Şimdi Ara

Lenovo S340 14' FHD/IPS - MX230 İncelemesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
4.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.
    Uzun süredir 4000-5000 TL bandından Laptop/ultrabook araştırıyorum (3 ay kadar), bilinen bir teknoloji firmasının %18 indirimini görünce, bizzat mağazaya giderek birçok laptop inceledim (2 saat kadar) ve nihai olarak Lenovo S340 14IWL 81N700SBTX modelini aldım.
    Yaklaşık 2 gündür kurcalamış olduğum cihaz hakkında birkaç bilgi vermek istiyorum.

    Kasa:
    Kasanın tamamı alüminyum(veya benzeri) maddeden yapılmış, tabi alt kısımda benzer bir maddeden üretilmiş.
    Bununla beraber ciddi derecede rijit/stabil bir kasaya sahip ve asla esneme gibi bir durumu yok. Gayet yekpare duruyor ve elit hissettiriyor.

    Klavye:
    Klavye tuşları numerik bölüm olmadığı için geri kalan diğer tuşlar daha geniş yerleştirilmiş. Bu yüzden yazım rahat ancak, eğer 15" ve numerik tuş takımlı bir laptoptan geçiş yapacaksanız alışmanız zaman alabilir.
    Bunun yanında 2 kademeli aydınlatması mevcut ve gayet şık görünüyor.
    Son olarak tuş basım hassasiyeti orta yumuşaklıkta.

    Ekran:
    Ekran IPS ve 250nit parlaklık içeriyor. Görüntüler fazlasıyla keskin, ancak kontrastı (ayar yapmadan önce) zayıf gelmişti. Bir takım basit ayarlamalar ile istenilen kıvama rahatlıkla geliyor. Görüş açıları bildiğiniz üzere oldukça geniş.

    Touchpad:
    Ben şimdiye kadar sahip olduğum hiçbir laptopta bu alanı pek kullanmadım. Ancak diğer laptoplar(ım)dan farklı olarak oldukça geniş bir alana sahip ve tıklama hassasiyeti de gayet yumuşak/duyarlı, alan ise pürüzsüz.

    Girişler:
    2 Adet USB 3 var, bunlardan birisi cihazınızı şarj edebiliyor (hızlı şarj var mı denemedim henüz)
    Bunun yanında SD kart girişi, 1 adet USB TYPE C girişi ve 1 adet HDMI girişleri mevcut.
    Son olarak tabi ki 3.5mm kulaklık girişi de var.

    Fan durumu:
    Fan ufak işlemlerde çoğu zaman devreden çıkıyor. Ancak ortalama işlemlerde devreye giriyor. Lakin sesi duyulabiliyor mu?
    Şöyle belirteyim, bilgisayarı ilk kurarken 40'a yakın güncelleme yaptı ve evet ses rahatsız etmese de duyulabiliyordu.
    Lakin tüm kurulumlardan sonra fan sesini duymak için bayağı eğilmeniz gerekiyor. Bunun yanında oyun vs. denemediğimi belirtmek isterim.Ancak öngörüm şu ki oyunlarda fan sesi rahatsız etmeyecek seviyede duyulabilir.

    Sıcaklık:
    Laptop genel anlamda ılık. Evet boştayken veya webde gezinirken soğuk gibi, ancak 4k video vs izler ve birkaç işlemi aynı anda yaparken hafif ısınıyor. Ancak ısınan alan ESC tuşunun olduğu 5mc2'lik bir bölgede olduğu için pek hissetmiyorsunuz. Bu ısı durumu birazda kasa ile alakalı. Malum kullanılan materyal ısıyı daha rahat iletiyor, çünkü işlemci sıcaklıklarına baktığımda 65 üzerine çıktığını hiç görmedim.

    Ses:
    2x2w hoparlörler mevcut. Bunların yerleşimi laptopun ön/yan/alt kısmında. Ancak bu kısım yukarı kıvrımlı olduğu için sesi bir nevi yukarı veriyor. Laptopu ilk kurduğumda ses çok net ancak biraz az geldi. Nasıl olur, bumu 2x2w derken; Dolby Audio uygulamasını bulup ayar yaptığımda, mevcut(standart) sesin abartısız 3 katı fazlasını vermeye başladığını söyleyebilirim.
    Ses oldukça net (ve artık yüksek) basslar ise ultrabook için ortalama.

    Kamera:
    Açtım, pek kullanmadığım/kullanmayacağım için önemsemedim. Lakin ortalama bir 720p görüntüsü veriyor. Ayrıca kamera merceğini manuel olarak kapatabiliyorsunuz.

    Batarya:
    Tam anlamıyla (emin olacak kadar) denemedim ancak, Web sayfalarında (güncellemeler ile beraber) 4 saat kadar gezindim ve pile baktığımda %21 gözüküyordu.

