Şimdi Ara

PCIe 6 standardı 2021 yılında tamamlanacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Bilgisayar sistemlerinde daha verimli ve hızlı bağlantılar sağlayacak PCIe 4 standardı henüz hayatımıza girdi. Standardı tamamlanan PCIe 5 ise önümüzdeki yıllarda kullanıma sunulacak. PCIe 6 ise henüz geliştirme aşamasında.


    PCIe 6 standardı neler sunuyor?


    Hali hazırda kullanıma sunulan PCIe 4 standardından başlayacak olursak 16GHz’lik bağlantı frekansı, 16GT/s ham veri aktarım oranı ve x16 konfigürasyonunda 64GB/s bant genişliği söz konusu.


    2017 yılında duyurulan PCIe 5 standardında ise 32GHz’lik bağlantı frekansı, 32GT/s ham veri aktarım oranı ve x16 konfigürasyonunda 128GB/s bant genişliği açıklanmıştı. Bu standartta 400Gb Ethernet çözümleri mümkün olacak.


    Ayrıca Bkz.Kumar makinelerine AMD E serisi grafik birimleri

    PCIe 6 ile birlikte 64GHz’lik bağlantı frekansı, 64GT/s ham veri aktarım oranı ve x16 konfigürasyonunda hat başına 256GB/s bant genişliği mümkün olacak. Ayrıca 4 seviye atım modülasyonu – PAM-4 ile verimlilik artarken FEC hata düzeltme ile de bant genişliği iyileştiriliyor.

     

    PCI-SIG kurumu 2021 yılında PCIe 6 standardının tamamlanacağını ve dokümanların yayınlanacağını tahmin ediyor. Bu tarihe kadar ortaklarla test ve prototip çalışmaları devam edecek. 2022 sonları veya 2023 başları gibi de ilk örneklerin piyasaya çıkması bekleniyor.


    Normalde PCIe 4 standardının 2017 yılında, PCIe 5 standardının da 2019 yılında kullanıma geçmesi planlanıyordu. Haliyle plandan ziyade üreticilerin ve tüketicilerin bu noktadaki alışkanlıkları rol oynuyor. Bu bakımdan PCIe 6 standardının daha da geciktiğini görebiliriz.


     







  • Günümüz ekran kartları kaç ghz kullanıyor. Tam ihtiyacı nedir. Band genişliğinin artması bir artı sağlıyormu.

  • 1ses1 kullanıcısına yanıt
    Şuan ki ekran kartları açısından herhangi bir getirisi yok ancak pcie 4.0 standartını destekleyen m.2 ssdlere katkısı var. Pcie 4.0 ve pcie 3.0 olarak çalışan rx 5700 xt testlerine falan bakarsanız sonuçlar hemen hemen aynı ama gelecekte ihtiyaç duyulabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PCIe 6 standardı neler sunuyor?
    cevap: oyunda %1 fark.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.