Seçimi Detaylı 2019


    Hız sınıfı

    Hız Sınıfları 2, 4, 6, 10
    En eski derecelendirme ve minimum yazma hızını saniyede megabayt olarak ölçer. Sınıf 10, en hızlı hız sınıfı sınıfıdır.

    UHS Hız Sınıfı

    U1 ve UH3 Sembolleri “Ultra Yüksek Hız” ve video kaydı için minimum yazma performansına karşılık gelir. U1 de 10 ve U3 de30 megabayt / saniye yazma hızı için U1 ve U3 derecelerinde gelir.

    UHS Veriyolu Hızı

    UHS-I ve UHS-II SD Kart Pimleri Desteklenen cihazlarda (araç kameralarında değil) aktarım hızını artıran UHS-II kartlarındaki ekstra pinler.

    Araç kamerası ve Aksiyon kamerası Hafıza Kartı Seçimi Detaylı 2019

    Aktarım arayüzünü temsil eder ve roma I veya II sembollerini kullanır.

    UHS-I dereceli bir kart genellikle “Hız Sınıfı” sadece bir karttan daha yüksek bir maksimum okuma hızına sahip olacaktır.

    EX: SanDisk’in High Endurance’ında 20 MB / sn, Samsung Pro Endurance’da 90 MB / sn. UHS-II kartları daha hızlı iken hiçbir araç kamerası tarafından desteklenmez ve çok pahalıdır.

    Uygulama sınıfı

    A1 veya A2 dereceli SD kartlarda gelir. Video cihazlardan farklı okuma / yazma işlemleri olan akıllı telefonları ve diğer bilgisayar cihazlarını hedefler.

    Örnek olarak SanDisk Ultra A1'de görülüyor ve araç kamera performansında hiçbir fark yaratmıyor.

    Buna karşılık daha iyi bir dayanıklılık, daha uzun bir garanti (yalnızca Samsung Pro Endurance) elde edersiniz ve kayıt süresini en az 4 saate kadar uzatır (yanlışlıkla üzerine yazma işleminin önlenmesine yardımcı olur).

    Profesyonel sürücüler, sürüşleriyle ilgili detaylar için daha büyük 128GB + kartları kullanmak isteyebilir. Bu kartlar gigabayt başına daha pahalıdır ve ortalama bir sürücü için değmez.

    Endurance Kartları Neden En İyi Seçimdir?

    MicroSD kartınız arızalandığında kameranız çalışmayı durdurur. Samsung Pro Endurance gibi kartlar, video dosyalarını % 100 kapasiteye sahip bir karta yazarken daha iyi dayanıklılığa odaklanır ve veri bozulmalarını azaltır. Bu, en çok ihtiyacınız olan video çekimi yakalamanıza ve tutmanıza yardımcı olur. Endurance özellikli kartlar Samsung EVO Plus gibi genel amaçlı kartlardan daha uzun sürer.

    Dosyaları Sürekli Üzerine Yazmak için Endurance özellikli kartlar Optimize Edilmiş Donanım ve Firmware Hata düzeltme, aşınma seviyeleme ve diğer yazma ağırlıklı optimizasyonlar video dosyalarınızın bozulmasını önler ve kullanım ömrünü uzatır.

    Standart kartlarının çoğu, akıllı telefonlarda ve sürekli veri yazmayan diğer cihazlarda kullanıldığı gibi hıza odaklanır. Uygun diye tercih edilen standart kartlarda bozuk videolarla ilgili daha fazla sorun görüyoruz, Endurance özellikli kartlar hakkında daha az rapor var.

    Kayıt Süresi

    Endurance kartlarında, “26mbps'de 17520 Saat Kayıt Yapma” veya “170 TBW (Terabayt Yazılı)” gibi bir kullanım ömrü vardır. Günde 8 saatte 5 yıldan fazla kayıt süresi. Üreticinin bu kullanım ömrü değerlendirmesi, bu kartları araç kamerası kullanımı için önerme konusunda bize daha fazla güven veriyor.

    Samsung EVO Plus için garantisi, özellikle araç kamerası kullanımını kapsamaz. Bu yüzden tavsiye edilen bu ürün araç kamerası için uygun değildir.