    TEKNİK ÖZELLİKLER

    İşlemci: i5 8265U
    Ram: 8GB DDR4 (2400)
    Ekran Kartı: Nvidia MX230 2GB
    Hafıza: 256 GB SSD (PCIE)
    Ekran: 1920 x 1080 / 14" / IPS / 250NIT
    Wireless: 802.11 AC 1x1 & 2x2, MU-MIMO
    Bluetooth: 4.2
    Ölçüler: 322.7mm x 230.5mm x 17.9mm
    Ağırlık: 1.50 kg

    Sonuç olarak, ekran netliği, kasa sağlamlığı ve ses kalitesi olarak 4300 TL dahilinde memnun kaldığım bir laptop oldu (şimdilik)
    Hafızası (256GB) oldukça az, ne takılır, nasıl takılır, boş slot vs. varmı bunları araştıracağım. (Bilen varsa ve yardımcı olursa sevinirim)
    Lenovo müşteri temsilcisine yükseltme yapabilir miyim, garantiden çıkar mı? diye sorduğumda (web üzerinden) evet yapabilirsiniz ancak kasaya zarar verirseniz cihazınız garanti dışında kalır dedi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nasahay -- 15 Ekim 2019; 18:11:27 >



  • nerden aldınız?
  • Öncelikle hayırlı olsun, benim de incelediğim bir modeldi.
    Kullanım esnasında bilgisayarın güç planı neydi acaba? Güç tasarrufunda basit işlerle uğraşırken max. ne kadar dayanıyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aquess -- 18 Ekim 2019; 20:9:50 >
  • İnceleme erken geldi. Tekrar iyi günlerde kullanın hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bataryayı aşırı dikkat ederek test etmedim.
    Ancak geçen gün prizden çıkartıp 3 saate yakın kullandığımda (ki pilde performans düşürme ayarlarını kapatmıştım) batarya %61'e indi.
    Ne yaptım diye sorarsanız, internet, program deneme vs. ancak oldukça aktif şekilde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Enigmatical

    İnceleme erken geldi. Tekrar iyi günlerde kullanın hocam.
    Sağolasın hocam. Esasında gönlüm S540 (15", 300 NIT, MX250) modelindeydi ancak fiyatı 6700 civarıydı.
    Bunu aldığıma pişman mıyım? Hayır.
    Ancak çözemediğim birkaç sorun var.
    Ekranın görüntüleri oldukça kaliteliyken, son güncellemelerden sonra (WIN 10 1903) birçok uygulamada (örneğin setup kurarken, veya Chrome'da adres çubuğuna yazı girerken) görüntü kalitesi sadece bu kısımlarda garip bir şekilde düşük görünüyor.
    Buna bir türlü anlam veremedim. Araştırıyorum.
  • nasahay N kullanıcısına yanıt
    Umarım çözersiniz hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çözdüm hocam.
    Dostlar bu arada laptopun fanı devamlı çalışıyordu (55 derece sıcaklıkta bile)
    Lenovo bu laptop ve bir düzinesi daha için thermal driver yayınladı. Sorun %50 düzeldi gibi.

    Edit: İmla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nasahay -- 24 Ekim 2019; 23:9:38 >
  • En azından iyi haber, S540'da 16GB Ram olsaydı ben kesin alırdım ama kendim açıp uğraşmak istemiyorum. HP servis üründe donanımsal sorun var dedi. Vatan HP distribütöre gönderdi. Sorun yok çıktı. 2 hafta boşuna bekledik. Şimdi cızırtı sesini video çektim. İnşaAllah çabuk sonuçlanır. Kurtulurum şu HP belasından, iyi ki almamışsınız. 2. Laptopum HP'idi kışın kombi yerine kullanırdım. Bir daha HP asla almam. Parayı kurtarsam başka birşey istemiyorum. 16 GB Ram 512 SSD cihaz bulsam. Fiyatı yükselttim. Asus Zenbooklara çıktım. Usb 2.0 portu var 8-10 bin liralık cihazlarda güler misin ağlar mısın durumu, ben ana cihaz olarak kullanacağım. 5 yıl üstü götürecek birşey arıyorum, yok ortada para yok ama cihazda yok hatta ben 1TB SSD olsun kafam rahat olsun derdindeyim. Yeni yılı bekleyeceğim. %90 yine istediğimi bulamayacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Durumunuz aynen benim laptop arama sürecimde ki gibi :)
    Yaşadıklarınızın aynısını bizzat yaşadım. Şöyle bir durum var, şuan piyasadaki cihazların %95'i tüm istekleri aynı anda asla karşılayamıyor.
    Bir yerden alırken kesinlikle bir yerden veriyorsun.
    Şunu kesinlikle çözdüm, biraz kuvvetli olsun ama şık ve ince de olsun dersen, fan sesi ve sıcaklığa hazır olacaksın hocam. Bu durum 4 bin liralık cihaz içinde geçerli 20 bin liralık içinde emin olun.
    Mesela S540'ın 14" olan laptopu ciddi manada şık bir cihazdı. Ancak idle sıcaklığı dahi 35'in üzerinde. Evet bu az gibi gelebilir ancak kasa ince olunca çok net hissediyorsun hocam. Zaten lenovo forumda bir dünya şikayet var.

