Şimdi Ara

Yapay zeka ile tasarlanmış yeni metamalzeme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Delft Üniversitesi araştırmacıları büyük ve sert malzemelerin, sıkıştırılabilir ve çok daha düşük hacimli hale getirebilmek için büyük bir adım attı. Bu gelişme ile şu an taşınması güç olan nesneler gelecekte belki de sıkıştırılıp ceplerimize sığabilecek duruma gelecekler.



    Ayrıca Bkz.Geleceğin kuantum bilgisayarları için yeni süper iletken çalışmaları



    Yeni nesil malzemelerin çok amaçlı ve uyarlanabilir olması gerekiyor. Bu, benzeri görülmemiş özellikler ve işlevsellikler elde etmek için yeni geometrilerden yararlanan yapıya sahip metamalzemeler ile başarılabilir. Metamalzemeler laboratuvar ortamında üretilen ve doğadaki malzemelerde bulunmayan özelliklere sahip olacak şekilde tasarlanan yapay malzemelerdir.



    Delft Üniversitesi'nde kendi ürettikleri yapay zeka ile aynı tasarımın iki farklı uzunluk seviyesinde tasarımlarına ulaşan araştırmacıların yeni hedefi çok daha farklı tasarımları da yapabilecek şekilde yapay zekayı geliştirmek. Yapay zekanın öğrenebilir olması sayesinde amaçlarının kısa süreler içerisinde gerçekleşeceğini belirten araştırmacılar, üretilen bu iki tasarımdan makro ölçekli tasarımın maksimum sıkıştırılabilirlik için ayarlandığını, mikro ölçekli tasarımın ise yüksek mukavemet ve sertlik için ayarlandığını bildirdiler.








  • Tabiatta vardir bunun daha da sofistikelisi :)

  • 30 yıllık eski yuvarlak süpürgenin içinde de
    buna benzer bir plastik bir şey vardı. !

    o geldi birden aklıma !

  • Kimileri yapay zekaya balon diyor kimileri devrim. Bence Yapay Zeka önümüzdeki 10 sene içinde devrimsel bir hal alacak. Ama nasıl kullanacağımızı bilirsek. Oturup kendi kendine hiç bir şeyi şuan için değiştirebilecek durumda değil.

  • cismin boyutunu küçültmek ağırlığı etkilemez kanımca.. "şu an taşınması güç olan nesneler gelecekte belki de sıkıştırılıp ceplerimize sığabilecek duruma gelecekler" tezine zıt
  • classf2re kullanıcısına yanıt
    yapay zekaya balon diyebilen kisi yasanan devrimi anlayamamis, konu hakkinda hic bir bilgisi olmayan insandir. su an genel maksat insan seviyesinde bir yapay zeka sozkonusu degil ama genede cok buyuk bir devrim yasaniyor, mevcut yapay zekalar egitildikleri dar alanda, konuda cok sayida veriyi analiz ederek cozumleri, isin nasil yapilacagini kendileri uretiyor. odaklandiklari alanda insan kapasitesinin cok uzerinde cozumler uretebiliyorlar. buda genetikden, quantum fizigine, kimyaya, kozmolojiye kadar pek cok alanda cozulememis problemleri kolayca cozebilen bir arac haline gelmesini sagliyor. devrimde burda yasaniyor. genel amacli bir yapay zeka ciktiginda yani anlami farkli alanlarda ogrendigi bilgileri, gelistirdigi cozumleri 3uncu yeni bir alanda kullanabilen gercek bir zeka, kisa surede insan kapasitesini kat ve kat asarak bilincin varligini bile bilmedigimiz seviyelerine kolayca ulasacaktir. iste o noktadan sonrasi cok tehlikeli ve kestirilemez. fisini ceker kurtuluruz da cozum degil, keza boyle bir zeka bizim 10bin hamle sonraki muhtemel ataklarimizi cokdan analiz etmis, karsi cozumler uretmis olabilir.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.