    Samsung EVO Plus gibi genel kullanım kartlarına daha uydundur. Aslında birçok üretici araç kamerası gibi gözetleme aygıtlarında kullanıldığında garantiyi geçersiz kılar. Sürekli video kayıt ve silme odaklı kartların yazma yoğun uygulamalarda kullanılmasını destekleyen garantileri vardır. İki yıl standart kartlara garanti verilirken Samsung'un 3D MLC NAND'a olan güveniyle, sırasıyla 64 ve 128GB kartları için 3 ve 5 yıl verir.

    Daha Hızlı MicroSD Hızları Performansı Artırmaz

    Kart hızını araştırırken, 2019 itibariyle en zorlu araç kameraları bile UHS-1 ve Sınıf 10 kartlarının maksimum transfer hızının sadece 1 / 3'ünü kullanacak.

    Şu anda videoların daha iyi görünmesini sağlamadığı için daha hızlı U3, V30 veya A2 hız limitlerini kullanan bir kart seçmeye gerek yok.

    Ön ve arka sensörlerde 4K çözünürlük elde etmeden önce daha hızlı bir kart gerekecektir.


    MicroSD Kartlarda Dayanıklılık Testi Yapmak Zor

    Arızalı SD kartta birkaç rapor duymak yeterli değil. Sonuçları alakalı hale getirmek için daha büyük bir test grubuna ihtiyacınız var. Bir veya iki rapor önyargılı olabilir. Bunun en iyi örneği, 100.000'in üzerinde sabit sürücünün sunucularındaki güvenilirliğini ölçmek için BackBlaze'den gelen sabit sürücü arızası raporlarıdır .

    İdeal olarak, yüzlerce kart satın alabilir ve başarısız olana kadar üzerine yazabiliriz, ancak bunu gerçekleştirecek kaynaklara (henüz!) Sahip değiliz.

    Büyük Veri Kaynakları Alma

    Bunun yerine, çok miktarda microSD Kart satan ve paketleyen perakendecilerden ve üreticilerden gelen mesajları okuyoruz. Müşteri geri bildirimlerinden kaynaklanan başarısızlık oranı hakkında bilgi sahibi olurlar.
  • Tüm MicroSD Kartların Sınırlı Bir Ömrü Var

    Basit ve önemli bir gerçek ile başladık: Verileri (video dosyalarınızı) bir microSD karta yazmak bellek hücrelerine kalıcı olarak zarar verir . Video dosyalarının üzerine yazıldığında, bellek hücrelerine yarı iletken katmanı bozan ve veri bozulmalarını artıran elektrik enerjisi uygulanır. Çok fazla hücre etkilendiğinde, bellek denetleyicisi microSD kartı yeni dosyalar yazmasını engeller. Bu, mevcut video görüntüsünü korurken, SD kart ve bu nedenle araç kameranız çalışmayı durdurur.

    Doğru Bellek Türünü Seçme
    MicroSD kartların en önemli ancak en az bilinen özelliklerinden biri NAND tipidir. NAND tipi, bilgi depolayan fiziksel hücrelerin nasıl inşa edildiğini açıklar.

    3D NAND mı oda nedir?

    Araç kamerası ve Aksiyon kamerası Hafıza Kartı Seçimi Detaylı 2019

    Tüketiciler sadece iki tür flash bellek görüyorlardı: TLC (Üçlü Katmanlı Hücre) ve MLC (Çok Seviyeli Hücre). Her ikisi de düzlemseldir (düz), yani tüm bellek hücreleri bir katman üzerindedir.

    2019'da en yeni 3D NAND (katmanlı) yapı, bellek hücrelerini üst üste, şimdi 96 katmana kadar istifliyor. Bu katmanlar hala MLC, TLC'den veya yakında gelen QLC'den (Dört Seviyeli Hücreler) yapılabilir.

    Düzlemsel MLC NAND kullanılan eski seçimlerimize göre iki büyük fayda var: Artan güvenilirlik (girişimi azaltan hücreler daha büyük) ve daha ucuz fiyatlar (üretim sırasında silikon gofretlerde daha fazla yoğunluk). 3D NAND hakkında daha fazla teknik ayrıntı okuyun .

