Şimdi Ara

Google Daydream sanal gerçeklik projesi sona erdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Oculus girişiminin Kickstarter üzerinde parlamasıyla sanal gerçeklik sektöründe yeni bir çıkış dalgası başlamıştı. Donanım ve yazılım tarafında ardı ardına duyurular gelirken yatırımlar da artıyordu. Ne var ki sadece 5 yılda sanal gerçeklik akımı da hayal kırıklığı oldu.


    Rüya sona erdi


    Donanımların yüksek maliyeti nedeniyle son kullanıcı tarafında alıcı bulamaması yaygınlaşmasını engelledi. Kurumsal tarafta da kitle kısıtlı olunca bu büyük rüya karanlığa gömüldü. Birbiri ardına iflas açıklayan VR firmalarının ardından Google da kendi projesini sonlandırdı.


    Ayrıca Bkz.TP-LINK uygun fiyatlı WiFi 6 yönlendiricisini duyurdu

    Dün bir açıklama yapan Google geniş bir tüketici veya geliştirici ilgisi göremediği için Daydream VR gözlüklerinin satışını durdurduklarını, ayrıca Pixel 4 üzerinde Daydream desteği sunulmayacağını duyurdu.


    Böylece Pixel 4 ile birlikte sanal gerçeklik çalışmaları sona ermiş oldu. Buna yakın dönemde piyasaya çıkan amiral gemiler ve diğer akıllı telefonlar da dahil. Pixel 4 öncesi serilerde ve diğer modellerde Daydream uygulamaları kullanılabilecek veya geliştirilebilecek ancak yakın zamanda çalışmaların duracağı tahmin ediliyor.


    Sanal gerçeklik konsepti bugün biraz daha entegre çalışmaya başladı. Google Arama veya Google Lens gibi uygulamalarda zengin gerçeklik desteği ile belirli özellikler kullanılabiliyor. Instagram, TikTok, Facebook veya Snapchat gibi sosyal medya araçlarında VR filtreler oldukça popüler. Bunun haricinde gözlük veya kask tarzındaki donanımlar ilgi görmeyecek gibi görünüyor.


     







  • https://killedbygoogle.com/

    Google mezarlığına bir proje daha defnedildi

  • Daydream çok pahalı kim neden o parayı versin? Benim v30+ destekliyo ama 700tlverip almam. zaten kalıptan başka birşey değil.

  • Benim telefonda da var, devre dışı bırakmıştım diğer çöp Google uygulamalarıyla. Ama hiçbiri hangouts be Google plus kadar gerizekalı değildi.

    Google mümkünse servis çıkarmasın. Canım Nexus projesini yokedip, ağır çöp pixel'e döndüğü gün tamamen bitmiştir benim açımdan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir turlu insanlar 3d yı kabullenemedi. Yada oyle dusunuyoruz. Ya kardesım ınsanlar dıyorkı 700 tl verıp almam ıyı guzelde geldımı bu gozluk turkıyeyey satıldımı tekno marketlerde oyle amazonda aliexpresste sınırlı sayıda satılıp turkıyeye gonderım ve garantı konusunda zıbılyon tane soru ısaretıyle nasıl anlamıslar satılmayacagını yada satılmadıgını ıyı bır urun olsun sadece kendı pixelıne degıl her telefona uygun olsun netıce ıtıbarıyla androıd acıkkaynak ama sacma salak ıslerle apple ın kapalı kutusu ıosa benzetmeye calısıyorlar ve sadece bellı telefonlarda calısyor uzun lafın kısası kontrolculerıyle beraber getir 700 tlye vatanda teknosada garantılısat peynır ekmek gıbı gıder cunku 3d olsun vr olsun adamın dusnyasını degıstırecek teknolojıler bım den aldıgım vrı bıle elımden dusuremedım bır sure ama yazılım yok destek yok butun gun roller coaster vıdeosu ızlenmıyor

  • Herkes gotunu yirtarken demistim bu 3d sanal gozluk isi bos is diye

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.