    Bu arada biliyorsunuz benim cihazda 256gb NVMe SSD vardı.
    Ancak boş bir 2.5" yuvada mevcuttu. İnternetten izlediğim video sayesinde, Samsung SSD 860 Evo aldım ve kendim ekledim. Bir nevi bilgisayar içinde harici depolama için kullanıyorum (D) ve aşırı hızlı.
    Açık konuşmak gerekirse bunu yaparken tecrübem olmamasına rağmen hiç zorlanmadım ve cihaza çizik dahi vermedim. Dolayısıyla garanti için sıkıntı yok, sordum devam ediyor.
    Son olarak benim cihazda 8gb ram mevcut. Ek bir ram slotu da boş bırakılmış. Ancak şunu farkettim, 8 gb ram fazlasıyla yeterli oluyor. Cihazı çok yoğun ve bol programlı kullanmama rağmen bir sıkıntı olmuyor ve şimdiye kadar ram kullanımı %60'ın üzerine hiç çıkmadı.
    O yüzden eğer çok ağır bir program çalıştırmayacaksanız yeni nesil işlemcilerden dolayı 8gb fazlasıyla yeterli oluyor hocam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nasahay -- 24 Ekim 2019; 23:7:23 >
  • Oyun perfonmasi nasıl acaba? Pubg cs go gibi oyunlarda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MX230 ekran kartı olsa da oyun oynanacak bir laptop değil.
  • ürünün linki vb. var mı
  • https://www.notebookcheck.net/Lenovo-IdeaPad-S340-i7-8565U-MX230-Laptop-Review.423736.0.html incelemesi mevcut. Tabi kodu vs. da yazıyor. Şuanda 2 teknoloji marketinde satılıyor.
  • Hocam bilgisayar artık güncellemeler vs. rayına oturmuştur. Biraz ısınıyor demişsiniz onu normal karşılıyorum, benim merak ettiğim şey fan sesi oyun vs. gibi ağır işler yapmıyorken duyuluyor mu, cihaz için sessiz diyebilir misiniz?
  • Hocam aynen dediğiniz gibi oldu.
    Son güncellemeleri yaptıktan sonra, fan sesi misal (az önce 21 adet belgesel videosunu aynı anda indirmeme ve güncelleme yapmama rağmen) zerre duyulmuyor.
    Lenovonun thermal güncellemesinden sonra ısıda da bayağı düşüş oldu.
    En çok sevindiğim hadise ise, Dolby Studio güncellemesinden sonra ses büyük ölçüde premium hale geldi. 3D falan surround etkisi yaratıyor.
    Anlayacağınız şuan için gayet memnunum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nasahay -- 1 Kasım 2019; 12:26:51 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nasahay

    Hocam aynen dediğiniz gibi oldu.
    Son güncellemeleri yaptıktan sonra, fan sesi misal (az önce 21 adet belgesel videosunu aynı anda indirmeme ve güncelleme yapmama rağmen) zerre duyulmuyor.
    Lenovonun thermal güncellemesinden sonra ısıda da bayağı düşüş oldu.
    En çok sevindiğim hadise ise, Dolby Studio güncellemesinden sonra ses büyük ölçüde premium hale geldi. 3D falan surround etkisi yaratıyor.
    Anlayacağınız şuan için gayet memnunum.
    Hocam, HDD takmayı düşünüyordunuz, garantiden çıkmadan takılabiliyor mu?
  • SSD taktım (Samsung Evo 860 500GB 2.5")
    Kasaya zarar vermediğiniz sürece garantiden çıkmıyor, bunu müşteri hizmetlerine sordum. Zaten slot boş. Arka kapağı sökerken dikkatli olun yeter. T5 tornavida ile sökebiliyorsunuz tüm vidaları. Kapak birçok yerden klipsli olduğu için ince bir kart yardımıyla ilerleyerek sökün. Gerisi basit.
    Not: SSD veya 2.5" (7mm) HDD takmadan önce, bataryanın anakarta bağlı olan soketini sökün.
  • Merhaba, inceleme için teşekkürler. aynı cihazdan ben de aldım ancak ekranın arka yüzünde elektriklenme var. Prize takılı iken oluyor sadece, batarya ile kullanımda herhangi bir problem yok. Siz böyle bir şeyle karşılaştınız mı?
    edit: prizden kaynaklı, topraklı prizde herhangi bir problem olmadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eyvaza -- 10 Ocak 2020; 23:10:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eyvaza E kullanıcısına yanıt
    Hocam ne kadara aldiniz? Fiyatlar asiri yukseldi 5800 lira suan.

    Memnun musunuz? Herhangi bir kusuru var mi? Acil bilgisayar ihtiyacim var bu modeli almayi dusunuyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 740turbowagon -- 5 Mayıs 2020; 18:26:18 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.