    Daha Hızlı SD Hızları Performansı Artırmaz

    2019'da üretilen neredeyse tüm kartlar, 4K Blackvue DR900S-2CH gibi en zorlu çift kanallı araç kameralar için bile yeterince hızlı . Eski Speed ​​Class ve UHS Speed ​​Class Ratings'e ek olarak uygulama ve video sınıfı gibi bazı yeni standartlar var. Maksimum okuma hızı dışında fazla bir önemi yoktur.

    Araç kamerası ve Aksiyon kamerası Hafıza Kartı Seçimi Detaylı 2019


    Hız sınıfı

    Hız Sınıfları 2, 4, 6, 10
    En eski derecelendirme ve minimum yazma hızını saniyede megabayt olarak ölçer. Sınıf 10, en hızlı hız sınıfı sınıfıdır.

    UHS Hız Sınıfı

    U1 ve UH3 Sembolleri “Ultra Yüksek Hız” ve video kaydı için minimum yazma performansına karşılık gelir. U1 de 10 ve U3 de30 megabayt / saniye yazma hızı için U1 ve U3 derecelerinde gelir.

    UHS Veriyolu Hızı

    UHS-I ve UHS-II SD Kart Pimleri Desteklenen cihazlarda (araç kameralarında değil) aktarım hızını artıran UHS-II kartlarındaki ekstra pinler.

    Araç kamerası ve Aksiyon kamerası Hafıza Kartı Seçimi Detaylı 2019

    Aktarım arayüzünü temsil eder ve roma I veya II sembollerini kullanır.

    UHS-I dereceli bir kart genellikle “Hız Sınıfı” sadece bir karttan daha yüksek bir maksimum okuma hızına sahip olacaktır.

    EX: SanDisk’in High Endurance’ında 20 MB / sn, Samsung Pro Endurance’da 90 MB / sn. UHS-II kartları daha hızlı iken hiçbir araç kamerası tarafından desteklenmez ve çok pahalıdır.

    Uygulama sınıfı

    A1 veya A2 dereceli SD kartlarda gelir. Video cihazlardan farklı okuma / yazma işlemleri olan akıllı telefonları ve diğer bilgisayar cihazlarını hedefler.

    Örnek olarak SanDisk Ultra A1'de görülüyor ve araç kamera performansında hiçbir fark yaratmıyor.

    Buna karşılık daha iyi bir dayanıklılık, daha uzun bir garanti (yalnızca Samsung Pro Endurance) elde edersiniz ve kayıt süresini en az 4 saate kadar uzatır (yanlışlıkla üzerine yazma işleminin önlenmesine yardımcı olur).

    Profesyonel sürücüler, sürüşleriyle ilgili detaylar için daha büyük 128GB + kartları kullanmak isteyebilir. Bu kartlar gigabayt başına daha pahalıdır ve ortalama bir sürücü için değmez.

    Endurance Kartları Neden En İyi Seçimdir?

    MicroSD kartınız arızalandığında kameranız çalışmayı durdurur. Samsung Pro Endurance gibi kartlar, video dosyalarını % 100 kapasiteye sahip bir karta yazarken daha iyi dayanıklılığa odaklanır ve veri bozulmalarını azaltır. Bu, en çok ihtiyacınız olan video çekimi yakalamanıza ve tutmanıza yardımcı olur. Endurance özellikli kartlar Samsung EVO Plus gibi genel amaçlı kartlardan daha uzun sürer.

    Dosyaları Sürekli Üzerine Yazmak için Endurance özellikli kartlar Optimize Edilmiş Donanım ve Firmware Hata düzeltme, aşınma seviyeleme ve diğer yazma ağırlıklı optimizasyonlar video dosyalarınızın bozulmasını önler ve kullanım ömrünü uzatır.

    Standart kartlarının çoğu, akıllı telefonlarda ve sürekli veri yazmayan diğer cihazlarda kullanıldığı gibi hıza odaklanır. Uygun diye tercih edilen standart kartlarda bozuk videolarla ilgili daha fazla sorun görüyoruz, Endurance özellikli kartlar hakkında daha az rapor var.

    Kayıt Süresi

    Endurance kartlarında, “26mbps'de 17520 Saat Kayıt Yapma” veya “170 TBW (Terabayt Yazılı)” gibi bir kullanım ömrü vardır. Günde 8 saatte 5 yıldan fazla kayıt süresi. Üreticinin bu kullanım ömrü değerlendirmesi, bu kartları araç kamerası kullanımı için önerme konusunda bize daha fazla güven veriyor.

    Samsung EVO Plus için garantisi, özellikle araç kamerası kullanımını kapsamaz. Bu yüzden tavsiye edilen bu ürün araç kamerası için uygun değildir.

    Samsung EVO Plus gibi genel kullanım kartlarına daha uydundur. Aslında birçok üretici araç kamerası gibi gözetleme aygıtlarında kullanıldığında garantiyi geçersiz kılar. Sürekli video kayıt ve silme odaklı kartların yazma yoğun uygulamalarda kullanılmasını destekleyen garantileri vardır. İki yıl standart kartlara garanti verilirken Samsung'un 3D MLC NAND'a olan güveniyle, sırasıyla 64 ve 128GB kartları için 3 ve 5 yıl verir.

    Daha Hızlı MicroSD Hızları Performansı Artırmaz

    Kart hızını araştırırken, 2019 itibariyle en zorlu araç kameraları bile UHS-1 ve Sınıf 10 kartlarının maksimum transfer hızının sadece 1 / 3'ünü kullanacak.

    Şu anda videoların daha iyi görünmesini sağlamadığı için daha hızlı U3, V30 veya A2 hız limitlerini kullanan bir kart seçmeye gerek yok.

    Ön ve arka sensörlerde 4K çözünürlük elde etmeden önce daha hızlı bir kart gerekecektir.


    MicroSD Kartlarda Dayanıklılık Testi Yapmak Zor

    Arızalı SD kartta birkaç rapor duymak yeterli değil. Sonuçları alakalı hale getirmek için daha büyük bir test grubuna ihtiyacınız var. Bir veya iki rapor önyargılı olabilir. Bunun en iyi örneği, 100.000'in üzerinde sabit sürücünün sunucularındaki güvenilirliğini ölçmek için BackBlaze'den gelen sabit sürücü arızası raporlarıdır .

    İdeal olarak, yüzlerce kart satın alabilir ve başarısız olana kadar üzerine yazabiliriz, ancak bunu gerçekleştirecek kaynaklara (henüz!) Sahip değiliz.

    Büyük Veri Kaynakları Alma

    Bunun yerine, çok miktarda microSD Kart satan ve paketleyen perakendecilerden ve üreticilerden gelen mesajları okuyoruz. Müşteri geri bildirimlerinden kaynaklanan başarısızlık oranı hakkında bilgi sahibi olurlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laumexs -- 17 Ekim 2019; 20:5:7 >




  • laumexs kullanıcısına yanıt

    Merhaba, hafıza kartları ile ilgili geniş bir araştırma yapmışsınız. şuan elimde buçuk yıl önce almış olduğum SAMSUNG EVO PLUS beyazlardan HAFİZA KATI VAR 128 GB C10 U3 A2 V30 4K BİLGİLERİNE SAHİP fakat bu sanırım uygun bir kart değilmiş ARAÇ KAMERALARI İÇİN. bende araştırmaya başladım fiyat olarak uygun olan yani alabileceğim kart olarak 64GB lik KİNGSTON ENDURANCE C10 U1 A1 ÖZELLİKLERİNDE BİR KART VAR. ALDIĞIM KAMERA ÇİFT KAMERALI BİR MODEL.


    ELİMDE 128 LİK KART VARKEN UYUMSUZ OLDUĞU İÇİN ANCAK 64 GB LİK BİR KART ALACAĞIM FİYATLARINDAN DOLAYI VE ALABİLECEĞİM BU KART A1 U1 ÖZELLİKLERİNDE . ŞİMDİ SORUM ŞU BU A1 VE U1 İN DEZAVANTAJI VAR MIDIR ELİMDEKİ U3 A2 KARTA GÖRE. Görüşünüzü bildirirseniz sevinirim. teşekkürler.

  • merhaba sayenizde yaşadıgım bir sorun hakkında bilgi aldım. Araç kameramda tam üç tane kart bozunca yogun araştırmalarım sonucu tam olarak sorunun burda bahsedilen sorun olduguna karar verdim. şimdi bahsedilen kartı bulub sipariş edeceğim. inşalah yine sorun yaşaamam

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.